Opublikowano 4 listopada 200915 l ND niech Crasha wyda! Ale takiego porządnego jak jedynka, dwójka lub trójka! To były platformery, chętnie bym je zobaczył w HD! Tylko że prawa do Crasha sprzedali tak samo do Spyro :confused:a No to lipa Czyli już na ps3 pewnie porządnego Crasha nie dostanę A marzy mi się taki, w konwencji trzech pierwszych części ehhh. Dobra bo robię tutaj offtop xD Ja jeszcze demka nie ściągnąłem, bo zagrywam się teraz w GoW'a trójkę (demko oczywiście hehe), ale pewnie i tak R&C:CiT kupię, bo po przejściu ToD i Q4B nie wypadałoby nie dokończyć historii. A jeśli jest to po prostu ToD z pewnymi innowacjami i lepszą grafą to jak dla mnie bardzo dobrze, bo ToD mi osobiście się bardzo podobało Edytowane 4 listopada 200915 l przez kaczor_kg_PL
Opublikowano 4 listopada 200915 l Czy wiadomo coś na temat obecności piratów w tej części ? bo jak dla mnie to byli jedni z najlepszych przeciwników w serii
Opublikowano 4 listopada 200915 l apropo Crasha to kaszana straszna. Widizmy ile znaczy marka po Gran tourismo, call of duty czy Halo. Ciekawskim radze sprawdzić jak sprzedawały się Chrashe na PSX (średnio ok 4 mln / część). Pewno teraz jak by ND wydało kozaka rudzielca, wynik mół by być podobny.
Opublikowano 11 listopada 200915 l W końcu doszła do mnie gierka i muszę przyznać że jest za(pipi)ista. Grafa w kosmosie masakruje a humorem przebili wszystkie poprzednie części razem wzięte Edytowane 11 listopada 200915 l przez Danonek
Opublikowano 18 listopada 200915 l Słuchajcie i jak tam wrażenia z najnowszego Ratcheta? Bo poza szczątkową opiną Danonka to cisza. Jak z długością rozgrywki, jak z poziomem trudności, można troszkę się pomęczyć na hard czy nie za bardzo?
Opublikowano 18 listopada 200915 l Mi przejście gry na hardzie zajęło 15h, tylko ostatniego bossa kilka razy powtarzałem, to trudno nie jest ^_^ Nowości są świetne(mini planety, misje Clankiem), grafika robi wrażenie choć są słabsze momenty no i genialna grywalność Ogólnie seria stoi w miejscu ale i tak nie ma konkurencji 9/10 Edytowane 18 listopada 200915 l przez pleju
Opublikowano 18 listopada 200915 l Wczoraj pękła platynka więc mogę się rozpisać. Grafika: Moim zdaniem same planety trzymają poziom graficzny z TOD, za to kosmos to już inna liga Nie ma to jak stać na małej planecie z której widać całą okolicę. Od latających kamieni, odłamków po inne planety, statki kosmiczne itp. W kosmosie ciągle się coś dzieje i co najważniejsze nie ma loadingów. Tylko jak się leci na główną planetę. Grafa 9/10 Muzyka/Dźwięk: Muzyka oraz motyw główny nie są złe ale też jakoś specjalnie nie porywają. Voice acting to już inna para kaloszy. Aktorzy trzymają poziom U2. Dr Infernus i jego lokaj rządzą Nie raz miałem ubaw po pachy jak ich słuchałem. Polecam zdobycie Rino V. Broń ma swój własny motyw muzyczny. 7/10. 10/10 Gameplay: Jak zwykle gra jest mega miodna. Zawsze jest co robić. Szczególnie w kosmosie. Misji pobocznych jest od groma tak samo zbierania zoni, modów itp. Szczerze mówiąc to więcej czasu zabrały mi małe planetki niż wątek główny W grze przeważą strzelanie ale nie brakuje też ciekawych łamigłówek i skakania. Przy niektórych myślałem że mi głowa pęknie. (Kto zbierał wszystkie gold bolty to wie ) Bronie jak u Insomniac wymiatają. Wraca dużo starych broni ale są też i nowe. Grovitron jak zwykle daje kupę uciechy Najbardziej mną pozamiatało Rino V. To co się dzieje na ekranie to istny armagedon. Doszły także 3 bronie które możemy sami ulepszać np. dodając do strzelby paraliż. Przejście gry na hardzie zajeło mi ok 10h a cała platynka ok 14h. 9/10 Moja ocena 9/10 Jak ktoś gra w tą serię od pierwszej części nie może jej opuścić.
Opublikowano 18 listopada 200915 l Autor szkoda ,że nie ma piratów wymiatali w Tools of Destruction i Quest for Booty
Opublikowano 19 listopada 200915 l Niestety. Piratów idzie tylko posłuchać na radiu. dzis przyjdzie do mnie giera Wiec obadamy co tam jest
Opublikowano 21 listopada 200915 l Recenzja http://www.ps3site.pl/recenzja-ratchet-clank-a-crack-in-time/23590/#more-23590 Może kogoś zachęci do zakupu.
Opublikowano 22 listopada 200915 l Rewelacja Czysty fun + niesamowita grywalnosc, Stare dobre czasy, kiedy glowna radosc czerpalo sie z samotnego obcowania z przedstawiona historia dla mnie 10/10 Edytowane 23 listopada 200915 l przez Welna
Opublikowano 24 listopada 200915 l Prawdopodobnie jutro przyjdzie w końcu do mnie nowy Raczecik:) w związku z tym mam pytanie. Czy w tej części po zaliczeniu głównego wątku (ostatniego bossa), można wrócić się i wymasterować wszystkie planety oraz platynkę? aha no i jak zaczynam od razu od gry na Hard to ile razy trza przejść, żeby zdobyć ewentualną platynę?
Opublikowano 24 listopada 200915 l Jak przejdziesz na Hard to po pokonaniu ostatniego bossa nie wybieraj opcji, żeby zacząć przechodzenie gry Challange Mode tylko najpierw zalicz wszystkie planety i dopiero potem aktywuj Challange Mode i przejdź grę po raz drugi. ;P Zapewniam Cię jednak, że ten poziom trudności da się zaliczyć w 4h, ponieważ wszystko co zdobyłeś przechodząc grę na Hard zostaje, tzn. bronie etc, więc ponowne przejście to tylko formalność. Ale jakże przyjemna formalność
Opublikowano 26 listopada 200915 l Jak przejdziesz na Hard to po pokonaniu ostatniego bossa nie wybieraj opcji, żeby zacząć przechodzenie gry Challange Mode tylko najpierw zalicz wszystkie planety i dopiero potem aktywuj Challange Mode i przejdź grę po raz drugi. ;P Zapewniam Cię jednak, że ten poziom trudności da się zaliczyć w 4h, ponieważ wszystko co zdobyłeś przechodząc grę na Hard zostaje, tzn. bronie etc, więc ponowne przejście to tylko formalność. Ale jakże przyjemna formalność sugeruje najpierw zebranie wszystkiego a dopiero potem aktywowanie challange mode ryno V to fajny jest ;D
Opublikowano 26 listopada 200915 l W końcu, nareszcie moje spocone łapska dorwał się do nowego Rycha:) i wiecie co? i muszę się zgodzić z kolegami przedmówcami, gra jest genialna, dla mnie najlepsza część serii. Panowie z Insomniac po prostu genialnie rozwiązali paten z przyciąganiem nas do TV. Eksploracja i poczucie, jak ważna jest każda śrubka to istne mistrzostwo świata (tą grę trzeba przechodzić z myślą o calaku, wtedy potęguje te odczucia). Grafika bardzo, bardzo dobra, dużo elementów platformowych, co bardzo cieszy, a humor jak zawsze 1-klasa. Kurde bym zapomniał, ta gra jest naprawdę duża i długa jak na action-platformera. Dzięki nowemu Ratchetowi wiem już jaka gra zajmie u mnie pozycję nr 2 za Uncharted 2 w TOP 2k9. Ważne też, żeby nie sugerować się tymi dwoma demkami wyrwanymi z kontekstu i jak najszybciej kupić swoją wersje, żeby wynagrodzić chłopakom z Insomniac pracę jaką wsadzili w ten tytuł. Dla mnie jest tylko jeden duży minus. LOKALIZACJA a dokładniej jej brak! Ta gra aż się prosi, żeby być zdubingowana. podsumowując, nie czekajcie na tanie wersje na pchlim targu tylko inwestujcie , must have!
Opublikowano 29 listopada 200915 l Zacząłem grać i mam zonka. Widocznie monitor nawala, bo grafa stoi o 2 oczka niżej niż w jedynce (wystarczy popatrzyć na tekstury). Piszę to tylko, ze względu na ocenę 10 dla grafiki w PE. HIV grał chyba na PC. Może później pod tym względem będzie lepiej, a sama gra to stara szkoła
Opublikowano 3 grudnia 200915 l Mam pytanko do Danonka i reszty ekipy od Rycha. Gram cały czas na hard i jak przejdę ostatniego bossa (oczywiście po drodze nigdzie nie zmieniając na normal), to od razu wskakuje pucharek za hard? i będę mógł potem wróćić np na arenę i na normalu skończyć np złoty turniej?
Opublikowano 4 grudnia 200915 l a wskakuje pucharek za hard czy trzeba. chalengs room przejść? wskakuje za hard, challanges mozesz nawet zrobic potem na casual i wpadnie
Opublikowano 4 grudnia 200915 l Byłem raczej sceptycznie nastawiony do najnowszych przygód Ratchet'a oraz Clank'a a tu taka miła niespodzianka - na razie gra się przednio. Z nowości podoba mi wymagający główkowania gameplay robocika oraz kosmiczne mini questy uszatego P.S. psioczycie na grafikę, a ta moim zdaniem stoi na naprawdę przyzwoitym poziomie (skąpane w słońcu Molonoth Fields - rewelacja!) w odróżnieniu do DA, gdzie niektóre lokacje wyglądają przepaskudnie
Opublikowano 4 grudnia 200915 l Byłem raczej sceptycznie nastawiony do najnowszych przygód Ratchet'a oraz Clank'a a tu taka miła niespodzianka - na razie gra się przednio. Z nowości podoba mi wymagający główkowania gameplay robocika oraz kosmiczne mini questy uszatego P.S. psioczycie na grafikę, a ta moim zdaniem stoi na naprawdę przyzwoitym poziomie (skąpane w słońcu Molonoth Fields - rewelacja!) w odróżnieniu do DA, gdzie niektóre lokacje wyglądają przepaskudnie Tylko nieliczni psioczą mi tam się bardzo grafa podoba. Kiedyś jako odwieczny fan platformerów marzyłem o takiej grafice w swoim ulubionym gatunku. Mi na razie najbardziej podoba się level ze śniegiem. Ja jeszcze raz podkreślę, wielką złożoność (długość, wielkość) jak na platformówkę i to jeszcze w obecnych casualowych czasach.
Opublikowano 9 grudnia 200915 l No i ukończyłem grę. Up Your Arsenal nadal pozostaje najlepszą częścią przygód Ratchet'a i Clank'a w moim rankingu, co nie zmienia jednak faktu, że ACiT potrafi wciągnąć jak bagno (tak mnie pochłonęło, że odstawiłem DA na jakiś czas). Rozgrywka jest bardzo intensywna i urozmaicona, bronie troszkę kuleją ale historia trzyma poziom (jak na platformerostrzelankę). Niespodzianka roku - R&C wracją do gry w całkiem niezłym stylu P.S. Od początku wiedziałem, że Alistair Azimuth to fanatyk - zdradziły go oczy szaleńca
Opublikowano 13 grudnia 200915 l Autor Crack in Time skonczony Ocena obiektywna 9-/10 Na początku trochę ponarzekam co mi się nie podobało- -wg mnie niepotrzebnie wciśnięte zagadki z Clankiem -słaby design planet(w Tools.. były o wiele ciekawsze) -średnie bronie -brak niektórych fajnych patentów z poprzednich części -brak piratów Na plus: -możliwość latania w przestrzeni kosmicznej i malutkie planety(rewelacja!) -świetna grafika i płynność animacji -genialny humor(scenki przerywnikowe to masterpiece) -mimo,że po raz kolejny to samo to mimo to dalej fajny gameplay -ostatni boss.....niespoileruje W moim rankingu Ratchetów(nie licze Gladiatora i małego ratcheta z psn) 1-Tools of Desctruction 2-Ratchet 1 3-CiT/Ratchet3 4-Ratchet2