Aramis 10 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Filery w pierwszym epizodzie, o lol, padlem na kolana, ale zobaczymy co będzie dalej . Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Lepszy taki "filler", niż jakbyśmy mieli drugi raz oglądać pierwszy ep poprzedniej serii. Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 9 kwietnia 2009 Opublikowano 9 kwietnia 2009 na początku dali dużo akcji, akcja akcja akcja do oporu ,ale oglądało się tego epa naprawdę dobrze i będzie świetne anime z tego ;] Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 (edytowane) Hela, wszystko zależy od punktu widzenia. Remake to remake, powinni imo lecieć do przodu od nowa tymbardziej, że i tak w kilku wspolnych dla mangi i starego anime momentach wydarzenia nieco się od siebie różnią (np. w mandze Scar zabija Nine i Tuckera, a w starym anime samą Ninę ). No bo jak nie zamierzaja tego robić od nowa to co? Będą walić same fillery do momentu w którym fabuła się rozeszła? Ja wiem, że ten filler był ok - szybki, efektowny, przystępny, ale to w dalszym ciągu zapychacz. Edytowane 10 kwietnia 2009 przez Aramis Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Nie bójcie żaby, jeszcze to anime będzie tak wymiatać, że się oderwać nie będziecie mogli. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Czyżbyś wiedział coś czego my nie wiemy :> ? Fajnie, że tak dokładnie od samego początku trzymają się fabuły mangi. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Pewnie, wujek mojego znajomego pracuje w BONES, to się wie co nie co. Tak serio, to tej mangi nie czytam, ale nie przeżywajcie, że nie puścili dokładnie tego samego co w mandze z początku jest (jeśli w połowie, albo pod koniec tak zrobią to rzeczywiście możecie rzucić WTF?!). Jeżeli studio miało podczas produkcji materiału dajmy na to do 44 odcinka, to przecież muszą wyciągnąć standard 50-52 odcinków, żeby to puścili bez problemów w TV, stąd kilka zapychaczy. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Mi w sumie rybka czy zamierzają dalej iść zgodnie z mangą czy przedstawiać swoje pomysły, byleby było ciekawie a nie "zieeeew", nie uśmiecha imo mi się czekać na odc w którym od daaawna wiem że A zabije B, a C okaże się być s(pipi)ielem. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Fajnie, że tak dokładnie od samego początku trzymają się fabuły mangi.Oglądałeś coś innego niż wszyscy? Ja wiem, że ten filler był ok - szybki, efektowny, przystępny, ale to w dalszym ciągu zapychacz.Zapychacz to nie jest, raczej wprowadzenie, dzięki któremu ludzie nie znający serii zostali zapoznani z większością głównych postaci, a starzy wyjadacze się nie nudzili. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Jak wcześniej wspomniałem, wszystko zależy od punktu widzenia;]. Zresztą nieważne - zobaczymy co przyniesie kolejny epizod;]. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 fabula anime bardzo rozni sie od tej w mandze? anime ogladalem, ale mangi nie ruszalem bo myslalem ze historia jest ta sama Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 fabula anime bardzo rozni sie od tej w mandze? anime ogladalem, ale mangi nie ruszalem bo myslalem ze historia jest ta sama Od pewnego momentu bardzo. Manga idzie zupełnie innym torem wydarzeń. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Fajnie, że tak dokładnie od samego początku trzymają się fabuły mangi.Oglądałeś coś innego niż wszyscy? O sorry, zapomniałem - <ironia mode off>. Cytuj
Gość Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Drugi epek bardzo ciekawy - rzuca światło na kwestię niedopowiedziane o alchemii, dodaje parę nowych scen, czyli nie jest totalną kopiom. No i zdecydowanie przyspiesza tempo - nie będziemy się męczyć pół sezonu oglądając powtórki. I bawi mnie że nazywacie pierwszy odcinek filerem - nawyki z Naruto i Wybielacza? - to że anime obrało sobie inną metodę przedstawiania historii świadczy tylko o zdrowym podejściu do sprawy, a nie odtwórczym powielaniu tego co każdy może przeczytać. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 I bawi mnie że nazywacie pierwszy odcinek filerem - nawyki z Naruto i Wybielacza? - to że anime obrało sobie inną metodę przedstawiania historii świadczy tylko o zdrowym podejściu do sprawy, a nie odtwórczym powielaniu tego co każdy może przeczytać. A nie zauważyłeś czego tu (prawie) wszyscy chcieli w temacie ? . Osobiście mi to rybka, pierwowzoru nie oglądałem (chociaż chciałem), a mangę pani Arukawy czytam z wypiekami na twarzy, więc taki świerzak mi się podoba . Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Jestem dopiero po pierwszym odcinku wiec ciezko ocenic, szczegolnie ze mangi nie czytalem. Podoba mi sie napewno to ze seiyu sa Ci sami i ze Hughes zyje, mam cicha nadzieje ze w mandze nie ginie i w nowej serii tez go nie usmierca Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Mam nadzieje że nikt ci nie zdradzi prawdy propo twojej cichej nadziei . Cytuj
Gość Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Byłoby dobrze gdyby ton wypowiedzi nic nie sugerował, aye? Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 (edytowane) Coz, za pozno, moglem tego nie pisac. Pierwsza serie FMA ogladalem ladnych pare lat temu, ale ta nowa wydaje mi sie mroczniejsza. Nowe odcinki pojawiaja sie w niedziele popoludniu ? Edytowane 13 kwietnia 2009 przez Shen87 Cytuj
szaden 228 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Coz, za pozno, moglem tego nie pisac. Pierwsza serie FMA ogladalem ladnych pare lat temu, ale ta nowa wydaje mi sie mroczniejsza. Nowe odcinki pojawiaja sie w niedziele popoludniu ? No i bardzo dobrze, mam nadzieję, że klimatem przerośnie początkowe odcinki pierwszej serii. A co do 2 epa to podobał mi się, akcja zaczyna się zawiązywać i robi się coraz ciekawiej Ps. Czy tylko mnie drażni to, że wszystkie pomieszczenia w tym anime są takie wielkie i sterylne? Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Odnośnie zapowiedzi następnego odcinka po napisach - Czemu Rose jest biała ? ; p Cytuj
Flik 2 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 W mandze tez taka byla - info by 4chan. Btw. Opening jest przegenialny Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Btw. Opening jest przegenialny Dobry conajwyżej jak dla mnie. Ładnie toto wygląda (w końcu to 720p), no ale skoro to ma być adaptacja mangi to na grzyba wprowadzają Alchemika Lodu? Wierna adaptacja...phi! Cytuj
szaden 228 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Jakby ktoś się interesował to jest już dostępny nowy odcinek z tłumaczeniem Shinsen-Subs Cytuj
lena163 5 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Eeee ja jestem zupełnie zielona w temacie anime ale na programie Hyper którego już niestety nie mam (nawet niewiem czy jeszcze jest ten program) oglądałam kiedyś właśnie Fullmetal alchemist i mi bardzo podszedł, ale niestety nie wszytkie odcinki, dlatego chciałabym się dowiedzieć jak legalnie można zdobyć lub obejrzeć ten serial no i gdzie można zobaczyć najnowsze odcinki bo też myslałam że ten serial się już skończył a jak już wspomiałam wcześniej temat anieme jest mi dosc nieznany co próbuje nadrobić w wolnej chwili Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi