Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 130,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I jest

• Pewnie, że mam.   Z tą whisky to u nas jest jakaś patologia - najwięcej sapią studenciaki co to kupują Johnego w Biedronce i nagle wielcy smakosze i znawcy picia whisky, bo w promocji była. Z wódką

• Było dobre promo to wziąłem tym bardziej, że jeszcze nie próbowałem 

Opublikowano

Passport Scotch - dobre to je?

W tej cenie dobre, nie słuchaj koneserów.

Opublikowano

To chyba pierwsza polska whisky? Baczewski to polski koncern?

Opublikowano

Brzmi jak polski, żeby patrioci kupowali:), ale nie jest polski (sprzedano Austriakom). No i ciekawe co to za łycha i ile leżakowała.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Kiedyś była Dark whiskey rozlewana przez polmos, ale nie wiem czy dalej jeszcze jest. Jak wódeczke czysta i owocówki baczewski ma naprawdę konkretne to po tej whisky bym cudów nie oczekiwał. 

Edytowane przez messer88

Opublikowano

Jeszcze Rozi musi potwierdzić, czy to dobra wódka. Czekamy.

Opublikowano

Apdejt - coś mnie wzięło i kupiłem tego Passport Scotch. Po paru kieliszkach - szału nima. Nawet w sumie nie czuję bym był pijany. To ma być 40 procent? No ale jakość adekwatna do ceny. 

Opublikowano

Cena jakoś szału nie robi, bo dasz 10 zł wiecej i idzie wyhaczyć Laudersa

Opublikowano

Apdejt - coś mnie wzięło i kupiłem tego Passport Scotch. Po paru kieliszkach - szału nima. Nawet w sumie nie czuję bym był pijany. To ma być 40 procent? No ale jakość adekwatna do ceny. 

obok czerwonego jacka najsłabsza whisky jaką piłem.

Opublikowano

Jak into picie whisky? Zaczac od tego slynnego Glenfiddich, czy pic Ballantines?

Opublikowano

Jak dla mnie to najlepiej zaczac od jacka danielsa albo jima beama

Opublikowano

Panowie, ostatnio ciężko pracuje a uczelnia dotego cały czas treningi i posiłki zdrowe prawie znikoma ilość alko, ale mam dość chce końcu usiąść przed konsola z whisky, gdzieś jakaś dobra promocja na dobrą rudą ktoś cos wie ?

Opublikowano

Jak into picie whisky? Zaczac od tego slynnego Glenfiddich, czy pic Ballantines?

Tak jak Banny pisze.

Osobiście polecam charakterystyczne szkockie: 10 letni Laphoraig (~130PLN), 16 letni Lagavulin (~200PLN), 10 letni Ardbeg (~190PLN) - ale to w zasadzie odważny wjazd w temat dla początkującego. Jak chcesz zacząć od czegoś delikatniejszego to może japońska Yamazaki albo Auchroisk?

Opublikowano

Zacznij od testowania rzeczy które są w miarę tanie i wszędzie je łatwo dostać, typu właśnie balantyna, jim, jack, bushmills czy tam tullamore. Co zasmakuje najbardziej to poczytaj i sięgaj po lepsze trunki. 

Opublikowano

Dzieki forumku, kupie Ballantinesa i dzis wieczorem przetestuje.

Edytowane przez szaden

Opublikowano

Jak Ci nie szkoda kasy to dołóż do 12-letniego. Dobrze smakuje sam i z colą.

Opublikowano

Panowie, ostatnio ciężko pracuje a uczelnia dotego cały czas treningi i posiłki zdrowe prawie znikoma ilość alko, ale mam dość chce końcu usiąść przed konsola z whisky, gdzieś jakaś dobra promocja na dobrą rudą ktoś cos wie ?

polecam śledzić pepper.pl, chyba, że masz na myśli single malty (na stronie najczęściej są promocje na blendy w marketach)

widziałem sporo single maltów ostatnio w kauflandzie, coś na pewno wybierzesz (ok 150 zł za butelkę trzeba mieć) 

Opublikowano

a mi sie wydaje, ze najlepiej na poczatek kupic kilka ze sredniej polki i zobaczyc ktory rodzaj pasi najlepiej. a potem inwestowac.

szkocka i burbon mocno sie roznia, wiec warto wiedziec co smakuje lepiej.

Opublikowano

Ojciec ma w domu tę Grangestone z Biedry. Mówi się, że to najlepsza w tej cenie. Dosyć mocno grzeje w gardło, wyczuwalna nuta bournonu, całkiem ok, ale nie zgodzę się, że to najlepsza w tej cenie. Jack Daniels lepszy.

Opublikowano

Ballantines przetestowany. Bardzo pijalny z Cola, chociaz daje fuzlem jak tania wodka.