Opublikowano 18 stycznia 20178 l No raczej, przecież nikt nie będzie stał nad tobą i walił cię po głowie, jak będziesz pił słodkie, białe wino do wołowiny, czy wytrawne do deseru. Są pewne reguły, co do czego, ale niech każdy pije tak jak mu smakuje. W latach szkolnych piło się jabcoki za 2,50zł i tez było za(pipi)iście.
Opublikowano 18 stycznia 20178 l Ale weźcie se na te wina inny temat załóżcie a nie tu whisky spamujecie :[
Opublikowano 18 stycznia 20178 l Dlaczego Gruzja? Ta kraina ma doświadczenia jeśli chodzi o winiarstwo nieporównywalne z innymi winiarskimi nacjami. Doświadczenia Gruzinów w tym względzie datują się czasów sięgających 5000 lat przed naszą erą Przypomniało mi się, że wina mołdawskie są bardzo dobre, choć o dziwo mało znane i nie doceniane. Kiedyś kupiłem w Almie to wino: https://www.dobrewino.pl/purcari-pinot-noir.html Też palce lizać! W ogóle Mołdawia to stoi na winie. Wyobraźcie sobie, ze tam sa podziemne "winne miasta". Długość korytarzy to od 120 do 200 km (!!!) i można je zwiedzać...własnym samochodem! Kiedyś oglądałem program w TV na ten temat. Kto zainteresowany może przeczytać: http://www.biegunwschodni.pl/2015/08/moldawia-cricova-najwieksze-winnice-swiata.html
Opublikowano 18 stycznia 20178 l ja winko tylko polslodkie i polwytrwane. slodkie za slodkie a wytrawne to chyba tylko do mięcha jakiegos dobrego.
Opublikowano 20 stycznia 20178 l Tu chodzi o to, że normalne wina są tylko wytrawne i półwytrawne. Nie ma czegoś takiego jak wino słodkie, to nie wino tylko słodzony cukrem sok. Słodycz w winie osąga się przez winogrona, a nie podciągnie się do "słodkiego" poziomu bez dodatku cukru. Chyba, że mówimy o specjalnych winach, które pochodzą ze zbiorów winogron w listopadzie(tak, prawie rodzynki), one są wtedy słodsze.
Opublikowano 20 stycznia 20178 l Najlepsza Whisky jaką piłem w tym roku to był Golden Loch z biedronki. 29.99zł za 0.7l - bardzo dobra cena i pyszna whisky. Oczywiście piłem z colą.
Opublikowano 20 stycznia 20178 l Przez jakiś czas był nawet 8-letni Golden Loch, ale zniknął. Nie trafił w gusta Polaków chyba.
Opublikowano 20 stycznia 20178 l słodzony cukrem sok? to wino półsłodkie nie ma alkoholu? O Jezu... plus alkohol. Polslodkie wina to (pipi). Bo sa slodzone cukrem Teraz rozumisz?
Opublikowano 3 lutego 20178 l Spoko promocja, jednak szklanki mi niepotrzebne, bo już mam takich od zalegania.
Opublikowano 4 lutego 20178 l ja ostatnio takiego cudaka dostalem, nie wiem co to, dzisiaj sie dowiem chyba:
Opublikowano 4 lutego 20178 l Wojtas taki samiec alfa, a musi krem na polepszenie poślizgu stosować?! Kolejny fałszywy mesjasz! Edytowane 4 lutego 20178 l przez balon
Opublikowano 4 lutego 20178 l ja ostatnio takiego cudaka dostalem, nie wiem co to, dzisiaj sie dowiem chyba: Butla wygląda tak samo jak łycha z biedry za 70 zł 700ml: http://spirits.com.pl/wp-content/uploads/2014/10/boubon-cask-tube-and-bottle.png Też tam dali korek, co mnie zdziwiło.
Opublikowano 4 lutego 20178 l Spoko promocja, jednak szklanki mi niepotrzebne, bo już mam takich od zalegania. Najlepsze to że sam Jim 0,7 obok na półce bez szkła +10 ziko.
Opublikowano 4 lutego 20178 l Taki zestaw obecnie jest w biedronce, tylko szklanka nieco inna. Co do ceny, to niestety, ale nie pamiętam.