Opublikowano 18 września 20213 l Proper Twelwe za 65 zeta, 0,7 w Biedronce. Beczki po bourbonie, jak coś. Dla mnie sztos.
Opublikowano 13 lipca 20222 l W dniu 5.03.2021 o 19:14, Widget napisał: Hatozaki pure malt, pisało słodkie nuty, a mnie po prostu uderzyła mocna gorycz. Widzisz, dopiero po wieeeelu miesiącach od Twojego posta sam miałem okazję niedawno skosztować. Od dzisiaj nie odważę się proponować Tobie czegokolwiek z whisky, bo najwyraźniej mamy różnobiegunowe gusty. Hatozaki dla mnie miód w gębie. Całą butelkę oćwiczyliśmy we trzech i to uwaga uwaga...pijąc ją na ciepło bez rozcieńczania czymkolwiek. Ambrozja! Zwykły biały Bushmills wychylony po niej to był jak paw pawiana
Opublikowano 24 lipca 20222 l Podziwiam, kubki smakowe trzeba wytrenować na czymś tańszym najwidoczniej.
Opublikowano 24 lipca 20222 l 2 minuty temu, Widget napisał: Podziwiam, kubki smakowe trzeba wytrenować na czymś tańszym najwidoczniej. Generalnie pierwsze łyki zawsze będą paliły, bo to jest >40% na śluzówkę. Jak nie masz sucho w buzi i weźmiesz kilka małych łyczków to gwarantuję ci, że po kilku minutach następne będą już znacznie to znacznie łagodniejsze, a aromat i smak - w pełni odczuwalny.
Opublikowano 16 września 20222 l Nie bede zakładac osobnego tematu dla ginu, polecam, w lidlu jest raz do roku
Opublikowano 13 lutego 20232 l Good old teściu sprezentował zestaw; nie znam tego trunku, więc chętnie się zapoznam przy najbliższym wolnym dniu.
Opublikowano 13 lutego 20232 l 12 minut temu, Banny napisał: Good old teściu sprezentował zestaw; nie znam tego trunku, więc chętnie się zapoznam przy najbliższym wolnym dniu. Ooo, dasz znać za jakiś jak się to czyta?
Opublikowano 13 lutego 20232 l Pewnie - przejrzałem na szybko i po okładce, która jest wykonana powiedzmy na efekt "wow" (materiały) i kompozycyjnie OK, to środek w pierwszym wrażeniu wypadł dość blado; blado jak niskiej jakości tani biały papier, który został zadrukowany. Mam nadzieję, że w weekend chwilę posiedzę nad tym.
Opublikowano 3 marca 20232 l Kupione z ciekawości - kiedyś znajomy podał mi nalewkę na mleku w tej butelce i bardzo zaintrygowała mnie ta etykieta. W końcu znalazłem o co się rozbijało i oto jest. Cena: 167 PLN w gdyńskim Auchan w Rivierze
Opublikowano 4 marca 20232 l Dostalem whisky z Tajwanu. Mam nadzieję, że będzie tak samo smacznutka jak japońska
Opublikowano 25 marca 20232 l Czy do 200 złotych znajdę lepszą łychę japońską od Nikka From The Barrel? Toki piłem.
Opublikowano 26 marca 20232 l 5 godzin temu, Rozi napisał: Czy do 200 złotych znajdę lepszą łychę japońską od Nikka From The Barrel? Toki piłem. Lepszego blenda może być ciężko znaleźć, ale w podobnej cenie widziałem kiedyś to: Teściu mnie kiedyś tym częstował, była bardzo przyjemna
Opublikowano 27 marca 20232 l On 3/4/2023 at 5:36 PM, second said: Dostalem whisky z Tajwanu. Mam nadzieję, że będzie tak samo smacznutka jak japońska na pewno bedzie lepsza. kavalan na propsie.
Opublikowano 27 marca 20232 l 6 godzin temu, Ölschmitz napisał: na pewno bedzie lepsza. kavalan na propsie. Nie inaczej, umieją na tym Tajwanie w whisky. Aż sprawiłem sobie niedawno kolejną.