Hubert249 4 277 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Im jest bliżej do szkockiej, irlandzkiej czy bourbonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Im jest bliżej do szkockiej, irlandzkiej czy bourbonu ? Japońskim? Oczywiście do szkockich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 Dawno nie piłem, litr jacka za 89 zł to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 Tak, bierz, bo za 1 litra zazwyczaj stoją powyżej 100 zł. 0.7 JD kosztuje już te 89 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 to jak coś w lidlu po tyle są, z rzeczy ogólnodostępnych jeszcze jim beam biały 1l za 65 zł co wiem że jest ok ceną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 To muszę się wybrać do Lidla czym prędzej, bo to fajna cena za litrowego Jacka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 (edytowane) Prezenty urodzinowe. Becherovka nie ma startu do Jagera, ale da radę, za to ten cognac Edytowane 3 grudnia 2020 przez Arkady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 Ja bym powiedział, ta łycha . Mocno dymna, torfowa? Letkie zazdro Jak Tomasz Miler mawia, smak nabyty i podobno nie każdemu podchodzi. Ja jestem bardzo ciekaw tej całej dymności, dlatego w zeszłym tyg na promce nabyłem min. lekko dymne The Ardmore Legacy. Na święta będzie szukanie tych nut smakowych . Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 Ardmore to łycha jakich wiele. Idzie to wypić bez coli, ale szału nie ma. Przecież butelka jest raptem kilka funtów droższa od Grantsa, a dochodzi jeszcze koszt opakowania. Z tego co się orientuję jest, to najtańszy singiel malt na rynku w UK. Smacznego Z tańszych trunków zdecydowanie lepiej wchodzi bourbon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 @alb84 oj mocno torfowa, jak lubisz takie smaki, to będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 (edytowane) Tak zdaje sobie sprawę, że ten Ardmore to żaden urywacz jaj. Poprostu jeszcze dymnych nie próbowałem i podobno ona jest spoko na początek. Nie wiem tego czy mi podpasuje, dlatego wolałem te Legacy na promce + winko. Jak podejdzie, to przyjdzie czas na coś z wyższej półki, może właśnie ta torfowa ;]. Dzięki Pzdr. Edytowane 3 grudnia 2020 przez alb84 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 23 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2021 Piłem kilka lat temu w knajpie i mi mega smakowało. Później próbowałem kupić bez skutku. Aż tu kumpel sprowadził na zamówienie i wchodzi jak złoto, wspaniałe połączenie smaków, delikatne, słodkie, z Jimem w tle, najlepsza mieszanka smakowa JB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Ale to musi być słodkie. Już mój ulubiony Red Stag jest piekielnie słodki Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 ja po wypiciu jacka z miodem rzygałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Tej wersji z miodem nawet kijem nie tknę, red stag mnie odrzuca, ale maple i smak syropu klonowego to Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Kupiłem ostatnio jakąś japońską whiskey single malt za prawie 200 zł a smakowała dla mnie jak jakiś bimber Jakieś rady do zaprawienia się w piciu samej whiskey z lodem? Chciałbym się odchamić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Z blendów najgładziej wchodzi chyba Chivas Regal, ale mi to prawie wszystko bez rozcieńczania pasuje. Daniels, Tullamore Dew, Bushmils, Jim Beam, nawet balantyna. Nieprzekraczalna granica to czerwony Walker. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Z tych najbardziej pijalnych na początek rozglądnij się za Bushmills Black Bush albo Cardhu. Czerwony Walker czy zwykły JD to straszne ścierwo jak człowiek sobie już smak trochę wyrobi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 14 godzin temu, Widget napisał: Kupiłem ostatnio jakąś japońską whiskey single malt za prawie 200 zł a smakowała dla mnie jak jakiś bimber Jakieś rady do zaprawienia się w piciu samej whiskey z lodem? Chciałbym się odchamić. Ja polecam Jima Beama. Dla mnie jest najbardziej slodkawy z takich tanszych. Odradzam czerwonego walkera i ballantyne. Dodatkowo mozesz sobie naladowac sporo lodu i mocniej rozcienczyc po prostu. Pic malymi lyczkami. Moim zdaniem to kwestia przyzwyczajenia. Kiedys np. taka kawa bez cukru byla dla mnie niepijalna a teraz wersja slodzona jest dla mnie obrzydliwa xD Trzeba trenowac po prostu, oczywiscie moze byc tez tak ze nigdy nie podejdzie no i ok. Nie kazdy musi to lubic Teraz wprawdzie bary sa pozamykane ale mozesz tez sprobowac drinka old fashioned. Moj faworyt a dosc mocno zdelikatnia smak samego whisky czy burbona. Robi sie go zajebiscie prosto i tylko z dostaniem angostury moze byc drobny problem. Jest tez dosyc droga ale dodaje sie ja po pare kropli wiec wystarcza na bardzo dlugo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 @Rudiok a Bushmills The Original ujdzie? W Carrefourze z aplikacja 1L jest teraz za 58 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Też bym polecił bushmillsa nawet białego albo jamesona, obie są bardzo delikatne i raczej wszędzie dostępne w dobrej cenie tak więc można sobie potestować. @Arkady cena jest LEGANCKA Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Bushmills dodatkowo jeszcze taki słodkawy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 31 minut temu, Arkady napisał: @Rudiok a Bushmills The Original ujdzie? W Carrefourze z aplikacja 1L jest teraz za 58 zł. Jak najbardziej. Black ma po prostu ciut bardziej złożony smak, niektórzy tam się nawet doszukują promila nut torfowych, ale ja tam piję po prostu to co mi smakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 2 001 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Polecam Maker's Mark, sam od niego zaczynałem No i nie wiem jak możecie pić czystą łychę z lodem, tylko w temperaturze pokojowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 4 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2021 Bushmills zwykły został zakupiony, tego lepszego nie widziałem. Sam wchodził umiarkowanie, jak lód się rozpuścił to już bardzo fajnie, a jak odrobinkę coli dodałem to już w ogóle cudo. Będę trenował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi