STRETCH 30 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 z tych torebek uwielbiam 'eskalopki w sosie jakimstam', sa naprawde smaczne, takie slonawe. wczoraj jadlem 'klopsiki...' i jakos nie przypadly mi do gustu. moze jakies urozmaicenia przepisow z opakowan? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 4 sery z brokulami sa swietne Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 o wlasnie to tez mi nie podchodzi, jadlem 2 razy ale sam nigdy nie przyrzadzalem - moze dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Roladki schabowe w sosie pomidorowym. Git nawet. Kurczak z worka foliowego. tez git. Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Polecam Sos Neapolitański od Winiary i Sos Pieczeniowy, chyba ta sama firma. Pierwsze dobre do klopsów, a drugie do..pieczeni Cytuj Odnośnik do komentarza
Neoman 93 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Fixy do spaghetti napoli i bolognese są miodzio. Prawie zawsze gdy robię spaghetti to ich używam. Niedawno spróbowałem fix carbonara i nie było dobre. Jakieś mdłe take. Co innego te dwa, klasyk Edytowane 15 Maja 2009 przez Neoman Cytuj Odnośnik do komentarza
mortis 2 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 roladki w sosie serowym to jedno z moich ulubionych dan nie mowiac tylko o tych z fixu nawet ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 dziś spróbowałem bolognese z chilli od knura i mnie urzekło x] delikatnie doprawić pieprzem, trochę ostrej papryki, cebulki i robi się naprawdę pikantny sos, w sam raz na upały ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Sos śmietanowo-koperkowy do ryżu bajka! Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Wkur wia mnie ta rodzinka z reklamy fiksa, zbyt plastikowe i udawane to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 No ta reklama w ogóle jest z(pipi)ana. Stara siedzi przy garach, ojciec z bachorami jakieś podśmie(pipi)ki i coś tam niby kombinują. Stara wysypuje do koryta i się okazuje, że nakryli do stołu. Łał, scenariusz godny Oskara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki? Moja stara to czesto kupuje, calkiem smaczne skrzydelka i udka wychodza z tego, takie slone i aromatyczne cnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 zarl ktos te zeberka z coca cola? dobre to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fizz 11 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Całkiem spoko jeśli lubisz żarcie na słodko, ale szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jakie macie pomysły na jakieś dobre jedzenie które można podgrzac w mikrofali w robocie? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 W mikrofali to prawie każde podgrzejesz. Chodzi Ci o gotowe kupne jedzenie, czy przyrządzone w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Darude Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 chleb odświeżany na jajku z serem na drugi dzien odswiezany w mikrofalii tak podgrzany na 50 sekund smakuje wysmienicie ,albo krokiety . Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Pierogi z biedy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 naleśniki z serem/ dżemem Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 już miałem pisać że nie używam fixów i żarcia z proszku bo bardzo łatwo samemu zrobić te rzeczy i nie trzeba kupować proszku, a tu patrze że to temat z 2009 roku... no cóż, co do tematu z dzisiaj - co zrobić żeby dało sie zjeść z mikrofali - ja to zwykle brałem do pracy spagetti pomidorowe (różne wariacje ale na bazie sosu pomidorowego), ale w sumie to sporo rzeczy wychodzi zjadliwie po podgrzaniu w mikrofali, zwłaszcza jak sie jest głodnym (chociaż mała porada - przy podgrzewaniu jakiegoś makaronu z sosem proponuje przymknąć pojemnik (ale nie zatrzaskiwać do końca żeby nie wybuchł), na przymkniętym pojemniku podczas grzania jedzenie nieco paruje i zbiera się wilgoć, jeśli sie grzeje na otwartym to całość potrafi zrobić się sucha i dosyć kiepska Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jak jest miejsce w mikrofali to dobrze jest postawić jakiś pojemnik z wodą, szklankę, czy coś. Jedzenie wtedy się nie wysusza podczas podgrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Naleśniki, wszelkiego rodzaju kotlety, ryż, kuskus, póki co goty obiady. Ale menu muszę sobie urozmaicić. Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 kiedys kupowalem dosyc czesto fixy, teraz wole sam zrobic sos. przepisy biore z ksiazek albo z sieci, ostatecznie jakis eksperyment przeprowadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 serio te fixy to są dla mega leniwych, wszystkie sosy na bazie śmietany można zrobić używając poprostu śmietany zamiast fixa (+jakieś przyprawy), podobnie wszelkie sosy pomidorowe robi się bardzo łatwo ze zwykłych pomidorów (lub pomidorów z puszki, albo przecieru (nie mylić z koncentratem), albo czegoś takiego sos praktycznie sam powstaje, wystarczy troche podsmażyć/poddusić i już mamy sos pomidorowy z pomidorów a nie z proszku, ilość roboty jest jedynie odrobine większa ale jakość znacznie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 widzialem w pewnym programie, jak wloch przygotowuje sos do pizzy. wziol obrane pomidory w puszce, wlal to wszystko do miski, lapami rozdrobnil, doprawil i sos byl gotowy. ja jak robie sos do makaronu, to biore przetarte pomidory w kartonie. podsmazam cebule i czosnek na oliwie, sole, pieprze, dodaje mieszanke ziol, troche cukru, czasami trzeba dodac troche koncentratu i gotuje az uzyskam zadowalajaca mnie konsystencje. jest to najprostrzy sos jaki mozna zrobic samemu i uzywac go jako pozycje wyjciowa do robienia wlasnych wariacji, z miesem albo warzywami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.