Skocz do zawartości

Fullmetal Alchemist

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na tą chwilę Lin i ta dziewczynka nie zachwycają, ale nie sądzę by byli jakoś nadmiernie eksponowani. Za to wojsko jest świetnie pokazane. Mustang ma dużo lepiej zarysowany charakter.

A pani porucznik Ross raczej żyje. Było widać że Płomienny gra, tak samo Armstrong. I motyw z patologiem potwierdzającym jej tożsamość, świadczy wręcz dobitnie że to nie ona, tylko że tak ma myśleć armia i spiskowcy.

Opublikowano

Ktokolwiek widzial samo zdarzenie? Jak dla mnie to

Ross zyje, tyle ze Mustang to ukrywa. I tylko ja mam wrazenie, ze Ci ktorzy zwineli Ross byli kierowani przez Greed, tyle ze jak zwykle w zmienionej postaci?

.

Opublikowano

Miałem racje. :D

Fajny odcinek. Bywały fajniejsze, ale ten nie ma się czego wstydzić. Zresztą tak jak cała seria. Stonowali troszkę comic relief, czy jak tam to się profesjonalnie wśród fanów bajeczek nazywa i jest teraz w sam raz, nie mniej ni więcej niż w pierwszej serii.

Opublikowano

Znowu pytanie do kogoś kto czyta mangę, czy Bradley stoczy walkę jeszcze z kimś, jak to jest ukazane przez chwilę w openingu?

Uwielbiam jak ten koleś tymi szablami wymiata. ;)

Nowego odcinka, pomimo że jest już w HD na dysku jeszcze nie oglądałem, pewnie jutro przejrzę.

Opublikowano

Napewno bedzie, logika tak nakazuje ;P A mi wlasnie brakowalo tego 'comic relief' (o ile to sie tak nazywa faktycznie ;)) troche, ale dobrze ze w ogole byl, bo jakby calkiem wywalili to mega lipa.

Opublikowano
Znowu pytanie do kogoś kto czyta mangę, czy Bradley stoczy walkę jeszcze z kimś, jak to jest ukazane przez chwilę w openingu?

Uwielbiam jak ten koleś tymi szablami wymiata. ;)

Nowego odcinka, pomimo że jest już w HD na dysku jeszcze nie oglądałem, pewnie jutro przejrzę.

Greed, atakuje Ran Fan(czy jak jej tam), I teraz szturmuje swoją siedzibę.

Opublikowano
Od tej pory jeśli nie będzie wyraźnie napisane o czym jest spoiler, będą warny. Należy pisać czy spoiler dotyczy serii starej, nowej czy mangi!
Opublikowano
Od tej pory jeśli nie będzie wyraźnie napisane o czym jest spoiler, będą warny. Należy pisać czy spoiler dotyczy serii starej, nowej czy mangi!

Zostało zadane pytanie na temat mangi to odpisałem. Nie byłoby problemów gdyby ludzie czytali też cytaty <_<

Tak więc, moja wypowiedź dotyczyła mangi.

Opublikowano
Wiem, ze bylo cytowane co do mangi, ale ludzie czasami potrafia odpowiedziec zupelnie na co innego. To wolalem sie upewnic :]

Spoko, ważne, że

walczy

^_^

Z mangi:

W następnym chapie może pokażą walkę właśnie Bradleya z Ling-Greedem i "niedźwiedziem" z Briggs.

Tak przynajmniej kończył się chap z przed wakacji,

kiedy stali wszyscy gotowi do boju.

Opublikowano

Ostatnie dwa odcinki naprawdę w porządku, zaczynają się ciekawe rzeczy dziać i oglądanie kolejnych odcinków nie wiąże się już dla mnie wyłącznie z wyliczaniem po kolei co zostało s(pipi)e względem oryginalnej serii.

Mimo wszystko zastrzeżenia dalej mam. Przede wszystkim nie zgodziłbym się z tym, że przyhamowali z comical relief. Nadal jest tego zdecydowanie za dużo, przeważnie strasznie suche i powpychane w złych momentach. 3/4 postaci na ten moment to komedianci, którzy w środku poważnej sceny są w stanie puszczać głupie minki, łezki, dymki i inne gó/wna rozbijające klimat.

Druga sprawa to irytująco pompatyczne i wzniosłe do granic wytrzymałości monologi bohaterów. No kur/wa szczytem była ckliwa rozkmina nad szarlotką. Scena miała być chyba wzruszająca w zamyśle, a je/bnąłem śmiechem. Aż mi się przypomniało

2698.jpg

W pierwszej serii jakoś udało się tego typu podniosłe sceny i monologi pokazać z większym smakiem i bez wzbudzania zażenowania.