szaden 228 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego nie ma jeszcze wersji HD piątego epa tylko jakiś marny divx? Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego nie ma jeszcze wersji HD piątego epa tylko jakiś marny divx? Jest od wczoraj, ma oczywiście angielskie napisy. http://tokyotosho.info/search.php?terms=fu...mist&type=0 [shinsenSubsSuck]_Fullmetal_Alchemist_(2009)_-_05_[F44F3F34].mkv albo [Eclipse] Fullmetal Alchemist Brotherhood - 05 (1280x720 h264) [3373DF87].mkv Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Nie wiem jak z wersją HD, ale na animecrazy.net jest nagle odcinek z jakimiś innym, dennymi subami. Reto, Ishvara, kwestie źle dopasowane do charakteru postaci ; / A odcinek taki jak poprzednie - błyskawiczny skrót kilku epów pierwszej serii. Sceny przelatują jedna po drugiej nie wywołując żadnych emocji, wyraźnie brakuje polotu z oryginału. Dodatkowo efekt pogarsza powrzucane randomowo denne SD. Dosłownie wszystko jest tu gorsze niż w pierwszej serii. Jedynie walki trzymają poziom, ale to nie jest nadruto czy inny blicz, żeby napier/dalanka stanowiła główną atrakcję. Przy tym tempie, to pewno Greed pojawi się i zginie w tym samym odcinku ;0 Cytuj
Gość Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 A ja się nie zgodzę - to był najlepszy odcinek dotąd, wszystko ładnie wpasowane, bez zbędnego przeciągania. I humor też na swoim miejscu i w starym stylu. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Moim zdaniem to dobrze, że tak zapieprzają. Przynajmniej widzowie zaznajomieni z pierwszą serią nie będą musieli dłużej czekać na nowe odcinki. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Nie wiem jak z wersją HD, ale na animecrazy.net jest nagle odcinek z jakimiś innym, dennymi subami. Reto, Ishvara, kwestie źle dopasowane do charakteru postaci ; / Ktoś zrobił stream wersji [shinsenSubsSuck] (BTW: anime stream=FAIL). Nie wiem o co Ci chodzi z tymi źle dobranymi kwestiami, ja tam jakoś nic poza wpadką BONES ze znikającymi rękawicami Armstronga nie zauważyłem. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Dobra, żeby nie było, że tylko narzekam. Dwie rzeczy mi się podobały w tym odcinku. Zły sen Eda na początku - tutaj były zalążki starego dobrego klimatu. No i fajnie, że po raz drugi pokazali mapę fragmentu świata FMA. Aspekt geopolityczny został lekko zlany w oryginalnym anime. Wiemy jedynie, że akcja miała miejsce w państwie, którego nazwy nawet nie poznaliśmy, w którym jest sobie Central City i East City, a na południu znajdowało się kiedyś miasto ludu Ishbala. Niby był przez moment wątek wybuchu konfliktu z państwem z północy, ale jakoś się to rozmyło. Z tego co mi wiadomo, w mandze Elricowie zwiedzają spory kawałek świata, więc jest na co czekać. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 6 maja 2009 Opublikowano 6 maja 2009 Nowy odcinek całkiem niezły, ale słabe było to skrócenie wątku z wojną w Ishbalu pod koniec, chociaż do tego pewnie jeszcze wrócą więc nie ma się co martwić. Aha i Mustang kiedy patrzył się na Elric'ów pod koniec odcinka wyglądał strasznie gejowato No, ale ogólnie odcinek przyjemny i czekam na dalsze. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Sorry za post pod postem, ale oglądał już ktoś najnowszy odcinek? Jakie wrażenia? Cytuj
Gość Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Bardzo pozytywne. Coraz bliżej do poziomu pierwszej serii. Momentami nawet lepiej jest. Cytuj
Saber 0 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Ciężko oceniać zważywszy, że w najnowszym odcinku praktycznie nic się nie dzieje. Lajtowy epizodzik na wsi, szczególnych różnic względem pierwszej serii nie zauważyłem. Aha, Armstrong chyba naprawdę stał się pedofilem. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Zgadzam się Saber w sumie nic ciekawego się nie wydarzyło, ale teraz wreszcie zacznie się coś dziać. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Mi się nie chce w sumie pisać po raz n-ty tego samego. Za dużo materiału wrzuconego do jednego odcinka, kiepsko zmontowane sceny, łopatologia stosowana w wykładaniu faktów, których znajomość jest konieczna do ogarnięcia tematu, za dużo maksymalnie sucharkowego SD. Oglądać się to da na luzaku, ale gdzie tu do poziomu oryginału W zapowiedzi kolejnego odcinka pojawia się chyba jakaś nieobecna z pierwszej serii postać. Albo to Kimblee ;0 Cytuj
szaden 228 Opublikowano 25 maja 2009 Opublikowano 25 maja 2009 Widzę, że nikt już tu nie zagląda, ale jeżeli kogoś to interesuje to wydarzenia z końcówki odc. 8 odbiegają od poprzedniej serii, więc teraz zaczną dawać nowe wydarzenia Cytuj
szaden 228 Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 O ile mnie pamięć nie myli to: walka z tymi strażnikami trwała w chu.j czasu, a później okazało się, że w tym Laboratorium siedzi Tucker, który sam przemienił się w chimerę. Pokazał on Ed'owi krąg transmutacji służący do stworzenia kamienia i Full metal miał za jego pomocą transmutować więźniów. Dałem jako spoiler bo może ktoś jeszcze nie oglądał pierwszej serii Cytuj
Gość Widget Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 No tylko, że teraz idze według mangi, a pierwsza seria miała wymyśloną fabułe. Mam pierwsze 3 tomy i myslalem ze cos w tym laboratorium sie dziać ważnego będzie, a oni poprostu uciekli ;0. Widać, że teraz będzie długa i zawiła fabuła, a nie odrazu wszystko naraz, nawet Scar sie nie pojawił. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 Co lepiej oglądać? Stara wersje czy remake? Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 obejrzyj najpierw starą a potem nową- remake Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 A to nie jest to samo poza roznymi szczegołami? Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 do pewnego momentu jest bardzo podobnie. Potem fabuła leci inaczej. Cytuj
Gość Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 czyt. oryginał ma własną fabułę, remake trzyma się bliżej mangi. Manga ma lepsze zakończenie podobno. W pierwszej serii jest ono totalnie z(pipi)... Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 Manga ma lepsze zakończenie podobno. W pierwszej serii jest ono totalnie z(pipi)... Manga się jeszcze nie skończyła. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 (edytowane) Jako zakonczenie anime liczycie serie czy film? Bo w filmie tez sie troche dzieje. E: I Wy jacys wolni jestescie - na http://www.animeseason.com/ odcinki sa w poniedzialki ;] Edytowane 11 czerwca 2009 przez Owiec Cytuj
Gość Opublikowano 11 czerwca 2009 Opublikowano 11 czerwca 2009 Liczę serii i z Conquer of Shambala. W obu przypadkach jest do kitu. Wszyscy wiedzą kiedy wychodzi nowy ep. Ja mam, ale nie mam czasu obejrzeć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi