Opublikowano 4 maja 200915 l Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego nie ma jeszcze wersji HD piątego epa tylko jakiś marny divx?
Opublikowano 4 maja 200915 l Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego nie ma jeszcze wersji HD piątego epa tylko jakiś marny divx? Jest od wczoraj, ma oczywiście angielskie napisy. http://tokyotosho.info/search.php?terms=fu...mist&type=0 [shinsenSubsSuck]_Fullmetal_Alchemist_(2009)_-_05_[F44F3F34].mkv albo [Eclipse] Fullmetal Alchemist Brotherhood - 05 (1280x720 h264) [3373DF87].mkv
Opublikowano 4 maja 200915 l Nie wiem jak z wersją HD, ale na animecrazy.net jest nagle odcinek z jakimiś innym, dennymi subami. Reto, Ishvara, kwestie źle dopasowane do charakteru postaci ; / A odcinek taki jak poprzednie - błyskawiczny skrót kilku epów pierwszej serii. Sceny przelatują jedna po drugiej nie wywołując żadnych emocji, wyraźnie brakuje polotu z oryginału. Dodatkowo efekt pogarsza powrzucane randomowo denne SD. Dosłownie wszystko jest tu gorsze niż w pierwszej serii. Jedynie walki trzymają poziom, ale to nie jest nadruto czy inny blicz, żeby napier/dalanka stanowiła główną atrakcję. Przy tym tempie, to pewno Greed pojawi się i zginie w tym samym odcinku ;0
Opublikowano 4 maja 200915 l A ja się nie zgodzę - to był najlepszy odcinek dotąd, wszystko ładnie wpasowane, bez zbędnego przeciągania. I humor też na swoim miejscu i w starym stylu.
Opublikowano 4 maja 200915 l Moim zdaniem to dobrze, że tak zapieprzają. Przynajmniej widzowie zaznajomieni z pierwszą serią nie będą musieli dłużej czekać na nowe odcinki.
Opublikowano 4 maja 200915 l Nie wiem jak z wersją HD, ale na animecrazy.net jest nagle odcinek z jakimiś innym, dennymi subami. Reto, Ishvara, kwestie źle dopasowane do charakteru postaci ; / Ktoś zrobił stream wersji [shinsenSubsSuck] (BTW: anime stream=FAIL). Nie wiem o co Ci chodzi z tymi źle dobranymi kwestiami, ja tam jakoś nic poza wpadką BONES ze znikającymi rękawicami Armstronga nie zauważyłem.
Opublikowano 4 maja 200915 l Dobra, żeby nie było, że tylko narzekam. Dwie rzeczy mi się podobały w tym odcinku. Zły sen Eda na początku - tutaj były zalążki starego dobrego klimatu. No i fajnie, że po raz drugi pokazali mapę fragmentu świata FMA. Aspekt geopolityczny został lekko zlany w oryginalnym anime. Wiemy jedynie, że akcja miała miejsce w państwie, którego nazwy nawet nie poznaliśmy, w którym jest sobie Central City i East City, a na południu znajdowało się kiedyś miasto ludu Ishbala. Niby był przez moment wątek wybuchu konfliktu z państwem z północy, ale jakoś się to rozmyło. Z tego co mi wiadomo, w mandze Elricowie zwiedzają spory kawałek świata, więc jest na co czekać.
Opublikowano 6 maja 200915 l Nowy odcinek całkiem niezły, ale słabe było to skrócenie wątku z wojną w Ishbalu pod koniec, chociaż do tego pewnie jeszcze wrócą więc nie ma się co martwić. Aha i Mustang kiedy patrzył się na Elric'ów pod koniec odcinka wyglądał strasznie gejowato No, ale ogólnie odcinek przyjemny i czekam na dalsze.
Opublikowano 11 maja 200915 l Sorry za post pod postem, ale oglądał już ktoś najnowszy odcinek? Jakie wrażenia?
Opublikowano 11 maja 200915 l Bardzo pozytywne. Coraz bliżej do poziomu pierwszej serii. Momentami nawet lepiej jest.
Opublikowano 11 maja 200915 l Ciężko oceniać zważywszy, że w najnowszym odcinku praktycznie nic się nie dzieje. Lajtowy epizodzik na wsi, szczególnych różnic względem pierwszej serii nie zauważyłem. Aha, Armstrong chyba naprawdę stał się pedofilem.
Opublikowano 11 maja 200915 l Zgadzam się Saber w sumie nic ciekawego się nie wydarzyło, ale teraz wreszcie zacznie się coś dziać.
Opublikowano 11 maja 200915 l Mi się nie chce w sumie pisać po raz n-ty tego samego. Za dużo materiału wrzuconego do jednego odcinka, kiepsko zmontowane sceny, łopatologia stosowana w wykładaniu faktów, których znajomość jest konieczna do ogarnięcia tematu, za dużo maksymalnie sucharkowego SD. Oglądać się to da na luzaku, ale gdzie tu do poziomu oryginału W zapowiedzi kolejnego odcinka pojawia się chyba jakaś nieobecna z pierwszej serii postać. Albo to Kimblee ;0
Opublikowano 25 maja 200915 l Widzę, że nikt już tu nie zagląda, ale jeżeli kogoś to interesuje to wydarzenia z końcówki odc. 8 odbiegają od poprzedniej serii, więc teraz zaczną dawać nowe wydarzenia
Opublikowano 26 maja 200915 l O ile mnie pamięć nie myli to: walka z tymi strażnikami trwała w chu.j czasu, a później okazało się, że w tym Laboratorium siedzi Tucker, który sam przemienił się w chimerę. Pokazał on Ed'owi krąg transmutacji służący do stworzenia kamienia i Full metal miał za jego pomocą transmutować więźniów. Dałem jako spoiler bo może ktoś jeszcze nie oglądał pierwszej serii
Opublikowano 27 maja 200915 l No tylko, że teraz idze według mangi, a pierwsza seria miała wymyśloną fabułe. Mam pierwsze 3 tomy i myslalem ze cos w tym laboratorium sie dziać ważnego będzie, a oni poprostu uciekli ;0. Widać, że teraz będzie długa i zawiła fabuła, a nie odrazu wszystko naraz, nawet Scar sie nie pojawił.
Opublikowano 11 czerwca 200915 l czyt. oryginał ma własną fabułę, remake trzyma się bliżej mangi. Manga ma lepsze zakończenie podobno. W pierwszej serii jest ono totalnie z(pipi)...
Opublikowano 11 czerwca 200915 l Manga ma lepsze zakończenie podobno. W pierwszej serii jest ono totalnie z(pipi)... Manga się jeszcze nie skończyła.
Opublikowano 11 czerwca 200915 l Jako zakonczenie anime liczycie serie czy film? Bo w filmie tez sie troche dzieje. E: I Wy jacys wolni jestescie - na http://www.animeseason.com/ odcinki sa w poniedzialki ;] Edytowane 11 czerwca 200915 l przez Owiec
Opublikowano 11 czerwca 200915 l Liczę serii i z Conquer of Shambala. W obu przypadkach jest do kitu. Wszyscy wiedzą kiedy wychodzi nowy ep. Ja mam, ale nie mam czasu obejrzeć.