Bieniu 5 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Droga Halo sceno, Umieramy! Nie będę Wam prawił morałów. Nie będę Wam mówił, że przez lenistwo i wygodnictwo niektórych osób scena nie ma szansy się rozwinąć! Powiem tylko, że nikt nie wyłoży pieniędzy na nagrody, salę, jakieś sensowne gadżety jeśli nie będzie i tu uwaga - FREKWENCJI. Frekwencji nie będzie, jeśli nie będzie nagród powiadacie? Czy tylko ja widzę paradoks i ślepy zaułek? Do czego piję? 5 kwietnia, kolejny event, Łódz, część ligi. Ligi? To my mamy ligę? Panowie i Panie, to Polska! Nie USA, Nie Anglia, Nie Europa, mimo, że nam tak tłumaczą! Mamy ligę, która nigdy nie będzie jak MLG i nie tylko przez brak funduszy! Liga to nie pieniądze i sprzęt, liga to LUDZIE. Niech nagrodą za przyjazd będzie fun z gry, niech będzie to możliwość pogrania na lanie, sprawdzenia się z najlepszymi! Apeluję do wszystkich wahających się: ruszyć tyłki! Ja rozumiem, że nie każdy ma kasę, że nie każdy ma blisko. Ale ja, utrzymujący się ze stypendium i tego co mi skapnie od starych, ja, wydaję regularnie kasę na te eventy i nie żałuję. A do Zielonej Góry miałem w obie strony ponad 1000 km (swoją drogą dziwne to miasto, wszyscy tam mieli wchui daleko xP ). Nie chcę widzieć w tym temacie polemiki jakie to ja głupoty piszę, swoje przemyślenia i uwagi przekażecie mi na turnieju Proszę żeby zapisywały się tu teamy i osoby które pojawią się w Łodzi, lub które szukają teamu. Bez Ciebie, tak, właśnie Ciebie, ten turniej nie będzie już taki sam! Pojawimy się całym team'em: Epic Fail (v.1.0) Flaha Boczek Kerlo Bieniu Cytuj
nelson 4 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 moge pomoc w jakis sposob organizacji turnieju w lodzi. za moja nie obecnosc na livie przepraszam. ale po 1 szykuje sie do zawodow i nie mam czasu na granie po 2 mam remont i za bardzo mozliwosc pogrania. niemam teamu pozdro Cytuj
IXI BoGuS IXI 0 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Bieniu słusznie prawi - polać mu! 8) Moje 4 litery na pewno na turniej zawitają! I mimo że gram jak typowy amator to jadę tam dla zabawy, just 4 fun! Mam nadzieje że uda się ogarnąć jakiś team choćby nawet dopiero na miejscu! Jazda Ludy zakładać trampy, pakować konsole i ruszać w drogę! 8) Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Bieniek - święte kuwa słowa. Podsumowując: PGL to nie MLG wiec nie oczekujcie cudów bo takich wam z Barthem nie dostarczymy. Dziś wysłałem po raz milionowy maile do potencjalnych sponsorów. Efekt taki jak zawsze- żaden. Nie pasują nagrody? Przykro mi - ja od siebie nie dołożę. Wystarczy że muszę się martwic transportem sprzętu pomiędzy kolejnymi miastami, a Barth ruchaniem kasy za ZG gdzie go sponsor wy...ał. Nie moja wina że to Polska. Nie moja wina ze wszyscy mordę sobie kryzysem ocierają. Nie tak to miało wyglądać ale pchamy z Barthem ten wózek dalej choć czasem sam siebie pytam: po co? Skoro zawsze coś nawala, zawsze ktoś niezadowolony, zawsze muszę dupę lizać. Ogarnijcie się! Gdzie przyjemność z gry? Gdzie przyjemność ze sprawdzenia się na żywo? Ech... Cytuj
Kerlo 2 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Ej panowie, ja wolalbym zeby to sie pojawilo na jakims forum, gdzie ludzie posiadajacy xbox'a uczeszczaja. Nie spodziewac sie jakiejs super reakcji, bo wszyscy tu zarejestrowani o tym wiedza (a ile ich jest? z 40-50?) Cytuj
Bieniu 5 Opublikowano 25 marca 2009 Autor Opublikowano 25 marca 2009 Maciek, zamieścisz odpowiednie info na onlinecenter? TroniCu, dasz jakieś info na engarde? Może i potrzebny nam większy rozgłos, ale z drugiej strony bez solidnego "trzonu" ze sceny, to i tak ciężki temat... Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 To jest najlepsze miejsce na taka dyskusje. Nie widzę sensu w rozgłaszaniu radosnej nowiny ze Halo jest w odbycie jeśli chodzi o nasz kraj... Dam na Gamikaze - tylko trochę go przerobie żeby mniej pogrzebowo brzmiał. Cytuj
Pchela 7 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 (edytowane) Oczywiście że frekwencja robi wszystko. Szkoda że h3 dla wielu nowych graczy jest tylko "chwilowe", wyjdzie nowy COD a H3 wedruje na aukcji i tyle było grane Musimy sobie coś uświadomić, nigdy nie doczekamy takich warunków i sponsorów i tak dużej sceny Halo jak na zachodzie. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma aha no i oczywiście pojawię się w Łodzi PVT w składzie: Matek Paqito vTsunami(Hero) piczel Edytowane 25 marca 2009 przez Pchela Cytuj
Uzny 94 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Mimo ze nie czerpie funu z gry to jednak przyjade i prawdopodobnie bede przyjezdzal, nie dla halo, a juz napewno nie dal halo3 XD ale dla ludzi i bifot+during+afterparty, bo to polska tradycja jest. Tronik, rozumiem ze tym razem zawitasz? Bowiem mamy anfiniszt biznes... Cytuj
Kerlo 2 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Zamieszcze info o turnieju, to wystarczy, bo 95% grajacych na xboxie o tym nawet nie wie. Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Hahaha - oczywiście Uzny. Rozumiem ze pohańbiłem cie ostatnim razem atakując nietrzeźwego? ;> Jak już tak miło sobie rozmawiamy - potrzebujemy kogoś do stworzenia NASZEJ strony PGL. Oczywiście jak bym miał kase to by już była. Jedyne co mogę zaoferować to dozgonna wdzięczność. Ktoś się pisze? Ani ja ani Barth pojęcia o tym niestety nie mamy... Cytuj
BarteQ 1 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Jak już tak miło sobie rozmawiamy - potrzebujemy kogoś do stworzenia NASZEJ strony PGL. Oczywiście jak bym miał kase to by już była. Jedyne co mogę zaoferować to dozgonna wdzięczność. Ktoś się pisze? Ani ja ani Barth pojęcia o tym niestety nie mamy... Z tego co wiem to Kila calkiem obcykany jest w te klocki ;] Cytuj
Kerlo 2 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Dobra, moderatorzy wypierdzielili ogloszenie o turnieju z forum onlinecenter. Widac nie mamy u nich wsparcia. Cytuj
Bieniu 5 Opublikowano 25 marca 2009 Autor Opublikowano 25 marca 2009 Dobra, moderatorzy wypierdzielili ogloszenie o turnieju z forum onlinecenter. Widac nie mamy u nich wsparcia. Ale jakim prawem? Regulamin zabrania? Oo Cytuj
barth 70 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 rusze temat na konsolowisku, Wroga zapytam, czy może zamieścić sam info i powinno być ok Cytuj
Uzny 94 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Moze na polskim forum xbox.com tez warto, napewno nie zaszkodzi, wszak patronat ms macie wiec nie powinni tematu skasowac. Cytuj
barth 70 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Tak przy okazji to wydaje mi się, że Bieniek poruszył ważny temat i widzę, że on kapuje jak działa cała sprawa z turniejami. Ciągle słyszymy z TroniC'em, że chcielibyście, aby nagrody przypominały te z turniejów PC'towych. Ale musicie zdać sobie sprawę, że oni też nie mieli takiej sytuacji, że nagle przyszedł do nich ktoś i powiedział: "Macie tutaj 80 najlepszych kompów jakie są na rynku. Zagrajcie na nich turniej i rozdajcie je wszystkim uczestnikom!". Co to, to nie. Do wszystkiego musieli dojść powoli, krok po kroku, za każdym razem zwiększając frekwencję. Niestety tak to działa, że aby ewentualny sponsor chciał pomóc w projekcie musi zobaczyć, że może coś na tym zyskać (sponsorzy to nie Caritas, czy inna pomoc dla powodzian). Najlepiej jeśli będzie to duża ilość zainteresowanych samym turniejem. Ot cała tajemnica. Aby były lepsze nagrody muszą pojawiać się ludzieTak to działa, nie odwrotnie. Niestety nie ma żadnego zaklętego koła, po prostu jest brak chęci. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Jedne co dodam od siebie co niszczy scene: To Wasze (wszystkich praktycznie) dziecinne zachowanie - mini-wojenki, podchody, przerosniete EGO, wyzwiska, obrabianie 4 liter ciagle, maski na twarzy itp.. Zamiast grac tak jak za czasow Kozmina (oba turnieje + LANy) to sie zabawkami dzieci rzucaja. Wiekszy dystans, wiecej zabawy - bo o to w tym chodzi. Pozniej dziwicie sie, ze malo ludzi zjawia sie na turnieju i dolacza do sceny. Bo co widza? Bande ludzi co nie potrafia sie dobrze bawic i stworzyc fajnej i milej atmosfery (a to sie bardzo liczy). W ten sposob wszelkie inicjatywy sa zabijane (bo po co sie pojawiac gdzies, gdzie sie tylko zwyzywaja jak mozna to przeczytac na forum lub uslyszec na XBL/gg/tlenie/msn). Wiec raz jeszcze: Wiecej dystansu i wiecej zabawy. Tyle z mojej strony. Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 (edytowane) Moze na polskim forum xbox.com tez warto, napewno nie zaszkodzi, wszak patronat ms macie wiec nie powinni tematu skasowac. Na głównej stronie maja plakat. Na forum napisałem choć wiem że niewiele z tego będzie - to oficjalne forum jest z d..y. Zero zainteresowania ludzi. Podobnie jak forum Neo i Xbox Online - po poprzednich wpisach wiem ze ledwo kilka osób temat otwarło... Edytowane 25 marca 2009 przez TroniC Cytuj
Zimol 85 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Krk Level 01, Fun Day 2008, PGA 2009 - byłem za granicą. PGL Zielona Góra, a teraz Łódź... jak korwa na złość w oba weekend mam podwójną nockę, tym razem próbowałem się z kimś w grafiku zamienić, ale wiecie ile jest chętnych na podmiankę w weekend na noc :< Czasami się zastanawiam czy doczekam następnego eventu by się SPOTKAĆ w końcu z wybitną bifor-djurin-afterparty ekipą, bo to było pewnie najlepsze, za czasów Halo1, jeszcze Halo1, ale dziś mi to zostało, ale to wystarczy Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 (edytowane) To załatwiaj już teraz wolne na Wrocław - 15-17 maja(zresztą to się tyczy wszystkich). Może wcześniej jeszcze jakiś money-lan wpadnie po drodze w Krk. Edytowane 27 marca 2009 przez TroniC Cytuj
Zimol 85 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 To załatwiaj już teraz wolne na Wrocław - 15-17 maja(zresztą to się tyczy wszystkich). Może wcześniej jeszcze jakiś money-lan wpadnie po drodze w Krk. Veliosik kiedy jedziesz do Krk? ^_^ Tronic, jak ogarniesz do redakcji 2x CRT to myślę że bez problemu załadujemy się z dwoma X1 i pogramy w prawdziwe HALO: CE Nie będziesz żałował, zapewniam Jak dobrze pójdzie to zmienię do tego czasu pracę:* Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 To załatwiaj już teraz wolne na Wrocław - 15-17 maja(zresztą to się tyczy wszystkich). Może wcześniej jeszcze jakiś money-lan wpadnie po drodze w Krk. Veliosik kiedy jedziesz do Krk? ^_^ Tronic, jak ogarniesz do redakcji 2x CRT to myślę że bez problemu załadujemy się z dwoma X1 i pogramy w prawdziwe HALO: CE Nie będziesz żałował, zapewniam Jak dobrze pójdzie to zmienię do tego czasu pracę:* 2CRT nie są problemem. 2 Xboxy tez mam. Problemem są joypady... Na 4 posiadane przeze mnie nie działa żaden... Cytuj
Pchela 7 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 ja mam 2 działające oryginalne Ski xD Co miesiąc event ? Gulp xD Mam nadzieje ze ta tendencja sie utrzyma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi