Skocz do zawartości

Marvel

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już przywykłem do harcerzyka Parkera. Nadrabiam to sobie nową serią ze Scarlet spider w którego wciela sie Kaine, on juz ma mniej zahamowań. Do 700 numeru może będe na biezaco z the amazing, jeszcze jakies 100 numerow mi zostalo.

Opublikowano

Jak masz jakiś dobry link to zapodaj (może być PW bo nie wiem co regulamin forum na to). Ogólnie to interesuje mnie wszystko od Marvela i DC Comics. najchętniej poczytałbym Spidermana (dowolna seria) i Iron-Man'a.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie widziałem reklamę Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela od Hachette. Chyba ruszają na całą Polskę !

Nr 1 ze Spidermanem już w kioskach za cenę 14.99 zł.

Opublikowano

Dziś dorwałem w kiosku pierwszy numer 'wielkiej kolekcji komiksów marvela' The Amazing Spider-Man: Powrót do domu. Pierwsze wrażenie z oględzin bardzo dobre, tym bardziej że w promocyjnej cenie 15 złotówek. Za dwa tygodnie mają być kolejny tom, chyba z X-Man. Ktoś się orientuje po ile kolejne mają być?

Opublikowano

drugi jeszcze chyba tanszy ok 20-30 zeta. kolejne co dwa tygodnie po 40 zlotych, lol. bardziej sie oplaca z multiversum kupowac angielskie wydania. moze gorzej wydane, ale

1. po angielsku

2. kupujesz tylko to co dobre, omijasz szit.

Opublikowano (edytowane)

gdzie masz gorzej wydane w multiversum? hard-covery przecież są ideales i można dorwać po taniości. a tpb takiego np "swamp thinga" z the new 52 to po 46zł chodziło. "avengers" duetu hickman & opena tak jak można się było spodziewać ROZ-PIE.R-DOL.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Nie no pewnie parę perełek się w tej kolekcji trafi na które warto będzie wydać tą kasę. X-Men i wolverine mnie kręcą ale co dwa tyg wywalać 50złotówek to sporo. Jest wiadome co będzie w każdym nr po kolei np. jak gdzieś tam wydawali za granicą podobne rzeczy?

Opublikowano (edytowane)

za(pipi)iste rzeczy będą w tej kolekcji. zarówno klasyczne pozycje jakie każdy szanujący się fan marvela winien znać (w tym "secret wars"!) jak i historie z przed kilku lat wpisujące się w to co robi teraz filmowy marvel ("winter soldier" brubakera czy "thor" duetu fraction & coipel). chyba nawet w tym temacie był wklejany obrazek z listą wszystkich tytułów z tej kolekcji (wydawana była w wielu krajach już).

btw - to:

Thunderbolts-01-Cover-rev.jpg

też dzisiaj wyszło. a pamiętam ktoś tam kiedyś się dopytywał kiedy będzie można dorwać.

Edytowane przez tk___tk
  • Plusik 2
Opublikowano

Kilka ciekawostek jest, trzeba będzie czaić się w kioskach na wybrane nr. Widzę że np. ma być Weapon X, akurat to mam, wydanie tm semic w ramach serii mega marvel z 1994r kupiona na allegro bodaj za 3złote...

7d1410788de9a3cb8f425bb12bd8b50a.jpg?1345647725

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Wow, czyli za miesiąc powinienem dostać w prenumeracie 2 i 3 tom :) Dzięki za info chłopaki :)

Ciekawe tylko czy nie będę musiał przerwać z powodów finansowych :P Jak na koniec będę miał na półce całką kolekcję, to kumple w spodnie narobią :D

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

kupilem tego spajdermena za 15 zeta. wydanie super. dobry papier, twarda okladka, dobre kolory. solidna robota, sensowne wydanie.

w sumie chyba co lepsze numery kupie. nastepny numer 'gifted'. dobra rzecz to jest.

teka, czytales to thunderbolts? ja sie jeszcze za NOW staram nie zabierac, tylko deadpoola czytam. skoncze AvX i jade wszystko jak leci chyba;)

Edytowane przez Ölschmitz
Opublikowano

jasne, że warto - cały run wheadona jest supcio. "thunderboltsi" trochę zawodzą, rysunki bardzo przeciętne. za to avengersi kozak:

o0ndi0.jpg

ASSEMBLE AT DAWN!

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Strony nie są numerowane, ale to jest 6 tradycyjnych komiksów w jednym tomie + kilkanaście stron szkiców i dodatkowych informacji.

PS. Ostro poszli w promocję - siedziałem przed TV i w ciągu 5-7 minut 2x reklamę widziałem :)

Opublikowano

Chętnie obejrzę jakiś unboxing na youtube. W dzieciństwie miałem tych komiksów od groma (w kioskach było tego pełno), chyba gdzieś leżą w piwnicy. Dziś właśnie przechodziłem koło kiosku i rzuciło mi się to w oczy, pewnie się skusze.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Chętnie obejrzę jakiś unboxing na youtube. W dzieciństwie miałem tych komiksów od groma (w kioskach było tego pełno), chyba gdzieś leżą w piwnicy. Dziś właśnie przechodziłem koło kiosku i rzuciło mi się to w oczy, pewnie się skusze.

Wydanie jest mega profesjonalne - najwyższa jakość + fajne dodatkowe strony jak, np. wizerunki Spider-man'a od wszystkich rysowników, którzy rysowali jego komiksy, można sobie zobaczyć jak ewoluowała postać i stwierdzić, że obecne "ryciny" nie dorastają do pięt twórczości z lat 80-90 :)

W prenumeracie dostaje się raz w miesiącu paczkę z dwoma tomami za łączną cenę 80 zł (w tym koszty przesyłki). Taniocha.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Ponad 2 lata zbierania :D Mam nadzieję, że wytrwam do końca :)