Skocz do zawartości

Marvel

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

To trzeba udać się do kiosku. Skąd wiesz ze akurat jutro?

Na forum Gildii przeczytałem.

Opublikowano

Nic nie znam, żadnej całej serii nie czytałem. Interesuje mnie Marvel, przede wszystkim Xmeni i Spiderman. Zamierzam zacząć od crossoverów. Które polecasz i w jakiej kolejności czytać? :thanks:

Opublikowano (edytowane)

Z tych co czytałem to polecam House of M ->Civil War->Planet Hulk->World War Hulk w tej kolejności czytać.Warto się jeszcze Deadpoolem zainteresować(fajny humor i sporo crossoverow).

Dodatkowo warto wykupić sobie abonament na stronie marvela(10$ na miesiac lub 5 jesli oplacisz rok z gory) gdzie masz wszystko ladnie skatalogowane.Co prawda brakuje trochę komiksów,ale z tego co patrzyłem to wszystkie ważniejsze serie i eventy są zawarte.

Edytowane przez Soban
Opublikowano

Extremis jest super. Iron Man 3 będzie z niego czerpać więc warto się zainteresować. Executive Program też no i Astonsihing X-Men tak samo. Planet i World War Hulk to jeden z najlepszych eventów Marvela współcześnie plus do tego "Days of Future Past" chociaż kreska może trącić trochę.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Ja dzisiaj anulowałem prenumeratę - komiksy są dostępne u mnie bez problemu i będę sobie wybrane pozycje kupował. Po pierwszych 3 tomach stwierdziłem, że jednak te współczesne komiksy jakoś mnie nie jarają i wolę klasyki. Kwestia finansowa i cięcie wydatków też miało jakieś znaczenie :P

30 lecę po Venoma, niach niach :)

Gość DonSterydo
Opublikowano

Oni to wypuścili tak po 40 tomach obecnej kolekcji w UK. U nas jeśli się pojawi to na 99% po wyjściu kompletnej obecnej - dwie takie serie naraz dla naszego małego rynku to by overkill był :P

Zresztą dla kogoś kto mieszka w UK to są grosze, ile u nich taki jeden tom kosztuje - 7 funtów? To jak dla nas 10 zł.

Opublikowano (edytowane)

Marvel rozpoczyna w UK nową 60 tomową serię :Dhttp://www.mightiest...collection.html

2ed1an5.jpg

Za(pipi).iste, pewnie się pojawi i u nas po obecnej kolekcji. W Anglii wszytsko jest tańsze, bo tam panuje bieda, w Polsce bogactwo więc dla tego wszystko u nas droższe.

W tym roku do kin trafi nowy film z Wolverainem, akcja ma dziać się w Japonii. Ten film na bazie tego ostatniego tomu?

PS. Ciekawe jaką popularnością cieszy się ta Wielka Kolekcja Komiksów w naszym kraju. Oby nie małą, bo jeszcze w połowie numerów zrezygnują z wydawania. :/

Edytowane przez YETI
Gość DonSterydo
Opublikowano

Z tego co czytałem to Hathette jeszcze żadnej kolekcji nie wstrzymało, a wydają naprawdę ekstremalne pozycje. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że koszty wydrukowania takiego jednego tomu zamykają się gdzieś w kwocie 5-6 zł więc nie muszą nie wiadomo jakiej ilości sprzedawać żeby się im to opłacało. Idąc dalej - inni wydawcy w Polsce sprzedają takie pojedyncze wydania po 70-100 zł i jakoś ludzie kupują, wiadomo, tu mamy akurat 60 tomową serię, ale nakład będzie systematycznie dopasowywany do popytu. Po trzecie - najbliższe 2-3 lata to prawdziwa ofensywa filmów o superbohaterach i moment na takie wydanie nie może być lepszy.