ukk 4 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Ja już przywykłem do harcerzyka Parkera. Nadrabiam to sobie nową serią ze Scarlet spider w którego wciela sie Kaine, on juz ma mniej zahamowań. Do 700 numeru może będe na biezaco z the amazing, jeszcze jakies 100 numerow mi zostalo. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Kupujesz czy jest gdzieś na necie ?? Sam bym cos poczytał ale te cyfrowe są niekompletne (comixology itp.) Cytuj
ukk 4 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Co konkretnie? the amazing mam z pirackiej zatoki numery od 1 do 690 a Scarlet spider to moge podrzucic tutaj. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 Jak masz jakiś dobry link to zapodaj (może być PW bo nie wiem co regulamin forum na to). Ogólnie to interesuje mnie wszystko od Marvela i DC Comics. najchętniej poczytałbym Spidermana (dowolna seria) i Iron-Man'a. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 6 października 2012 Opublikowano 6 października 2012 http://polski-geek.blogspot.com/2012/10/wielka-kolekcja-komiksow-marvela-garsc.html Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 października 2012 Opublikowano 14 października 2012 ! ! ! tylko czemu bendis? Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Właśnie widziałem reklamę Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela od Hachette. Chyba ruszają na całą Polskę ! Nr 1 ze Spidermanem już w kioskach za cenę 14.99 zł. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Dziś dorwałem w kiosku pierwszy numer 'wielkiej kolekcji komiksów marvela' The Amazing Spider-Man: Powrót do domu. Pierwsze wrażenie z oględzin bardzo dobre, tym bardziej że w promocyjnej cenie 15 złotówek. Za dwa tygodnie mają być kolejny tom, chyba z X-Man. Ktoś się orientuje po ile kolejne mają być? Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 drugi jeszcze chyba tanszy ok 20-30 zeta. kolejne co dwa tygodnie po 40 zlotych, lol. bardziej sie oplaca z multiversum kupowac angielskie wydania. moze gorzej wydane, ale 1. po angielsku 2. kupujesz tylko to co dobre, omijasz szit. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 (edytowane) gdzie masz gorzej wydane w multiversum? hard-covery przecież są ideales i można dorwać po taniości. a tpb takiego np "swamp thinga" z the new 52 to po 46zł chodziło. "avengers" duetu hickman & opena tak jak można się było spodziewać ROZ-PIE.R-DOL. Edytowane 5 grudnia 2012 przez tk___tk Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Nie no pewnie parę perełek się w tej kolekcji trafi na które warto będzie wydać tą kasę. X-Men i wolverine mnie kręcą ale co dwa tyg wywalać 50złotówek to sporo. Jest wiadome co będzie w każdym nr po kolei np. jak gdzieś tam wydawali za granicą podobne rzeczy? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 (edytowane) za(pipi)iste rzeczy będą w tej kolekcji. zarówno klasyczne pozycje jakie każdy szanujący się fan marvela winien znać (w tym "secret wars"!) jak i historie z przed kilku lat wpisujące się w to co robi teraz filmowy marvel ("winter soldier" brubakera czy "thor" duetu fraction & coipel). chyba nawet w tym temacie był wklejany obrazek z listą wszystkich tytułów z tej kolekcji (wydawana była w wielu krajach już). btw - to: też dzisiaj wyszło. a pamiętam ktoś tam kiedyś się dopytywał kiedy będzie można dorwać. Edytowane 5 grudnia 2012 przez tk___tk 2 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Kilka ciekawostek jest, trzeba będzie czaić się w kioskach na wybrane nr. Widzę że np. ma być Weapon X, akurat to mam, wydanie tm semic w ramach serii mega marvel z 1994r kupiona na allegro bodaj za 3złote... Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 (edytowane) Wow, czyli za miesiąc powinienem dostać w prenumeracie 2 i 3 tom Dzięki za info chłopaki Ciekawe tylko czy nie będę musiał przerwać z powodów finansowych Jak na koniec będę miał na półce całką kolekcję, to kumple w spodnie narobią Edytowane 5 grudnia 2012 przez DonSterydo Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 na podstawie tego wolverine'a claremonta i millera nowy film powstaje właśnie. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 (edytowane) kupilem tego spajdermena za 15 zeta. wydanie super. dobry papier, twarda okladka, dobre kolory. solidna robota, sensowne wydanie. w sumie chyba co lepsze numery kupie. nastepny numer 'gifted'. dobra rzecz to jest. teka, czytales to thunderbolts? ja sie jeszcze za NOW staram nie zabierac, tylko deadpoola czytam. skoncze AvX i jade wszystko jak leci chyba;) Edytowane 5 grudnia 2012 przez Ölschmitz Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Myślę dokładnie tak samo, mówisz że warto wziąć gifted? Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 no, dla mnie caly run whedona w 'astonishing x-men' (24 numery = gifted, dangerous, torn, unstoppable) to kapitalna rzecz. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 jasne, że warto - cały run wheadona jest supcio. "thunderboltsi" trochę zawodzą, rysunki bardzo przeciętne. za to avengersi kozak: ASSEMBLE AT DAWN! Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Ten pierwszy numer składa się z ilu stron? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 (edytowane) Strony nie są numerowane, ale to jest 6 tradycyjnych komiksów w jednym tomie + kilkanaście stron szkiców i dodatkowych informacji. PS. Ostro poszli w promocję - siedziałem przed TV i w ciągu 5-7 minut 2x reklamę widziałem Edytowane 5 grudnia 2012 przez DonSterydo Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Chętnie obejrzę jakiś unboxing na youtube. W dzieciństwie miałem tych komiksów od groma (w kioskach było tego pełno), chyba gdzieś leżą w piwnicy. Dziś właśnie przechodziłem koło kiosku i rzuciło mi się to w oczy, pewnie się skusze. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 (edytowane) Chętnie obejrzę jakiś unboxing na youtube. W dzieciństwie miałem tych komiksów od groma (w kioskach było tego pełno), chyba gdzieś leżą w piwnicy. Dziś właśnie przechodziłem koło kiosku i rzuciło mi się to w oczy, pewnie się skusze. Wydanie jest mega profesjonalne - najwyższa jakość + fajne dodatkowe strony jak, np. wizerunki Spider-man'a od wszystkich rysowników, którzy rysowali jego komiksy, można sobie zobaczyć jak ewoluowała postać i stwierdzić, że obecne "ryciny" nie dorastają do pięt twórczości z lat 80-90 W prenumeracie dostaje się raz w miesiącu paczkę z dwoma tomami za łączną cenę 80 zł (w tym koszty przesyłki). Taniocha. Edytowane 5 grudnia 2012 przez DonSterydo Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Po uzbieraniu wszystkich numerów. Posiadać coś takiego na półce. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 Ponad 2 lata zbierania Mam nadzieję, że wytrwam do końca Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi