Uriziel 5 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Od około miesiąca jestem na srebrnym livie ( mało czasu na granie więc nie przedłużałem ), w momencie gdy przestałem być złoty zauważyłem dziwne mulenie contentu. Mianowice chodzi o to że np. jak oglądam filmiki typu major minute, ign.cośtam to co chwilę się buforują ( wcześniej to występowało w zależności od długości materiału 2-3 razy na całość a teraz non stop ) tak samo jak początkowe ładowanie. Z ciekawości sprawdziłem jeden filmik który często oglądałem i wiem że się szybko wczytywał to teraz trwa to 3-4 min !!!!!, i praktycznie co chwilę się buforuje w trakcie oglądania. Czy ktoś zauważył może coś podobnego u siebie, bo mam takie dziwne wrażenie że Microsoft traktuje mnie jako użytkownika drugiej kategorii bo jestem srebrny. Dodam jeszcze że z moim łączem internetowym jest wszystko ok. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 mam ten sam problem co ty.gra sie normalnie ale filmiki i pobieranie to jakas zenada. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 mam to samo. aktualizacje pobierają się jakoś strasznie długo. to samo z całym contentem. mam gold'a a i tak (pipi)ówka.. Cytuj
masterlag 1 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Same here...mam golda i +- miesiąc temu pobierało mi ok:2xx kB/s czyli praktycznie tak samo jak z www//dobrego torrenta etc.Natomiast teraz to tragedia,transfer dochodzi max do 80 kB/s,a każda aktualizacja pobiera się nie przyzwoicie długo. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Placisz - wymagasz. Nie bulisz - nie narzekaj Takie podejscie ma MS . Cytuj
Uriziel 5 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 2 kwietnia 2009 Placisz - wymagasz. Nie bulisz - nie narzekaj Takie podejscie ma MS . jak płacilem to też była momentami lipa, ale takie traktowanie silvera to jest lekkie przegięcie rozumiem blokada grania, opóźnienie w dostępie do nowych demek i innego contentu) ale takie zamulanie to jest lekkie przegięcie, za 2-3 lata jak będzie zmiana generacji to sie głęboko zastanowię kogo wybrać bo polityka ms to kure*two Cytuj
bountyhunter 97 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Watpie, zeby to zalezalo od stausu gold/silver. Sam mam golda i pamietam, ze kiedys bylo znacznie lepiej. A teraz? Lepiej nie korzystac z video marketplace, no chyba, ze chce sie miec wieczor w d.pie ;/ Cytuj
Arek_ 21 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 (edytowane) Robiłem dzisiaj testy i zamula na porcie 3074 TCP a na 80 TCP nie! Czyli dema, update zamulają (po 200-300kbps), zaś Spotlight (początkowo po zalogowaniu) tylko nieznacznie (ok.900-1000kbps), ale próbując oglądać filmiki też zaczyna szaleć koło 250kbps. Wygląda mi to na filtrowanie przez admina, ale nie ustaliłem kto jest winny Neostrada (filtruje p2p?) czy Microsoft (filrtuje kraje bez XBL?, a może filtruje dema bo te zamulają neta, grając tyle w miesiąc nie wyrobi się co na 1 demie). Pochwalcie się więc łączami. Czy komuś bez neostrady też zamula? (gdy np. download dem na PC zasuwa na maxa). EDIT: jednak na 80 TCP też czasem zamula, robiłem testy rano i prędkości było dużo wyższe. Wygląda na to, że serwery XBL są przeciążone, szczególnie europejskie i ponakładali priorytety. Z USA wszystko idzie na maxa. Zaś z Europy: -po zalogowaniu Spotlight na maxa -OXM i np.o Tekkenie 6 "szybko" ok.600kbps -dema, gry arcade, update po 200-250kbps wieczorem (gdy moje łącze nie zamula) Ciekawe czy tak ma Europa czy np.Polska i inne bez XBL (bo mogą filtrować po IP)? Edytowane 4 kwietnia 2009 przez Arek_ Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Nadal macie takie problemy, bo ja niestety nadal, mam golda i za neo 6 mbps i kurde ściąga jakbym miał 500kbps albo i wolniej... Cytuj
orion50 632 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Lipa jest straszna. Update do gry pobiera się 5 min. Microsoft w (pipi)a leci Cytuj
masterlag 1 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Potwierdzam na neo o ile gra się normalnie to ściąganie to jakiś koszmar.... Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 6 piosenek do Lipsów pobrało mi się w 6 godzin. Każda ma ~ 100 mb. C(pipi). Cytuj
Arek_ 21 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 To ściągaj w środku nocy Fakt XBL zamula, więc jak pomyślałem TLaD (1,78GB) będzie mi się ciągnąć ok.16 godzin, to szlag mnie trafiał, ale wpadłem na genialny pomysł, kładąc się spać włączyłem ściąganie po północy (ostatnio 2 noce) i prędkości okazały się ok.maksymalnych Jak blisko maxa nie wiem, bo spałem, ale zasr*** neostrada zerwała mi połączenie, więc z logów routera wiem w jakim czasie weszło mi 97%, nie chciało mi się dzielić, ale było 95-99% maxa. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 (edytowane) Mi też zamula. Abonament Gold, Net 2Mbit/s, a 1.5GB ściągało się 41h, od południa do nocy następnego dnia ... Porażka Edytowane 12 kwietnia 2009 przez Fisiu Cytuj
Gość ChOomik Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 też coś zauważyłem że live sie pier,doli. Raz na jakiś czas wywala mnie z grupy. I nie tylko mnie. Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 To wywalanie z grupy to też porażka. Potem wyskakuje 7 powiadomień że ktoś z grupy wyszedł <_< Cytuj
Kiler8888 0 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 heh a ja myślałem że u mnie coś się zyebało prawie cały dzień ściągałem dodatek do Fable2, ale gra online bez żadnych problemów mam neostradę 2mb Cytuj
Soq 226 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 heh a ja myślałem że u mnie coś się zyebało prawie cały dzień ściągałem dodatek do Fable2, ale gra online bez żadnych problemów mam neostradę 2mb Dokładnie, podczas gry online nie ma żadnych lagów, natomiast dema, dlc, filmiki potrafią się ściągać 10 razy dłużej i nie ma znaczenia, czy ktoś ma abonament, czy nie. Co ciekawe, sprawdziłem dzisiaj koło 2 w nocy konto silver na USA i trailery ściągały się z normalną prędkością. Natomiast w dzień, niezależnie od kraju rejestracji, marketplace jest zamulony. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Fak kwak, przecież teraz nie idzie ściągać dem z tego całego live. Update do gry potrafi się ściągać z 5 minut. Żenada. Ciekawe czy to jest spowodowane brakiem live w Polsce czy ogólnie. (Mam dosyć tego live, wole psn) Cytuj
orion50 632 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Zalogowałem się na amerykańskim koncie i wszystko zapieprzało elegancko. Nie wiem o co chodzi Cytuj
Gość ragus Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 No u mnie już normalnie działa. Dema po ludzku idą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi