Skocz do zawartości

Fullmetal Alchemist

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hela, wszystko zależy od punktu widzenia. Remake to remake, powinni imo lecieć do przodu od nowa tymbardziej, że i tak w kilku wspolnych dla mangi i starego anime momentach wydarzenia nieco się od siebie różnią (np.

w mandze Scar zabija Nine i Tuckera, a w starym anime samą Ninę

).

No bo jak nie zamierzaja tego robić od nowa to co? Będą walić same fillery do momentu w którym fabuła się rozeszła? Ja wiem, że ten filler był ok - szybki, efektowny, przystępny, ale to w dalszym ciągu zapychacz.

Edytowane przez Aramis
Opublikowano

Pewnie, wujek mojego znajomego pracuje w BONES, to się wie co nie co. ;)

Tak serio, to tej mangi nie czytam, ale nie przeżywajcie, że nie puścili dokładnie tego samego co w mandze z początku jest (jeśli w połowie, albo pod koniec tak zrobią to rzeczywiście możecie rzucić WTF?!).

Jeżeli studio miało podczas produkcji materiału dajmy na to do 44 odcinka, to przecież muszą wyciągnąć standard 50-52 odcinków, żeby to puścili bez problemów w TV, stąd kilka zapychaczy.

Opublikowano
Fajnie, że tak dokładnie od samego początku trzymają się fabuły mangi.
Oglądałeś coś innego niż wszyscy?

Ja wiem, że ten filler był ok - szybki, efektowny, przystępny, ale to w dalszym ciągu zapychacz.
Zapychacz to nie jest, raczej wprowadzenie, dzięki któremu ludzie nie znający serii zostali zapoznani z większością głównych postaci, a starzy wyjadacze się nie nudzili.

Opublikowano
fabula anime bardzo rozni sie od tej w mandze? anime ogladalem, ale mangi nie ruszalem bo myslalem ze historia jest ta sama

Od pewnego momentu bardzo. Manga idzie zupełnie innym torem wydarzeń.

Opublikowano

Drugi epek bardzo ciekawy - rzuca światło na kwestię niedopowiedziane o alchemii, dodaje parę nowych scen, czyli nie jest totalną kopiom. No i zdecydowanie przyspiesza tempo - nie będziemy się męczyć pół sezonu oglądając powtórki.

I bawi mnie że nazywacie pierwszy odcinek filerem - nawyki z Naruto i Wybielacza? - to że anime obrało sobie inną metodę przedstawiania historii świadczy tylko o zdrowym podejściu do sprawy, a nie odtwórczym powielaniu tego co każdy może przeczytać.

Opublikowano
I bawi mnie że nazywacie pierwszy odcinek filerem - nawyki z Naruto i Wybielacza? - to że anime obrało sobie inną metodę przedstawiania historii świadczy tylko o zdrowym podejściu do sprawy, a nie odtwórczym powielaniu tego co każdy może przeczytać.

A nie zauważyłeś czego tu (prawie) wszyscy chcieli w temacie ? :P.

Osobiście mi to rybka, pierwowzoru nie oglądałem (chociaż chciałem), a mangę pani Arukawy czytam z wypiekami na twarzy, więc taki świerzak mi się podoba :P.

Opublikowano

Jestem dopiero po pierwszym odcinku wiec ciezko ocenic, szczegolnie ze mangi nie czytalem. Podoba mi sie napewno to ze seiyu sa Ci sami i ze Hughes

zyje, mam cicha nadzieje ze w mandze nie ginie i w nowej serii tez go nie usmierca

Opublikowano (edytowane)

Coz, za pozno, moglem tego nie pisac. Pierwsza serie FMA ogladalem ladnych pare lat temu, ale ta nowa wydaje mi sie mroczniejsza.

Nowe odcinki pojawiaja sie w niedziele popoludniu ?

Edytowane przez Shen87
Opublikowano
Coz, za pozno, moglem tego nie pisac. Pierwsza serie FMA ogladalem ladnych pare lat temu, ale ta nowa wydaje mi sie mroczniejsza.

Nowe odcinki pojawiaja sie w niedziele popoludniu ?

No i bardzo dobrze, mam nadzieję, że klimatem przerośnie początkowe odcinki pierwszej serii. A co do 2 epa to podobał mi się, akcja zaczyna się zawiązywać i robi się coraz ciekawiej :)

Ps. Czy tylko mnie drażni to, że wszystkie pomieszczenia w tym anime są takie wielkie i sterylne? :/

Opublikowano
Btw. Opening jest przegenialny ^^

Dobry conajwyżej jak dla mnie.

Ładnie toto wygląda (w końcu to 720p), no ale skoro to ma być adaptacja mangi to na grzyba wprowadzają Alchemika Lodu? Wierna adaptacja...phi!

Opublikowano

Eeee ja jestem zupełnie zielona w temacie anime ale na programie Hyper którego już niestety nie mam (nawet niewiem czy jeszcze jest ten program) oglądałam kiedyś właśnie Fullmetal alchemist i mi bardzo podszedł, ale niestety nie wszytkie odcinki, dlatego chciałabym się dowiedzieć jak legalnie można zdobyć lub obejrzeć ten serial no i gdzie można zobaczyć najnowsze odcinki bo też myslałam że ten serial się już skończył a jak już wspomiałam wcześniej temat anieme jest mi dosc nieznany co próbuje nadrobić w wolnej chwili