cichy_ 1 Opublikowano 26 marca 2009 Opublikowano 26 marca 2009 (edytowane) Witajcie! Na początek proszę modów o nie zamykanie tematu, gdyż ma pomóc w ustaleniu kilku ważnych kwestii. Electronic Sports League to międzynarodowa liga gier komputerowych, która powstała w 2000 roku, w Niemczech. Rozgrywki ligi ESL organizowane są obecnie w blisko 30 krajach świata, poza Europą także w Chinach, Rosji, Brazylii, Korei Południowej i Stanach Zjednoczonych. Portal internetowy organizacji, skupia blisko milion zarejestrowanych użytkowników, którzy każdego dnia rozgrywają pomiędzy sobą prawie 6 000 meczów. Strona www: http://www.esl.eu/pl/ Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/Electronic_Sports_League Dobrze, ale co nas to może interesować? Otóż wywalczyłem dla nas, czyli konsolowców miejsce na ESL. Początkowo zaczynamy z trzema grami - Gears of War 2, Halo 3 oraz Guitar Hero 4. W miarę czasu będziemy dodawać kolejne laddery i turnieje. Zastanawiam się jeszcze nad Call of Duty 4, lecz wydaje mi się że jak na razie nie warto się w to pakować gdyż praktycznie chyba nie ma żadnego polskiego klanu, który aktywnie uczestniczy w ligach. Myślę, iż z premierą COD:MW2 wejdziemy na tą scenę. Na razie postawiłem na te trzy pozycje. Co do GoW2 i Halo 3 zasady są znane (4v4, reguły MLG), zaś w GH4 są do wyboru batalie 1v1 oraz BAND. Tu bym prosił o sugestie z Waszej strony oraz ogólne zapatrzenie na całą sytuację. Już wkrótce, gdy już dokończę z Draconem - ConsoleSports.pl (na dniach!) to chciałbym aby całe społeczeństwo eSportowe znajdowało się właśnie tam. Po prostu łatwiej będzie dotrzeć do większości, niż do każdej ze scen z osobna. Oficjalne partnerstwo ConsoleSports z ESL pojawi się w mediach w okolicach 5 kwietnia i wtedy też uruchomimy zapisy do ladderów. Na początek na pewno zapewnimy jakieś drobne upominki, ale ligi trochę potrwają, więc i sponsorów w tym czasie przybędzie co za tym idzie na koniec każdego z sezonów gracze będą wynagradzani za swoje boje ESL jest marką nie byle jaką i mam nadzieję, że to przykuje uwagę sporej ilości osób i wspólnymi siłami ruszymy ten pociąg zwany eSportem w Polsce! ------------------------------- Jeśli ktoś chciałby pomóc w rozwoju gamingu to poszukujemy: - adminów lig, - redaktorów, - webmastera, - grafika (to szczególnie!). Dzięki za uwagę i czekam na propozycje Edytowane 26 marca 2009 przez cichy_ Cytuj
Szabla8 11 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 Pisze się na GH 4 i CoD 4 jeśli będzie Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 (edytowane) - grafika (to szczególnie!). Tak się składa, że ja jestem grafikiem : ) Coś oferujecie? Edytowane 29 marca 2009 przez rafal_roma Cytuj
cichy_ 1 Opublikowano 29 marca 2009 Autor Opublikowano 29 marca 2009 CoD4 stoi pod znakiem zapytania, ale z tego co zaobserwowałem to coraz więcej osób wróciło i chętnie by zagrało w jakieś lidze właśnie w tą grę. Także jeśli ludzie wyrażą zainteresowanie na pewno nie zostanie to olane. Drogi grafiku, na razie nie przewiduje żadnych dóbr materialnych, lecz z czasem na pewno się takowe pojawią. Nie od razu Rzym zbudowano... Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Nie do końca chodziło mi o "dobra materialne", ale jeśli takie kiedyś się pojawią to będzie to fajna sprawa. Więc zgłaszam się jako grafik - wyślij mi na PW wymagania, jeśli je będę spełniał to prześlę Ci parę moich pracek żebyś mógł się na mnie poznać. Mam nadzieję, że wiek nie gra roli bo jestem jeszcze dosyć młody, ale uważam siebie za odpowiedzialną osobę : ) Cytuj
wielad 0 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 malo klanow gra w cod4? chlopaki z sub zero pewno sie zbiora i moze w turnieju wystartuja, ja moge zebrac kolesi z A&G i starego (pipi) teraz chyba graja pod nazwa ege-szege musialbym sie podpytac ale widze ze graja codzien i sa online wiec tez nie bedzie problemu i ja planuje zalozyc maly klan 3v3 na HTDM, konto na gamebatles jest tylko z czasem problem tak jak mowilem dawajcie cod4 bo napewno sporo osob bedzie w to gralo, wiele osob wrocilo do starej 4 bo zawiodlo sie na multi w 5 i na 100% beda grali w 4 do premiery MW2 a jesli i MW2 opkaze sie multiplayerowa klapa to wroca zpowrotem do 4 . Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 My, czyli Atom Squad, tez gramy regularnie na GB. W tym sezonie mamy chyba najwiecej rozegranych meczow ze wszystkich. Chetnych na CoD-a jest (będzie) duzo. Cytuj
wielad 0 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Macie [ATOM] w clan tagu? z kims od was kiedys. Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Tak, pewnie trafiles na kogos od nas (Gizard, Termitus, Spox, Ing00, iG | Gear, Luk4sPL, Crazy Ziemi). Mam tylko nadzieje ze uzbierałoby się min. 10 klanów. Cytuj
cichy_ 1 Opublikowano 30 marca 2009 Autor Opublikowano 30 marca 2009 No to nie ma problemu Po 1 zwykły ladder z sezonami. Z góry ustawione daty itd. Po 2 quick cupy tego możecie się spodziewać Rozgrywki będą 4v4. Mam prośbę aby każdy zainteresowany gracz powysyłał link do tego tematu potencjalnym zainteresowanym osobom. Trzeba powiększyć nasze grono. Cytuj
wielad 0 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 (edytowane) gram czesto z wszystkimi oprocz ig gear i gizard to cjhlopakow z VxV napewno tez kojarzysz Radoom POL, crazy boss, hostege, radomek, pate81, bronek.... Edytowane 1 kwietnia 2009 przez wielad Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Pobujałem się po tej stronie ale nie znalazłem tam ligi na konsole X360 lub PS3 only PC, a może źle szukałem? Cytuj
Szabla8 11 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 http://www.consoles.net/ Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 THX za link ale mam pytanka: Jak tam do jakiegoś meczu/turnieju się zapisać? Jak GT lub PSN wpisać? Cytuj
Szabla8 11 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Ad.1 Wybierasz gre w którą chcesz grać. Później wybierasz lige np. 1on1, klikasz zapisz się i już możesz grać Ad.2 Klikasz konfiguracja w prawym górnym rogu. Wybierasz wpisz ID konta gry (Gamertag) i z listy wybierasz Playstation Network ID lub Xbox Live Gamertag. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 THX Po robocie sprawdzę jak to działa Cytuj
koziou 0 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Ja juz sie zapisalem (Gears1 0 1on1) Cytuj
ProChaoS 0 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Ja pewnie za kilka dni zapisze się do COD4 i COD5 1on1. ESL dawne czasy... Cytuj
Nesteroth 0 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 (edytowane) przepraszam ale gdzie tam jest 1v1 na cod4 na xbox360? nie mogę znaleźć a chętnie zagram. Edytowane 30 kwietnia 2009 przez Nesteroth Cytuj
Szabla8 11 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 http://www.consoles.net/eu/cod4-360/1on1/ladder/ Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 (edytowane) 1v1 na cod4 na xbox360? To będzie dobre , kto kogo pierwszy zobaczy lub lepiej zakampi , hehe !?! Muszę wziąść w tym udział Edytowane 30 kwietnia 2009 przez TheBesTia Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 z ciekawości tez bym spróbował, daj znać to zagramy razem jak się oczywiście da. ja już sie zapisałem wpadaj postrzelamy do siebie Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Strasznie mało polaków na ESL jest W COD4 może 5 osób a w GOW2 aż 2. mowa oczywiście o 1vs1. Cytuj
cichy_ 1 Opublikowano 17 czerwca 2009 Autor Opublikowano 17 czerwca 2009 Chłopaki od poniedziałku rusza POLSKI CSL, więc będzie masa polaków. Na start: - COD4 - liga 4v4, ladder 2v2 oraz 4v4 - Halo 3 - liga 2v2, ladder 4v4 - Street Fighter 4 - liga 1v1, ladder 1v1 Może GoW2. Więcej info podam do końca tygodnia, bo kończymy przygotowywać stronę. Cytuj
Goldi69-PL- 0 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 o wkoncu w cod4 bedzie mozna na powaznie posiupac od 3 miechow konsoli nie wlaczylem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi