Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No raczej, przecież nikt nie będzie stał nad tobą i walił cię po głowie, jak będziesz pił słodkie, białe wino do wołowiny, czy wytrawne do deseru. Są pewne reguły, co do czego, ale niech każdy pije tak jak mu smakuje. W latach szkolnych piło się jabcoki za 2,50zł i tez było za(pipi)iście.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 130,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I jest

• Pewnie, że mam.   Z tą whisky to u nas jest jakaś patologia - najwięcej sapią studenciaki co to kupują Johnego w Biedronce i nagle wielcy smakosze i znawcy picia whisky, bo w promocji była. Z wódką

• Było dobre promo to wziąłem tym bardziej, że jeszcze nie próbowałem 

Opublikowano

:sir:  dobry pomysł

Opublikowano

Dlaczego Gruzja? Ta kraina ma doświadczenia jeśli chodzi o winiarstwo nieporównywalne z innymi winiarskimi nacjami. Doświadczenia Gruzinów w tym względzie datują się czasów sięgających 5000 lat przed naszą erą :obama:

Przypomniało mi się, że wina mołdawskie są bardzo dobre, choć o dziwo mało znane i nie doceniane.

Kiedyś kupiłem w Almie to wino:

https://www.dobrewino.pl/purcari-pinot-noir.html

Też palce lizać!

W ogóle Mołdawia to stoi na winie. Wyobraźcie sobie, ze tam sa podziemne "winne miasta". Długość korytarzy to od 120 do 200 km (!!!) i można je zwiedzać...własnym samochodem! Kiedyś oglądałem program w TV na ten temat.

Kto zainteresowany może przeczytać:

http://www.biegunwschodni.pl/2015/08/moldawia-cricova-najwieksze-winnice-swiata.html

Opublikowano

ja winko tylko polslodkie i polwytrwane.

slodkie za slodkie a wytrawne to chyba tylko do mięcha jakiegos dobrego.

Opublikowano

Tu chodzi o to, że normalne wina są tylko wytrawne i półwytrawne. 

Nie ma czegoś takiego jak wino słodkie, to nie wino tylko słodzony cukrem sok.

Słodycz w winie osąga się przez winogrona, a nie podciągnie się do "słodkiego" poziomu bez dodatku cukru.

Chyba, że mówimy o specjalnych winach, które pochodzą ze zbiorów winogron w listopadzie(tak, prawie rodzynki), one są wtedy słodsze.

Opublikowano

słodzony cukrem sok? to wino półsłodkie nie ma alkoholu?

Opublikowano

Najlepsza Whisky jaką piłem w tym roku to był Golden Loch z biedronki. 29.99zł za 0.7l - bardzo dobra cena i pyszna whisky. Oczywiście piłem z colą.

Opublikowano

Przez jakiś czas był nawet 8-letni Golden Loch, ale zniknął. Nie trafił w gusta Polaków chyba.

Opublikowano

słodzony cukrem sok? to wino półsłodkie nie ma alkoholu?

O Jezu...

plus alkohol. Polslodkie wina to (pipi). Bo sa slodzone cukrem Teraz rozumisz?

Opublikowano

Morda mamy duże penis i pijemy polslodkie

Opublikowano

Najlepsze whisky jakie piłem w tym roku to Ballantines

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spoko promocja, jednak szklanki mi niepotrzebne, bo już mam takich od zalegania.

Opublikowano

ja ostatnio takiego cudaka dostalem, nie wiem co to, dzisiaj sie dowiem chyba:

IDShot_540x540.jpg

Opublikowano

Wojtas taki samiec alfa, a musi krem na polepszenie poślizgu stosować?! Kolejny fałszywy mesjasz!

Edytowane przez balon

Opublikowano

Spoko promocja, jednak szklanki mi niepotrzebne, bo już mam takich od zalegania.

Najlepsze to że sam Jim 0,7 obok na półce bez szkła +10 ziko.

Opublikowano

Taki zestaw obecnie jest w biedronce, tylko szklanka nieco inna. Co do ceny, to niestety, ale nie pamiętam.

0_0_productGfx_bfedc7e21e2c473fab218d2ec