Opublikowano 25 lutego 20178 l Passport Scotch - dobre to je? W tej cenie dobre, nie słuchaj koneserów.
Opublikowano 26 lutego 20178 l Baczewski rozlał 6000 butelek whisky :O w sprzedaży od polowy marca. Musze to mieć, cholernie mnie ciekawi co tam zrobili.
Opublikowano 26 lutego 20178 l Brzmi jak polski, żeby patrioci kupowali:), ale nie jest polski (sprzedano Austriakom). No i ciekawe co to za łycha i ile leżakowała. Edytowane 26 lutego 20178 l przez grzybiarz
Opublikowano 26 lutego 20178 l Kiedyś była Dark whiskey rozlewana przez polmos, ale nie wiem czy dalej jeszcze jest. Jak wódeczke czysta i owocówki baczewski ma naprawdę konkretne to po tej whisky bym cudów nie oczekiwał. Edytowane 26 lutego 20178 l przez messer88
Opublikowano 26 lutego 20178 l Nie oczekuję cudów, ale właśnie z ciekawości kupię, bo wódeczki to top klasa.
Opublikowano 2 marca 20178 l Apdejt - coś mnie wzięło i kupiłem tego Passport Scotch. Po paru kieliszkach - szału nima. Nawet w sumie nie czuję bym był pijany. To ma być 40 procent? No ale jakość adekwatna do ceny.
Opublikowano 3 marca 20178 l Cena jakoś szału nie robi, bo dasz 10 zł wiecej i idzie wyhaczyć Laudersa
Opublikowano 3 marca 20178 l Apdejt - coś mnie wzięło i kupiłem tego Passport Scotch. Po paru kieliszkach - szału nima. Nawet w sumie nie czuję bym był pijany. To ma być 40 procent? No ale jakość adekwatna do ceny. obok czerwonego jacka najsłabsza whisky jaką piłem.
Opublikowano 3 marca 20178 l Jak into picie whisky? Zaczac od tego slynnego Glenfiddich, czy pic Ballantines?
Opublikowano 3 marca 20178 l Glen to single malt, Ballantines to blended. Najprościej mówiąc, single pijesz "solo", ewentualnie troszeczke wody a blendy z colą/sprite/itp. Dla uzupełnienia: www.milerpije.pl http://www.milerpije.pl/czy-mozna-pic-whisky-z-cola.html Na luzie można Jim beam z colą i lodem sobie wypić.
Opublikowano 3 marca 20178 l Panowie, ostatnio ciężko pracuje a uczelnia dotego cały czas treningi i posiłki zdrowe prawie znikoma ilość alko, ale mam dość chce końcu usiąść przed konsola z whisky, gdzieś jakaś dobra promocja na dobrą rudą ktoś cos wie ?
Opublikowano 3 marca 20178 l Jak into picie whisky? Zaczac od tego slynnego Glenfiddich, czy pic Ballantines? Tak jak Banny pisze. Osobiście polecam charakterystyczne szkockie: 10 letni Laphoraig (~130PLN), 16 letni Lagavulin (~200PLN), 10 letni Ardbeg (~190PLN) - ale to w zasadzie odważny wjazd w temat dla początkującego. Jak chcesz zacząć od czegoś delikatniejszego to może japońska Yamazaki albo Auchroisk?
Opublikowano 3 marca 20178 l Zacznij od testowania rzeczy które są w miarę tanie i wszędzie je łatwo dostać, typu właśnie balantyna, jim, jack, bushmills czy tam tullamore. Co zasmakuje najbardziej to poczytaj i sięgaj po lepsze trunki.
Opublikowano 3 marca 20178 l Dzieki forumku, kupie Ballantinesa i dzis wieczorem przetestuje. Edytowane 3 marca 20178 l przez szaden
Opublikowano 3 marca 20178 l Jak Ci nie szkoda kasy to dołóż do 12-letniego. Dobrze smakuje sam i z colą.
Opublikowano 3 marca 20178 l Panowie, ostatnio ciężko pracuje a uczelnia dotego cały czas treningi i posiłki zdrowe prawie znikoma ilość alko, ale mam dość chce końcu usiąść przed konsola z whisky, gdzieś jakaś dobra promocja na dobrą rudą ktoś cos wie ? polecam śledzić pepper.pl, chyba, że masz na myśli single malty (na stronie najczęściej są promocje na blendy w marketach) widziałem sporo single maltów ostatnio w kauflandzie, coś na pewno wybierzesz (ok 150 zł za butelkę trzeba mieć)
Opublikowano 3 marca 20178 l a mi sie wydaje, ze najlepiej na poczatek kupic kilka ze sredniej polki i zobaczyc ktory rodzaj pasi najlepiej. a potem inwestowac. szkocka i burbon mocno sie roznia, wiec warto wiedziec co smakuje lepiej.
Opublikowano 3 marca 20178 l Ojciec ma w domu tę Grangestone z Biedry. Mówi się, że to najlepsza w tej cenie. Dosyć mocno grzeje w gardło, wyczuwalna nuta bournonu, całkiem ok, ale nie zgodzę się, że to najlepsza w tej cenie. Jack Daniels lepszy.
Opublikowano 8 marca 20178 l Ballantines przetestowany. Bardzo pijalny z Cola, chociaz daje fuzlem jak tania wodka.