Skocz do zawartości

Marvel

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

No jeśli chodzi o GotG to zecydowanie volume 3, i wszystkei eventy z nim związane, al to trzeba czytać w kolejności chonologicznej, jak znajdę obrazek z kolejnością to podrzucę.

Spider-Man- polecam Spider-Man Blue.

Iron Man hmmm prócz Extremis i Execute Program to nic innego do głowy mi nie przychodzi

X-Men - Messiah War, Complex i cała masa innych, run Wheedona do Astonishing X-Men i może X-Force.

napisz co masz na myśli pisząc o zryciu beretu, a potem może ci napiszę kilka propozycji z niektórymi z tych postaci.

Ażeby było krwawo, z ciężkim klimatem, jak największą rozpierduchą, a to wszystko podlane sosem z wizualnymi wodotryskami i wciągającą, pogmatwaną fabułą. 

No jeśli chodzi o GotG to zecydowanie volume 3, i wszystkei eventy z nim związane, al to trzeba czytać w kolejności chonologicznej, jak znajdę obrazek z kolejnością to podrzucę.

Spider-Man- polecam Spider-Man Blue.

Iron Man hmmm prócz Extremis i Execute Program to nic innego do głowy mi nie przychodzi

X-Men - Messiah War, Complex i cała masa innych, run Wheedona do Astonishing X-Men i może X-Force.

Dzięki Kalel, zanotowane.

• 3 tygodnie później...

teka, 

po avengers vs xmen nadrobilem all new x-men, wolverine and the x-men i uncanny x-men. samego x-men z laskami odpuscilem bo battle of atom, srednio mi sie podobalo.

takze z 3 xmenami jestem na biezaco (szkoda, ze irving juz nie rysuje uncanny), co mi jeszcze polecasz? w samych xmenach jest jeszcze cos wartego uwagi?

a poza tym to planuje uncanny avengers i deadpoola.

co jeszcze ogólnie z marvela obecnego? no trochę tego jest wartego uwagi. z około x-menowych uderzaj musowo w magneto. warte sprawdzenia jest też amazing x-men bo pierwszy arc to zaje.bista piracka przygoda w zaświatach z nightcrawlerem i azazelem w rolach głównych. kurt ma też solowy komiks pisany przez claremonta. obowiązkową pozycją jest również death of wolverine (2 z 4 numerów już jest - całość skończy się w tym miesiącu).

Edytowane przez tk___tk

avengers obowiązkowo czytaj na zmianę avengers i new avengers (najpierw zacznij z wyprzedzeniem avengers bo zaczęło się troszkę wcześniej ale to jedna wielka przeplatająca się historia hickmana króla). uncanny avengers na początku jest beznadziejne, ale potem remander wraca do wątków z uncanny x-men i może być. jak znajdę chwilę to i będzie mi się chciało to wszystko ci ładnie rozrysuje i jeszcze odpowiem na pytanie kolegi z poprzedniej strony.

racja, ale warto się przemęczyć bo u hickmana to zawsze owocuje w dłuższym rozrachunku, a avengers i infinity dużo tracą bez znajomości new avengers. no i ku.rwa ten numer co niedawno wyszedł gdzie

iluminaci rozkminiają kto ma "nacisnąć czerwony guzik" i zapobiec inkursji

to takie emocje, że ja pier.dolę. albo niedawny reveal

cabal pod przewodnictwem namora z thanosem i jego świtą w składzie

HICKMAN KNUR.

Edytowane przez tk___tk

na biezaco jestem z all new xmen, uncanny i death of wolverine (spoczko!)

teraz zassalem calosc z marvel now tych serii:

magneto

punisher

amazing xmen

wolverine and xmen (druga seria)

all new ghost rider

deadpool (jakis czas temu przerwalem)

czekam teka, az napiszesz za co jeszcze warto sie brac, albo za co nie warto z tego co napisalem.

punisher pierwszy arc z elektro spoko ale bez fajerwerków, dalsze numery odkładam na potem. wolverine & the x-men średniaczek, po odejściu aarona to nie to samo, niedługo będzie się nazywać spider-man & the x-men :). all-new ghost rider słabizna. deadpoola mam wuchtę do nadrobienia, przerwałem gdzieś po tym zaje.bistym team-upie z kapitanem ameryką i wolverinem w korei pólnocnej.

przeczytalem pare numerow punishera i ghost ridera i wyje.balem.

punishera po przeczytaniu max od ennisa nie idzie teraz przebrnac. ghost jest zenujacy.

wolverina z xmenami zatem tez odpuszczam.

z x-tytulow zatem tylko all new, uncanny, amazing i magneto. tych xfactorow nie chce mi sie czytac, nigdy nie przepadalem, a x-force to znajac zycie potwarz dla dark angel saga.

xforsa nowego nawet nie ruszałem bo opinie (pipi)owe. cable & the x-force jest spoczko, ale to zupełnie inny klimat niż uncanny (luźniejszy o wiele). z nowszych punisherów ten co go pisał greg rucka był dobry (z frankiem zarośniętym i z opaska na oku \m/). no i ten jego kilkunasto zeszytowy run zakończył się zaje.bista mini serią "punisher: war zone" gdzie avengerowie polują na franka.

rachelref.png

no i w czytając tą serię mamy niepowtarzalną okazje zobaczyć jak castle walczy z zombiakami na środku times square.

Edytowane przez tk___tk