Skocz do zawartości

Whisky


Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

Srake.

 

Sake to jeden z niewielu alkoholi, które jak pije to mam obrzydzenie, a nie przyjemność. Smakuje to ja wódka rozcieńczona wodą po gotowaniu ryżu. 

Po pierwsze i najważniejsze dobre sake ciężko znaleźć. Prawie każde dostępne na rynku to sake z domieszką spirytusu, a to już nie jest to. Po drugie sake pije się ciepłą w temperaturze 35-40 st. C w porcelanowych kieliszkach.

Nieważne zresztą...Ad rem...Dostałem od szwagroszczaka kolejną japanese whisky do spróbowania:

 

91e8mt.jpg

 

Spodziewam się równie mocnego sztosiwa co Yamazaki lub Togouchi :)  Dam w każdym bądź razie znać jak skosztuję ;)

 

Tak na marginesie to jak piszecie, że kupujecie i co gorsza pijecie czerwonego Jasia z Lidla czy innej Biedronki (miejsce zakupu z resztą nieważne) to aż mnie skręca :sick: Tej bejcy lub jak kto woli politury nie dałbym do posmakowania nawet najgorszemu wrogowi...

  • Plusik 2
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...