raven_raven 12 014 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 (pipi) otworzyłem tego spoilera, ale ze mnie debil ;/ No ten odcinek kosi przy asfalcie. Nie ma właściwie wielu rzeczy których chciałbym się uczepić, jest MEGA. Zaje(pipi)bisty! Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Ja też się zapędziłem i otworzyłem, zobaczyłem dwa kluczowe słowa i jestem smutny. A komentarze w tym temacie są tendencyjne. Tak, odcinek był za(pipi)isty. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Musze w koncu dokonczyc tego alchemiste, gdzies na kilkadziesiątym odcinku jakoś tak zaprzestałem, a było ciekawie w sumie. Dogonie anime, a potem manga. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 (edytowane) Fak 63 mnie roz(pipi)ało doszczętnie. W chuy mi się podobało jak Ed wyciagnął Ala z tego miejsca. Tak samo Greed, uważam go za za(pipi)ista postać. Lipa że został juz tylko jeden odcinek i to w zasadzie tylko o tym co się działo potem(tak myśle, mangi nie czytałem jeszcze). FMA staje się moim ulubionym anime. Btw ma ktos może w większej rozdziałce tą tapete co jest na stronie fma na myanimelist? http://myanimelist.net/anime/5114/Fullmetal_Alchemist:_Brotherhood Edytowane 28 czerwca 2010 przez Killabien Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 (edytowane) Jeśli o to Ci chodzi to łap. Zakosiłem to swego czasu z amazon.jp (są większe wersje, ale ponieważ to promocyjne plakaty sprzed emisji serii wszystko jest tam zawalone krzakami). Edytowane 28 czerwca 2010 przez Zarathustra Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Wiedziałem, że w pewnym momencie puszczą muzykę z openingu i zacznę sie głupio uśmiechać do monitora. Wzruszyła mnie ta końcówka. Teraz czas na przesłodzony i nudny epilog Cytuj
Gość Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 No właśnie, to już praktycznie był ending, teraz dodadzą do niego jeszcze happy. Fajnie się skończyło, ogólnie anime wporzo jak na shounena (czy jak to się tam nie nazywa), lepsze od pierwszej serii, choć muszę jej oddać to, że ona też miała kilka fajnych patentów i twistów których tutaj trochę zabrakło. Niech mi ktoś powie, czemu wersja TMD tego epka waży 500 mb? Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Tak. Btw jak ktoś czytał mange to tam się skończyło tak jak 63 czy też był jakby epilog? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 (edytowane) SPOILERY Z 63 ODCINKA JAKBY CO (niby wiadomo, ale wolę ostrzec by sobie ktoś najlepszych momentów nie zepsuł) Heh Grigori, jak zobaczyłem rozmiar tego epizodu miałem nadzieję na ponad 30 minut świetnego zakończenia, okazało się, że 200 mb nie wiadomo gdzie było potrzebne, bo długość taka sama jak zawsze. Może jakieś ukryte treści ;]? No, to mamy koniec. Zaskoczyło mnie to, że wszystko się rozwiązało już w tym odcinku. Nie skosił mnie jakoś, ale podobało mi się. Godne zwieńczenie całej tej historii... To co zrobił Greed było świetne, sama postać razem z Linem jest chyba najlepszą kreacją całego anime. Poświęcenie alchemii za Alphonse'a już znałem od tygodnia, mimo to zrobiło to na mnie wielkie wrażenie. W sumie nie wiem co napisać... Na pewno było to najlepsze anime jakie widziałem w życiu, jednocześnie nic wcześniej mnie tak nie wciągnęło (oglądam to od początku kwietnia). Teraz tylko czuję taką... pustkę. To już naprawdę koniec, został tylko jakiś piękny epilog na koniec gdzie wszyscy się będą uśmiechać a Ed pewnie odzyska alchemię, poślubi Winry i będą żyli długo i szczęśliwie (Al poczeka na Mei aż skończy 15 lat ). Edytowane 28 czerwca 2010 przez raven_raven Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Wszystko rozbija się o kodowanie, to że odcinek w 720p waży 500MB zamiast 300MB może oznaczać, że było tam w chu. akcji i dynamicznych sekwencji (a więc trzeba było podbić bitrate). Ewentualnie też, co bardziej prawdopodobne robił to ktoś kto się nie zna na kodowaniu za bardzo. Cytuj
Flik 2 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Skad macie? Wpisalem w moja multi-wyszukiwarke torrentow i nic. Eclipse tez jeszcze nie wydalo... Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 TMD zawsze wydaje wczesniej. Ja sciagam z rapida bo torrenty mnie mecza Cytuj
Gość Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 http://tokyotosho.info/index.php Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 (edytowane) Zapytaj google o tokyo toshokan. EDIT: Spóźniłem się. A jeśli chodzi o Eclipse to w ogóle się ociągają z ostatnimi odcinkami strasznie. Edytowane 28 czerwca 2010 przez raven_raven Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Co się dzieje pod koniec odcinka jak Hohenheim jest w płaszczu i gdzieś idzie? Już są napisy? Bo mi się odcinek urywa w tym momencie. Cytuj
Gość Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 No co Ty, wolisz żebyśmy Ci opowiedzieli, niż samemu ściągnąć od nowa i zobaczyć? Warto. Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 No ok. To dorwę gdzieś inną wersję w takim razie Cytuj
Flik 2 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Dzieki panowie Po poprzednim odcinku spodziewalem sie jakiegos mocniejszego uderzenia, ale generalnie nie bylo zle. Szkoda, ze to juz koniec serii. Ciekawe co wykombinuje z Selimem. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 4 lipca 2010 Opublikowano 4 lipca 2010 No i już koniec ;[ Zakończenie mnie w sumie usatysfakcjonowało. Po tych 60ciu odcinkach męczenia się, postacie zasługiwały na ten 'happy end' ;] Ciekawe czy dostaniemy jeszcze jakieś OVA do kompletu. Cytuj
Gość Opublikowano 4 lipca 2010 Opublikowano 4 lipca 2010 No i koniec. Mam bardzo mieszane odczucia co do tego anime. I to się wyraża w tym, że po każdym odcinku można było o nim powiedzieć "za(pipi)isty". Z jednej strony to dobrze, nie było specjalnie dużo nudy, akcja była fajnie prowadzona, dużo postaci - niektóre z nich nawet ciekawe. Jednak z drugiej mańki, to jest mankament, że więcej niż jednego słowa nikt nie był z siebie w stanie wydukać co tydzień. Brak syndromu WTF, przewidywalne wydarzenia, "zło dobrem zwyciężaj" i kilo patosu. Sama fabuła zasługuje na oddzielny akapit. Świetna tematyka i interesująca kreacja świata. Poza tym, żaden inny tasiemiec shounenowy nie zdołał mnie przyciągnąć do siebie. Początek historii bardzo nastrojowy, zapowiadał głęboką opowieść. Niestety zapowiedź nie została zrealizowana, choć akurat co do tego nie miałem złudzeń i nawet fajny jest ten happy end. Szkoda tylko, że ta seria byłoby milion razy lepsza, gdyby było mroczniejsza i bardziej wieloznaczna moralnie. Ten pierwszy aspekt z pewnością lepiej, acz nie dużo lepiej, realizowała pierwsza seria. Mimo to, uważam że jak na swoje założenia, to anime się z nich wywiązało i przyjemnie było je oglądać. 64 odcinki lądują w top 3 najdłuższych serii jakie wiedziałem, zaraz obok pierwszej serii i Monstera. Jednak porównując właśnie pod względem długości tą serię i Monstera, to szczerze mówiąc, sądzę że FMA można by opowiedzieć z pożytkiem dla wiedza przez intensyfikacje wrażeń nawet w połowę mniej odcinków. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 SPOILERY DOT. ODCINKA 64 No jaka śliczna i słodka końcówka . Happy End jak się patrzy, wszyscy są teraz tacy szczęśliwi. Miód aż leje się z ekranu, ale czy to nie jest to, co kochamy ? Piękna to była bajka i jak na bajkę przystało, skończyła się dobrze. Można było pokusić się o jakieś trudne wybory na koniec albo opłakiwanie zmarłych czy coś takiego, ale IMO jest dobrze, po prostu mi się to podoba. Jak już ktoś napisał, tyle przeżyli, że im się należało. No i wyjaśniła się kolejna sprawa - dziadek (ten który lubi się za kobiety przebierać) tak naprawdę został tym swoim Fuhrerem na czas pracy Mustanga. Więc jednak nie zniknął ;]. Mówiłem, że Alphonse zaczeka na Mei xD? Nawet niezła laska z niej. Ed i Winry chyba przez pączkowanie się rozmnażają, bo ich dzieciaki są niesamowicie podobne do każdego z nich. Lin xDDDDDDDDDDDDDDDD. Selim jaki słodziak, o jaaaaa. Hm, czuję się spełniony. Fajne takie zamknięcie. Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 Bachor Ed'a to najlepsza rzecz w tym odcinku,duzo mysli sie nasuwa widzac ta mine;] Cytuj
Gość Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 A Mustang jakiego sobie wąsa wyhodował widzieliście? xD Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 (edytowane) Mi się takie zakończenie podoba. Nie spodziewałbym się czegoś innego. Postacie imo były naprawde za(pipi)iste, strasznie się z nimi zżyłem i szkoda, że już ich nie zobacze w czymś nowym, ale z drugiej strony dobrze bo jeszcze by zaczeli coś naciagać. Zaje.biste anime i tutaj nie ma co świrowac że nie. Btw na myanimelist jest jakiś film z brotherhood. Podobno po ostatnim odcinku go zapowiedzieli. Edytowane 5 lipca 2010 przez Killabien Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi