Opublikowano 4 lutego 20178 l ja ostatnio takiego cudaka dostalem, nie wiem co to, dzisiaj sie dowiem chyba: Butla wygląda tak samo jak łycha z biedry za 70 zł 700ml:http://spirits.com.pl/wp-content/uploads/2014/10/boubon-cask-tube-and-bottle.png Też tam dali korek, co mnie zdziwiło. dzieki za pomoc
Opublikowano 6 lutego 20178 l Ostatnio udało mi się załatwić Makers Marksa, CHYBA jest ciężko u nas dostępny albo już wgl ? Pewności nie mam, jednak polecam na zimne wieczory przy konsoli :D cholernik mocny jest, leczma waniliowy, troszkę słodkawy aromat, czuć też przefermentowany zacier kukurydzy wiec nap[prawdę dobrze wchodzi.
Opublikowano 6 lutego 20178 l Był ciężki do dostania kiedyś, teraz sporo marketów ma a raz trafiły się we freshu po 80 zł chyba, wziąłem na zapas 3 świetny burbonik.
Opublikowano 6 lutego 20178 l Był ciężki do dostania kiedyś, teraz sporo marketów ma a raz trafiły się we freshu po 80 zł chyba, wziąłem na zapas 3 świetny burbonik. Dobrze wiedzieć. 80zł? Bardzo dobra cena ja chyba 130zł płaciłem za 0.7
Opublikowano 9 lutego 20178 l ja ostatnio takiego cudaka dostalem, nie wiem co to, dzisiaj sie dowiem chyba: I jak smakowalo? Chcialem ostatnio kupic ale w ciemno troche sie boje. Edytowane 9 lutego 20178 l przez hav7n
Opublikowano 10 lutego 20178 l ale podobno bardzo dużo osób, które znają się na winach ma właśnie takie podejście do półwytrawnych, mogłyby nie istnieć. Słowo podobno to klucz do wszystkiego Tu chodzi o to, że normalne wina są tylko wytrawne i półwytrawne. Nie ma czegoś takiego jak wino słodkie, to nie wino tylko słodzony cukrem sok. Słodycz w winie osąga się przez winogrona, a nie podciągnie się do "słodkiego" poziomu bez dodatku cukru. Chyba, że mówimy o specjalnych winach, które pochodzą ze zbiorów winogron w listopadzie(tak, prawie rodzynki), one są wtedy słodsze. Bingo, aczkolwiek i tak te naturalne uznaje się jako półwytrawne. Każde słodkie jest słodzone cukrem
Opublikowano 11 lutego 20178 l ja ostatnio takiego cudaka dostalem, nie wiem co to, dzisiaj sie dowiem chyba: I jak smakowalo? Chcialem ostatnio kupic ale w ciemno troche sie boje. jeszcze nie probowalem ale dam znac
Opublikowano 12 lutego 20178 l Autor Po ostatnim Danielsie z Lidla to jedna nie ten smak, za lekki i ni cholery nie podszedł. Szukam dobrego promo na czarnego Jacka i kupuje parę flaszek na zapas. :)
Opublikowano 12 lutego 20178 l No Jim Beam specyficzny, jakby bardziej perfumowany, no ale to bourbon.
Opublikowano 12 lutego 20178 l Wujek co ty odjaniepawlasz ? Jim z biedry taki sam jak wszędzie indziej .
Opublikowano 13 lutego 20178 l Dokładnie. Na banie siada i spiskowe teorie, jak herbaty lipton z Lidla, że inne niby. No i Jim Bim w Lidlu 1l za 59. Polecam. Jeszcze jak
Opublikowano 13 lutego 20178 l bierzesz butelke koli 2 litry. napelniasz szklanke 250 ml. uzupelniasz kole whisky, mieszasz i mozna pic.
Opublikowano 13 lutego 20178 l od zwyklego w sensie 81 czy 101? od tego drugiego jest intensywniejszy, ale wbrew procentom (56!) nie jest wcale ostry ani za mocny. i ma bardzo dlugi finisz. znakomity, warto doplacic do 101 te ok 50 zlotych.