Gość Oran Opublikowano 30 marca 2010 Opublikowano 30 marca 2010 W Pesie nie da się manualnie podać po skosie, albo ja nie potrafię. A są chyba od PES4 (wtedy się je jeszcze jakoś dziwnie włączało, nie prawą gałką, tylko nie pamietąm jak ). Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 31 marca 2010 Opublikowano 31 marca 2010 KONAMI wypuściło DLC an marzec.Z tego, co zauważyłem, poprawa składów i piłka finałowa do CL.Wydaje mi się też, że rozgrywka znowu jest wolniejsza. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Wydaję Ci się. W sumie nasza repra jest dość dobrze zaktualizowana, tylko Krzynówek jeszcze jest, ale nie można winić konami tylko beenhakera ;] Wiśle nadal Gołoś i Cleber... Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 3 kwietnia 2010 Opublikowano 3 kwietnia 2010 Dobrze, że Kluiverta nie wrzucili, tacy panowie z Konami są zorientowani Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Dobrze, że Kluiverta nie wrzucili, tacy panowie z Konami są zorientowani Ale co w reprze Niemiec robi jeszcze Enke? <_< Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Nie działa mi DLC jakiekolwiek. Patche normalne pięknie chodzą. Zła wersja gry czy może inny powód ? Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Zapodajcie jakiś option file z aktualnymi składami. Na PC oczywiście. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Ściągnij sobie pesedit patcha: http://www.issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1270082081 i najnowsza łatka która działa z ostatnim DLC: http://pesedit.com/forums/showthread.php?6-PESEdit-com-2010-Patch-Version-2-4-02-04-10&p=13292&viewfull=1#post13292 Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Czy wy też macie takie opóźnienie reakcji w PES-ie w grze po necie ? Gra reaguje po około sekundzie od naciśnięcia przycisku. W innych grach wszystko jest ok, nie ma większych lagów, a w PESie dramat. Można coś z tym zrobić ? Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Czy wy też macie takie opóźnienie reakcji w PES-ie w grze po necie ? Gra reaguje po około sekundzie od naciśnięcia przycisku. W innych grach wszystko jest ok, nie ma większych lagów, a w PESie dramat. Można coś z tym zrobić ? W demie i owszem, w pełnej wszystko działa jak należy - w singlu i online.Pewnie słabego neta masz, albo nieodpowiedni NAT i wyszukuje ci gości z drugiego końca świata. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 była kiedyś plota, że podłączenie kabla z netem pomaga Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Opublikowano 20 kwietnia 2010 Internet mam bezprzewodowy od Aster 54 Mbps. W innych grach chodzi bez lagów i nie rozłącza, tylko ten nieszczęsny PES. Może powinienem ręcznie wybierać graczy ? Cierpię bardzo, i nie wiem już gdzie szukać pomocy. Ciężko mi już z tym i nie wiem jak długo wytrzymam. Cytuj
zajman 18 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 (edytowane) Podstawy : a) Nie grać na byle kogo , omijać włochów , francuzów , hiszpanów . Lepiej dłużej poczekać , wyszukać przeciwnika niż się denerwować na sekundowy delay . b) Koniecznie podłączyć kablem . Powinno w miarę śmigać . c)Zapomnieć o opcji quick match . Przeciwników wyszukujemy ręcznie . Edytowane 21 kwietnia 2010 przez zajman Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Podstawy : a) Nie grać na byle kogo , omijać włochów , francuzów , hiszpanów . Lepiej dłużej poczekać , wyszukać przeciwnika niż się denerwować na sekundowy delay . b) Koniecznie podłączyć kablem . Powinno w miarę śmigać . c)Zapomnieć o opcji quick match . Przeciwników wyszukujemy ręcznie . Mozesz mi wytlumaczyc od strony technicznej, dlaczego na kalbu interenet dziala szybciej, majac np. ruter w tym samym pokoju co PS3 ? Bo dla mnie to mega bzdura, rozumiem jeszcze gdybys przenosil pliki bezprzewodowo miedzy PS3 a PC, or somthing. Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 24 kwietnia 2010 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Podstawy : a) Nie grać na byle kogo , omijać włochów , francuzów , hiszpanów . Lepiej dłużej poczekać , wyszukać przeciwnika niż się denerwować na sekundowy delay . b) Koniecznie podłączyć kablem . Powinno w miarę śmigać . c)Zapomnieć o opcji quick match . Przeciwników wyszukujemy ręcznie . Mozesz mi wytlumaczyc od strony technicznej, dlaczego na kalbu interenet dziala szybciej, majac np. ruter w tym samym pokoju co PS3 ? Bo dla mnie to mega bzdura, rozumiem jeszcze gdybys przenosil pliki bezprzewodowo miedzy PS3 a PC, or somthing. Nie wiem, jak to wygląda "od strony technicznej", ale fakty są takie, że na kablu gra się po sieci lepiej. Włącz sobie test neta na PS3, z kablem i bezprzewodowo. Cytuj
zajman 18 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Opublikowano 24 kwietnia 2010 (edytowane) CO za pytanie wogóle :] Przecież oczywiste jest to że jak coś idzie po kablu idzie bezpośrednio ze żródła do cel . Synał wifi musi pokonać określoną trasę z hot spotu do ps3 . Po drodze sygnał ten może zakłócić wiele rzeczy co chyba łatwo sobie wyobrazić . Sygnał też musi zostać odpowiednio przetworzony przez ps3 zanim go zrozumie itd. Myślałem że każdy to wie bo wydawało mi się to bardzo oczywiste. W twoim przypadku , jeżeli grasz w fife lub zagrał byś w jakiegoś street fightera czyli gry które mają bardzo dobry kod sieciowy to nie potrzebujesz koniecznie grać po kablu ( bo do tych gier wystarczy net o prędkości 1mb i będą śmigały ). SPrawa sie komplikuje kiedy chcesz zagrać w takiego PEsa lub tekkea , tu konieczny jest net 2 mb i moim zdaniem koniecznie po kablu jeżeli chce się grać komfortowo . Dzieje się tak dla teo że gry te mają słaby kod sieciowy i jeżeli obydwie strony nie spełnią tych warunków to i tak będą lagi . Swoją tezę mogę podeprzeć tym że online gram od bardzo dawna , wszystkie części Pesa od Pesa 5 do teraz były grane na sieci więc wydaje mi się że wiem co piszę Edytowane 24 kwietnia 2010 przez zajman Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Ta - jasne, chyba ze grasz na routerach z biedronki... Stary miedzy tym kablem a normalnym routerem (czytaj w granicach 200 zl, a nie 50) nie ma zadnych roznic jezeli chodzi o szybkosc dzialajacej sieci. W sieci bezprzewodowej masz jedynie nizsza prędkość przesyłu danych, ale to przy PS3 Ci w ogole nie potrzebne. Nie wiem, uzywasz 100 inych urzadzen bezprzewodowych w mieszkaniu ze masz az takie zaklocenia ? No i te zaklocenia w dzialaniu sieci, to mozesz miec, jak masz 2 pietrowy dom, a ruter stoi za sufitem i 3 scianami... To ze PES ma z(pipi)any kod sieciowy wiemy od paru lat, ale to nie wina uzytkownikow, ktorzy nie graja po kablu RJ45 Edytowane 27 kwietnia 2010 przez easye Cytuj
zajman 18 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Ta - jasne, chyba ze grasz na routerach z biedronki.. Po co to napisałeś ? Nie nie mam routera z biedronki , co więcej mam router który kosztował więcej niż 50 zł ba mam nawet 2 takie routery (bo jeden w Żywcu jeden we wrocku ) więcej nie wyjeżdżaj mi tu z czymś takim . W sieci bezprzewodowej masz jedynie nizsza prędkość przesyłu danych, ale to przy PS3 Ci w ogole nie potrzebne. Sam sobie zaprzeczyłeś bo skoro przesył danych z routera do ps3 jest niepotrzebny to jak ten internet się tam dostaje ? Nie wiem, uzywasz 100 inych urzadzen bezprzewodowych w mieszkaniu ze masz az takie zaklocenia ? We wrocławiu jest sporo urządzeń bo to mieszkanie studenckie ale w Żywcu mam z reguły jak gram tylko konsolę . Nie raz miałem tak że grałem i było nieciekawie (lagi) po czym okazało się że gram przez wifi . Przypominam że pisałem ci już że w fife 10 to nie występuje , wiem bo około 50 meczy w nią na sieci zagrałem (właśnie przez wifi) i i tak hulało . To ze PES ma z(pipi)any kod sieciowy wiemy od paru lat, Ile to jest pare lat ? Bo pes 6 i 2008 miały jeszcze bardzo dobry kod . Dopiero 2009 i ta tępa edycja 2010 mają z tym problem . Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Okej zgadzam sie, ze WI-FI to domena kolizyjna, ale w wiekszosci przypadkow przeskoki jakie mozesz zauwazyc sa mikroskopijne, jezeli tak moge to ujac. Nie wiem tez od 3 lat gram w FIFE/MW/czy Battlefielda i po prostu sam tego nie widze, moze dlatego, ze nie gram online w PES'a ani Tekkena. Przesyl danych - chodzilo mi o przesyl plikow. Jak np mialbys siec komputerow, to po kablu szybciej przeniesies folder niz przez WI-FI - taka roznica. Tak czy siak koncze off - sam jak w koncu zaczne miec lagi, obczaje kabel i porownam roznice. Poki co w ogole ich nie zauwazam, a moja siec to zadna rewelacja - 2/4MB. Cytuj
zajman 18 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 No nie gadaj , to już dobra prędkość . A gry które wymieniłeś to razem z warcraftem przykłady jak powinien wyglądać idealny kod sieciowy Wiem też o co ci chodziło z przesyłem danych ale wiąże się z tym tez prędkość przesyłu pakietów itp. czyli samego internetu . Miałem o tym kiedyś dużo w szkole ale było to na 1 roku a jestem na 4 więc mogę nie pamiętać Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Ja w żadnej innej grze nie mam nawet wyraźnych lagów. Killzone 2 śmiga, Bioshock 2 śmiga, Pure śmiga, Street Fighter śmiga...Test połączenia internetowego na konsoli pokazuje prędkość pobierania ok. 6 Mb/s. No nic, może następna edycja będzie lepsza w tym względzie. Jeszcze jedna sprawa - czy mógłby ktoś podać link do stronki z trickami w PESie na PS3. Nigdzie nie mogę znaleźć, a w instrukcji ani w grze nie ma pełnej listy tricków z kombinacjami przycisków. Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 No nie wiem Panowie ja się z tym nie zgadzam. 10 ma zj.ebany kod sieciowy, no way. Ja bym powiedział, że porównywalny jak na razie z najlepszym czyli z Pes06. Dodam, że gram po kablu. Router ok. 150 zł, net 15/1 upc. I jest o niebo lepiej niż w zje.banej 08 i nie najlepszej 09. Mówię o graniu w sieci. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 (edytowane) wez pod uwage, ze masz za(pipi)iscie szybka siec. Nie wsyzsyc mja nawet mozliwosc miec powyzej 4MB/s, no i mam nadzieje, ze producenci gier nie beda pisac za jakis czas, "by gra nie lagowala zaleca sie szybkosc lacza 30MB/s" Wystarczy popatrzec na konkurencje - tam nawet z 512/1Mb mozna pograc bardzo przyjemnie. Edytowane 28 kwietnia 2010 przez easye Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 (edytowane) wez pod uwage, ze masz za(pipi)iscie szybka siec. Nie wsyzsyc mja nawet mozliwosc miec powyzej 4MB/s, no i mam nadzieje, ze producenci gier nie beda pisac za jakis czas, "by gra nie lagowala zaleca sie szybkosc lacza 30MB/s" Wystarczy popatrzec na konkurencje - tam nawet z 512/1Mb mozna pograc bardzo przyjemnie. No tak tak łącze dobre. Tylko np. w takim Pes2008 przy łączu 10/nie pamiętam ile uploadu i tak lagowało mi jak diabli. Nawet jak grałem z kumplem z innej dzielnicy który miał takie samo łącze. Czy nawet w 09 gdzie miałem takie samo łącze jak teraz. To i tak lagi występowały. Dlatego mówię, że 10 nie jest taka tragiczna, ba nie jest zła. Ale daleko jej do 6. Gdzie lagów praktycznie nie było. A wtedy miałem 1 mega z osiedlówki. A i tak grało się prawie idealnie. A z tym się zgadzam, też mam nadzieję, że tak nie będzie. 1-2 mb. to powinien być wymóg/standard do dobrego grania po sieci. A 512/1 mb. to i tak nie jest źle. Tzn. 1 mb. zaje.bisty upload to ja mam taki przy 15 downloadu więc...ale wiem, wiem, że Fifa pod względem grania w sieci jest o wiele "sprawniejsza". Edytowane 28 kwietnia 2010 przez SłupekPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi