STRETCH 30 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 z tych torebek uwielbiam 'eskalopki w sosie jakimstam', sa naprawde smaczne, takie slonawe. wczoraj jadlem 'klopsiki...' i jakos nie przypadly mi do gustu. moze jakies urozmaicenia przepisow z opakowan? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 4 sery z brokulami sa swietne Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2009 o wlasnie to tez mi nie podchodzi, jadlem 2 razy ale sam nigdy nie przyrzadzalem - moze dlatego Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Roladki schabowe w sosie pomidorowym. Git nawet. Kurczak z worka foliowego. tez git. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Polecam Sos Neapolitański od Winiary i Sos Pieczeniowy, chyba ta sama firma. Pierwsze dobre do klopsów, a drugie do..pieczeni Cytuj
Neoman 93 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 (edytowane) Fixy do spaghetti napoli i bolognese są miodzio. Prawie zawsze gdy robię spaghetti to ich używam. Niedawno spróbowałem fix carbonara i nie było dobre. Jakieś mdłe take. Co innego te dwa, klasyk Edytowane 15 maja 2009 przez Neoman Cytuj
mortis 2 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 roladki w sosie serowym to jedno z moich ulubionych dan nie mowiac tylko o tych z fixu nawet ;p Cytuj
firana140 621 Opublikowano 5 sierpnia 2009 Opublikowano 5 sierpnia 2009 dziś spróbowałem bolognese z chilli od knura i mnie urzekło x] delikatnie doprawić pieprzem, trochę ostrej papryki, cebulki i robi się naprawdę pikantny sos, w sam raz na upały ;P Cytuj
Tori 12 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Sos śmietanowo-koperkowy do ryżu bajka! Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki? Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 8 października 2009 Opublikowano 8 października 2009 Wkur wia mnie ta rodzinka z reklamy fiksa, zbyt plastikowe i udawane to wszystko. Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 27 października 2009 Opublikowano 27 października 2009 No ta reklama w ogóle jest z(pipi)ana. Stara siedzi przy garach, ojciec z bachorami jakieś podśmie(pipi)ki i coś tam niby kombinują. Stara wysypuje do koryta i się okazuje, że nakryli do stołu. Łał, scenariusz godny Oskara 1 Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 29 października 2009 Opublikowano 29 października 2009 Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki? Moja stara to czesto kupuje, calkiem smaczne skrzydelka i udka wychodza z tego, takie slone i aromatyczne cnie Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 zarl ktos te zeberka z coca cola? dobre to? Cytuj
Fizz 11 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 Całkiem spoko jeśli lubisz żarcie na słodko, ale szału nie ma. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Jakie macie pomysły na jakieś dobre jedzenie które można podgrzac w mikrofali w robocie? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 W mikrofali to prawie każde podgrzejesz. Chodzi Ci o gotowe kupne jedzenie, czy przyrządzone w domu? Cytuj
Gość Darude Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 chleb odświeżany na jajku z serem na drugi dzien odswiezany w mikrofalii tak podgrzany na 50 sekund smakuje wysmienicie ,albo krokiety . Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 naleśniki z serem/ dżemem Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 już miałem pisać że nie używam fixów i żarcia z proszku bo bardzo łatwo samemu zrobić te rzeczy i nie trzeba kupować proszku, a tu patrze że to temat z 2009 roku... no cóż, co do tematu z dzisiaj - co zrobić żeby dało sie zjeść z mikrofali - ja to zwykle brałem do pracy spagetti pomidorowe (różne wariacje ale na bazie sosu pomidorowego), ale w sumie to sporo rzeczy wychodzi zjadliwie po podgrzaniu w mikrofali, zwłaszcza jak sie jest głodnym (chociaż mała porada - przy podgrzewaniu jakiegoś makaronu z sosem proponuje przymknąć pojemnik (ale nie zatrzaskiwać do końca żeby nie wybuchł), na przymkniętym pojemniku podczas grzania jedzenie nieco paruje i zbiera się wilgoć, jeśli sie grzeje na otwartym to całość potrafi zrobić się sucha i dosyć kiepska Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 Jak jest miejsce w mikrofali to dobrze jest postawić jakiś pojemnik z wodą, szklankę, czy coś. Jedzenie wtedy się nie wysusza podczas podgrzewania. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Naleśniki, wszelkiego rodzaju kotlety, ryż, kuskus, póki co goty obiady. Ale menu muszę sobie urozmaicić. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 5 lipca 2014 Opublikowano 5 lipca 2014 kiedys kupowalem dosyc czesto fixy, teraz wole sam zrobic sos. przepisy biore z ksiazek albo z sieci, ostatecznie jakis eksperyment przeprowadzam. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 lipca 2014 Opublikowano 5 lipca 2014 serio te fixy to są dla mega leniwych, wszystkie sosy na bazie śmietany można zrobić używając poprostu śmietany zamiast fixa (+jakieś przyprawy), podobnie wszelkie sosy pomidorowe robi się bardzo łatwo ze zwykłych pomidorów (lub pomidorów z puszki, albo przecieru (nie mylić z koncentratem), albo czegoś takiego sos praktycznie sam powstaje, wystarczy troche podsmażyć/poddusić i już mamy sos pomidorowy z pomidorów a nie z proszku, ilość roboty jest jedynie odrobine większa ale jakość znacznie lepsza Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 widzialem w pewnym programie, jak wloch przygotowuje sos do pizzy. wziol obrane pomidory w puszce, wlal to wszystko do miski, lapami rozdrobnil, doprawil i sos byl gotowy. ja jak robie sos do makaronu, to biore przetarte pomidory w kartonie. podsmazam cebule i czosnek na oliwie, sole, pieprze, dodaje mieszanke ziol, troche cukru, czasami trzeba dodac troche koncentratu i gotuje az uzyskam zadowalajaca mnie konsystencje. jest to najprostrzy sos jaki mozna zrobic samemu i uzywac go jako pozycje wyjciowa do robienia wlasnych wariacji, z miesem albo warzywami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.