Accoun 252 Opublikowano 10 stycznia 2015 Opublikowano 10 stycznia 2015 (edytowane) Aphex zapowiedział nową EPkę - "Computer Controlled Acoustic Instruments pt2 EP". Wychodzi 23 stycznia.http://warp.net/records/aphex-twin/computer-controlled-acoustic-instruments-pt2-epCiekawe jak to będzie wyglądało w porównaniu do "Music For Robots" Squarepushera. Już na Drukqs pojawił się programowalny fortepian (czy tam pianino). Zobaczymy co wymyśli z większym instrumentarium... Edytowane 10 stycznia 2015 przez Accoun Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 10 stycznia 2015 Opublikowano 10 stycznia 2015 25 QUESTIONS for Aphex Twin http://www.groove.de/2014/12/25/25-questions-for-aphex-twin/ Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 https://mega.co.nz/#!7lFBQZ5A!pnOn9IdxIFbZh9T4B_LwLFkJjl5zTSR_XMxHjDmqOlc Aphex wypuścił ponad 100 kawałków za darmo. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 A podbiję temat. Dawać swój top kawałków Richarda, porównamy gusta. Może być TOP1, TOP5 albo TOP50, ile chcecie. Mogą być w losowej kolejności, po prostu wasze ulubione. Ja się spróbuję ograniczyć do TOP20. Xtal Rhubarb Mt Saint Michel + Saint Michaels Mount Lisbon Acid 4 On Heliosphan Polynomial C Hedphelym ((pipi) jaki to jest niedoceniony kawałek, coś w stylu starego rave'u w upiornej atmosferze) Schottkey 7th Path Flim Stone in Focus Gwely Mernans Mookid Vordhosbn The Waxen Pith Pancake Lizard Ptolemy Acrid Avid Jam Shred We Are The Music Makers Cytuj
japco 275 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 (edytowane) Phonatacid i Falling Free. A no i jeszcze Zeroes and Ones ostatnio leci na ripicie. <3 Generalnie to jest niewiele utworów jego autorstwa które mi się nie podobają. Edytowane 5 listopada 2017 przez japco Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 (edytowane) Tak samo mam, ciężko mi znaleźć jakieś obiektywnie złe stworzone przez niego utwory, choć pewnie takie są, szczególnie te niewydane. Nawet taki Ventolin mimo że jest ciężki w odbiorze dla mnie jest świetnym utworem. A Gwarek 2 jaki klimat robi na Drukqs. Fuck, zapomniałem do swojej listy dopisać Ziggomatic 17 ;[ Jak można nie kochać Drukqs? Co tych ludzi tak zniechęciło, za dużo perkusji w tle czy jak? Edytowane 5 listopada 2017 przez c0r Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 cale SAW1 cale SAW2 phonatacid midi evil rave 1 home made polysynth flaphead cale drukqs fenix funk 5 Falling Free/Curve Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 (edytowane) Przejrzałem szybko na telefonie i nie widziałem Drukqs, już byłem w szoku że Najtmer nie szanuje, ale na kompie już zobaczyłem na szczęście. Wspaniały album. Gdyby nie SAW 85-92, chyba to byłby mój ulubiony. Ten klimat na nim jest niepodrabialny dla mnie, idealnie wymieszane "dziwne" kawałki i jakieś przejściówki (jak rodzice Richarda śpiewający w jego urodziny), z pięknymi utworami granymi na pianinie (Avril 14th, Kesson Daslef <3) oraz tymi dużymi, energicznymi kawałkami pokroju Mt Saint Michel, Ziggomatic, Vordhosbn czy Taking Control, które tym sound designem zapierają dech w piersiach. Co do SAW 2 to gdyby Stone in Focus był na płycie, to bym kochał nad życie. Bez Stone in Focus album sporo traci, ale wciąż Rhubarb, Lichen, Grass, Cliffs, Hankie czy Tree na propsie. Piękny ambient. Edytowane 6 listopada 2017 przez c0r Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 no wisz, to tak na szybko spisane, bez jakiejkolwiek kolejnosci i oczywiste jest ze inne kawalki tez lubie, ale spamietanie wszystkiego jest niemozliwe, tym bardziej ze takiego Syro nawet za bardzo nie sluchalem, itd. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Też jeszcze Syro nie przesluchalem. Pojedyncze kawałki jak minipops 67 albo Xmas_Evet10 tak, ale całość jeszcze przede mną. Cheetah EP tez jeszcze musze ogarnąć. Cytuj
japco 275 Opublikowano 26 grudnia 2017 Opublikowano 26 grudnia 2017 Muszę jeszcze raz dogłębnie przestudiować Analordy. Tyle perełek. 1 Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 28 grudnia 2017 Opublikowano 28 grudnia 2017 zrobilbym sobie wieczor z baba na rowezrze i pocisnal cale analordy za jednym zamachem <3 Cytuj
japco 275 Opublikowano 11 sierpnia 2018 Opublikowano 11 sierpnia 2018 (edytowane) Szału nie ma. Może za którymś odsłuchem bardziej siądzie (póki co puszczałem tylko z syfiastych głośniczków z tv). Klip srogi. Są ploteczki że nowy album niedługo wyląduje. edit Pisząc tego posta z głośników leciało to Edytowane 11 sierpnia 2018 przez japco Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 11 sierpnia 2018 Opublikowano 11 sierpnia 2018 Dla mnie jest szal. Ten track jest wspaniały, na pewno najlepsza rzecz jaką wydał Rysiek od czasu Syro. Podczas pisania tego posta na słuchawkach leciało stare dobre Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 15 września 2018 Opublikowano 15 września 2018 Jest już cała Collapse EP reszta numerów 2 Cytuj
japco 275 Opublikowano 9 września 2019 Opublikowano 9 września 2019 Nadchodzi najlepsza pora roku, a więc pora na maraton z najlepszym producentem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi