estel 806 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Z anime: Szkoda Lust. Lubiłem ją ;\ Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Z anime: Szkoda Lust. Lubiłem ją ;\ Z mangi: Envy popełni samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Odcinek rzeczywiście niezły, fajczenie, miażdżenie, wystrzały ogólnie dużo rozwałki było. Manga ma chyba jak dotąd ponad 90 rozdziałów, któremu z nich odpowiadały te obecne wydarzenia mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 No właśnie. Bez żadnych spoilerów, gdzie znajduje się anime względem mangi? W ogóle ile będzie tego odcinków wiadomo? Odcinek rewelka. Mustang mocarny jest. Nowa seria jest dużo spójniejsza i konsekwentniejsza niż pierwsza, co bardzo mi się podoba. Wstawek komediowych nie jest ani mniej ani więcej niż poprzednio, ale przyznaje że są one mniej zabawne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ak0nia 28 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 te wstawki "komediowe" robią z tego anime piaskownicę. Są na żenującym poziomie ogólnie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 No właśnie. Bez żadnych spoilerów, gdzie znajduje się anime względem mangi? Wydarzenia z najnowszego odcinka to 38-40 chapter mangi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Następny odcinek to 42 chapter mangi. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Z mangi: Bradley walczy jak głupi Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Nowy odcinek jakiś dziwny. Nagle z dupy wyskakuje Hohenheim. Po raz kolejny leży dramaturgia. Coś, co w pierwszej serii było odkładane w czasie i było bardzo mocno zaakcentowane, tutaj dzieje się od niechcenia, tak po prostu. Już pomijając fakt skąd Ed nagle wziął się w Risenbool, bo ostatnio był na pustyni przy ruinach Xerxes o_O Do tego nie wiem czy to wina subów Eclipse, czy po prostu tłumaczenie tego całego myku z transmutacją trupów jest tak mętne i nielogiczne. Ktoś tu coś mówił na temat spójności ? Po raz kolejny przekonuję się, że wersja wydarzeń z pierwszego anime w większości przypadków odpowiada mi o wiele bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Fakt, niektóre sformułowania odnośnie transmutacji brzmią idiotycznie, nieważne czy po ang, czy pl. Ale jaki to ma związek ze spójnością? Na razie za mało wiadomo, by powiedzieć czy to się kupy trzyma, ale widać przynajmniej intencje twórców by to wyjaśnić krok po kroku. Risenbool leży po drodze do Xerxes. Daleko dalej, ale siłą rzeczy wracając z pustyni nie sposób o nie nie zahaczyć. I spotkać tam z du.py Hohenheima. A ten, jak przystało na postać tajemniczą, miał swój krótki występ bez konkretów. Przyjdzie co do czego, to się pojawi i pewnie przyjdzie mu zaraz zginąć. Taka już dola tego typu postaci. Z jednym się zgodzę; dramaturgia leży. Nie równa się niektórym innym serią, ale nie wiem czy chciałbym by wykopywanie zwłok przez nastolatka (z bieżącego odcinka) było pokazane realistycznie. Oczywiście rozmowy Ed'a i Al'a już dawno się zrobiły tendencyjne, ale skądś podtytuł serii się wziął. Ogólnie nie kwalifikuje tego anime do worka z poważnymi seriami, więc nie mam zarzutów odnośnie niektórych jego płytkich elementów. Ogląda mi się to fajnie i stawiam je na równi z poprzednią serią. Tamtą jednak zniszczyła zdawkowa i jakaś taka tandetna końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To coś ze mną, czy nowy ep nie wyszedł ? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Z tego co mi wiadomo, będzie za tydzień, przynajmniej tak pisze na oficjalnym kanale na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Nie wyszedł, będzie 30tego. Czemu? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jakieś zawody sportowe tam mają i telewizja je puszcza, mówili o tym tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Skur***** się bawią, a ja czekam z wywieszonym jęzorem na następny odcinek. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;<<<<<< Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Poczytaj mange <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 O właśnie, bo miałem już raz zapytać, ale zapomniałem. Czy w mandze pojawia się Kimblee ? Bo póki co pojawił się na chwilę w pierwszym odcinku i tyle go było. W oryginalnej serii był związany z ekipą Greeda, czyli że miałby się w ogóle nie pojawić ? Wystarczy proste tak/nie bez zbędnych spoilerów Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Tak, pojawia się mandze w dalszych wydarzeniach. Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez szaden Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 No w końcu nie sposób opowiedzieć historii Scar'a bez Crimson Alchemika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 No a skąd wiesz, czy w mandze jest ta sama wersja wydarzeń ? Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że tutaj Kimblee i Scar nie mają ze sobą nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Kimbley ginie ugryziony w kark przez jednego z przyszłych pomocników Eda- tego z możliwością "zmiany" w lwa Ostry więc uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Kimbley ginie ugryziony w kark przez jednego z przyszłych pomocników Eda- tego z możliwością "zmiany" w lwa Ostry więc uwaga. A co to ma wspólnego z postami Tokara i Grigoriego? BTW przydałoby się założyć osobny temat tylko i wyłącznie o mandze FMA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 To załóż, kto Ci broni. Tylko pod warunkiem, że nikt sie mylić nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Taa tylko po co zakładać temat o mandze jeżeli na forum przeczytały ją może z 3 osoby? Coś czuje, że byłyby w nim same narzekania ludzi nie mogących powstrzymać się od czytania spoilerów. Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez szaden Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To po co w ogole zaczynales o tym? Skoro sam negujesz ten pomysl... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi