Skocz do zawartości

Fullmetal Alchemist

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak z wersją HD, ale na animecrazy.net jest nagle odcinek z jakimiś innym, dennymi subami. Reto, Ishvara, kwestie źle dopasowane do charakteru postaci ; /

A odcinek taki jak poprzednie - błyskawiczny skrót kilku epów pierwszej serii. Sceny przelatują jedna po drugiej nie wywołując żadnych emocji, wyraźnie brakuje polotu z oryginału. Dodatkowo efekt pogarsza powrzucane randomowo denne SD.

Dosłownie wszystko jest tu gorsze niż w pierwszej serii. Jedynie walki trzymają poziom, ale to nie jest nadruto czy inny blicz, żeby napier/dalanka stanowiła główną atrakcję.

Przy tym tempie, to pewno Greed pojawi się i zginie w tym samym odcinku ;0

Opublikowano

A ja się nie zgodzę - to był najlepszy odcinek dotąd, wszystko ładnie wpasowane, bez zbędnego przeciągania. I humor też na swoim miejscu i w starym stylu.

Opublikowano

Moim zdaniem to dobrze, że tak zapieprzają. Przynajmniej widzowie zaznajomieni z pierwszą serią nie będą musieli dłużej czekać na nowe odcinki.

Opublikowano
Nie wiem jak z wersją HD, ale na animecrazy.net jest nagle odcinek z jakimiś innym, dennymi subami. Reto, Ishvara, kwestie źle dopasowane do charakteru postaci ; /

Ktoś zrobił stream wersji [shinsenSubsSuck] (BTW: anime stream=FAIL).

Nie wiem o co Ci chodzi z tymi źle dobranymi kwestiami, ja tam jakoś nic poza wpadką BONES ze znikającymi rękawicami Armstronga nie zauważyłem.

Opublikowano

Dobra, żeby nie było, że tylko narzekam. Dwie rzeczy mi się podobały w tym odcinku.

Zły sen Eda na początku - tutaj były zalążki starego dobrego klimatu.

No i fajnie, że po raz drugi pokazali mapę fragmentu świata FMA. Aspekt geopolityczny został lekko zlany w oryginalnym anime. Wiemy jedynie, że akcja miała miejsce w państwie, którego nazwy nawet nie poznaliśmy, w którym jest sobie Central City i East City, a na południu znajdowało się kiedyś miasto ludu Ishbala. Niby był przez moment wątek wybuchu konfliktu z państwem z północy, ale jakoś się to rozmyło. Z tego co mi wiadomo, w mandze Elricowie zwiedzają spory kawałek świata, więc jest na co czekać.

Opublikowano

Nowy odcinek całkiem niezły, ale słabe było to skrócenie wątku z wojną w Ishbalu pod koniec, chociaż do tego pewnie jeszcze wrócą więc nie ma się co martwić. Aha i Mustang kiedy patrzył się na Elric'ów pod koniec odcinka wyglądał strasznie gejowato :D No, ale ogólnie odcinek przyjemny i czekam na dalsze.

Opublikowano

Bardzo pozytywne. :)

Coraz bliżej do poziomu pierwszej serii. Momentami nawet lepiej jest.

Opublikowano

Ciężko oceniać zważywszy, że w najnowszym odcinku praktycznie nic się nie dzieje. Lajtowy epizodzik na wsi, szczególnych różnic względem pierwszej serii nie zauważyłem.

Aha, Armstrong chyba naprawdę stał się pedofilem.

Opublikowano

Mi się nie chce w sumie pisać po raz n-ty tego samego. Za dużo materiału wrzuconego do jednego odcinka, kiepsko zmontowane sceny, łopatologia stosowana w wykładaniu faktów, których znajomość jest konieczna do ogarnięcia tematu, za dużo maksymalnie sucharkowego SD. Oglądać się to da na luzaku, ale gdzie tu do poziomu oryginału :geek:

W zapowiedzi kolejnego odcinka pojawia się chyba jakaś nieobecna z pierwszej serii postać. Albo to Kimblee ;0

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę, że nikt już tu nie zagląda, ale jeżeli kogoś to interesuje to wydarzenia z końcówki odc. 8 odbiegają od poprzedniej serii, więc teraz zaczną dawać nowe wydarzenia :)

Opublikowano

O ile mnie pamięć nie myli to:

walka z tymi strażnikami trwała w chu.j czasu, a później okazało się, że w tym Laboratorium siedzi Tucker, który sam przemienił się w chimerę. Pokazał on Ed'owi krąg transmutacji służący do stworzenia kamienia i Full metal miał za jego pomocą transmutować więźniów.

Dałem jako spoiler bo może ktoś jeszcze nie oglądał pierwszej serii ;)

Gość Widget
Opublikowano

No tylko, że teraz idze według mangi, a pierwsza seria miała wymyśloną fabułe. Mam pierwsze 3 tomy i myslalem ze cos w tym laboratorium sie dziać ważnego będzie, a oni poprostu uciekli ;0. Widać, że teraz będzie długa i zawiła fabuła, a nie odrazu wszystko naraz, nawet Scar sie nie pojawił.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czyt. oryginał ma własną fabułę, remake trzyma się bliżej mangi. Manga ma lepsze zakończenie podobno. W pierwszej serii jest ono totalnie z(pipi)...

Opublikowano

Liczę serii i z Conquer of Shambala. W obu przypadkach jest do kitu.

Wszyscy wiedzą kiedy wychodzi nowy ep. Ja mam, ale nie mam czasu obejrzeć.