tukan 1 917 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Avengers: oceniam na 8/10 kreska dobra chodź można było dużo lepiej (rysownik się zmieniał i widać to było np na modelach postaci), tłumaczenie myślę, że dało radę (chodź jak Hulk powiedział "Trzaskać" to padłem ze śmiechu, fabuła spodobała mi się bardzo (w szczególności na koniec małe wprowadzenie do Secret Wars, ) fajnie przedstawione postacie(dla mnie nowe) jak np Smasher, Hyperion, najbardziej zaintrygował mnie Kapitan Wszechświat . X-Men: też oceniam na 8/10, kreska bardzo fajna (dużo lepsza niż w Avengersach), fajny twist fabularny, pokazanie postaci ze strony z jakiej ich nie znałem, tłumaczenie też dobre (tak myślę), czytało mi się to płynnie i gładko. Co do Avengers to Hickman pisze dość niecodziennie jak na komiks, można to od razu odczuć czytając zaraz po tym np. bendisowskie X-Men, które jest bardziej bezpośrednie. Rysunki Opena super. Fabula jest bardzo kosmiczna co mi średnio pasuje ale co zrobić. Pojawia się mnóstwo nowych dziwaków ale Hickman ładnie, powoli wyjaśnia ich origin i intruguje, na pewno sięgną po kolejne. Co do X-Men to już czytałem część z grumika więc wiem czego się spodziewać, fabuła jest super sklecona i teka rzucił mi ostatnio spoiler co bezie dalej więc na pewno będę czekał z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) zawsze do usług . Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez tk___tk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 to co, guardiani to (pipi) obesrane i nie brac? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tak, nie kupuj tego. Dobra, teraz ja wyleję swoje gorzkie żale. Swego czasu strasznie się napaliłem na All New All Different Avengers by Waid, które ma wyjsć po Secret Wars. Niestety, w moje ręce wpadła darmowa próbka tego komiksu i strasznie się rozczarowałem. Rysunki są prawie jak z Cartoon Network czy Disneya, natomiast cała akcja to ciągłe strofowanie kotów przez zasłużonych dziadków. Takie typowe zderzenie pokoleń i jestem gotów nie pić alkoholu przez miesiąc jesli na tym nie opiera się ten cały komiks Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 hahaha a miało być tak pięknie xd. to kiedy New avengers i superior? ja dzisiaj przeczytałem sobie tegoroczne ant-man annual. całkiem zabawna historyjka w starym stylu. egghead powstaje z martwych i Scott razem z hankiem muszą pokrzyżować jego niecne plany. na i poznajemy kolejnego ant-mana (który to już, piąty?). a ta probka nowych avengerów spoko, nie wiem co ten ornit znowu Pie.rdoli xd. Cytuj Odnośnik do komentarza
amsterdream 51 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 to kiedy New avengers i superior? New Avengers już do kupienia, Superior za dwa tygodnie: http://www.swiatkomiksu.pl/strona-glowna/zapowiedzi/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Co za ćwoki Wydając po jednym trejdzie na miesiąc to do SW dojedziemy w 2019/2020? Ja już byłem przygotowany do wydawania po te 50zł za 2 trejdy na miesiąc a oni walą w bambuko z jednym. Jak mają jeszcze zamiar wprowadzić jeszcze inne serie to już w ogóle dojdziemy do SW ch.uj wie kiedy . No chyba, że od nowego roku powrócą do wydawania 2t na miesiąc ^_^. Szkoda, no ale nic zamiast tego w październiku kupię Luthora (B.Azzarello). Potwierdzam Strażników i New Avengers już można zamawiać nieprzeczytane.pl 24.50 (+ doszło do tego SW Legendy, Azyl Arkham, Batman RZero) Troszkę o nadchodzących komiksach od Egmontu z Marvela i potwierdzenie o wydawaniu 1 tomu na miesiąc. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Malibu Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Polska okładka Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 słiabe to jest. wolałbym rage of ultron. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 czytałem z grumika bodaj, ja wiem czy takie złe, 7/10 bym dał, za mało ultrona w ultronie Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Tak jak napisał tk. Od Age lepszy Rage. Więcej płaczów. Chociaż jak za 24 zeta będzie do kupienia w PL to się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Myriu 76 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) W empiku komiks New Avengers za 39,99 zł, ja z przesyłką 35zl zapłaciłem na nieprzeczytane.pl ale przez to że wybrałem paczkomat i PayU więc można taniej ;P Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez Myriu Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Tekson czy Jack Flag ma jakies wieksze role w komiksach z wyjatkiem Civil war i thunderbolts? Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Omówienie pozycji Marvel NOW! z września Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 kto to jest Jack flag? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Był w WKKM w komiksie o Thunderbolts. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 a w wkkm były te thunderboltsy w których okazuje się że to tak na prawdę masters of evil z zemo na czele? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Nie. Te były juz z Normanem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Myślałem że teka zna wszystkich bohaterów Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 nie no nie kojarzę do końca, zwłaszcza jeśli to jeden z brytyjskich superheroes. jeśli tak to pewnie jest w składzie MI13, a seria o nich to podobno niezły sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 W Thunderboltsach z Osbornem miał fajny występ, coś tam czytałem też że w guardians of the galaxy się pojawił. Zamowilem tez Superiora z egmontu, ciekaw jestem tego ich wydania marvela. Cytuj Odnośnik do komentarza
Myriu 76 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Ja zamówiłem spider mana i Xmenow dla sprawdzenia (ponoć nowi mutanci nie potraktowani po macoszemu i przyjemnie się czyta ) Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 gdyby nie wydali tego od ostatniego tomu to bym brał bo run Aarona jest zaje.bisty. przeczytałem pierwszy numer "journey to Force awakens: shattered empire" i trochę się zawiodłem bo głównie dzieje się podczas powrotu jedi, ale to jednak Creative team odpowiedzialny za całkiem spoko run punishera więc wygląda to naprawdę konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
amsterdream 51 Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Ja wziąłem całe Marvel Now z Egmontu. New Avengers, All-New X-Men i Wolverine za(pipi)iste, Avengers niezłe, Superior średniak a Guardiansi to szrot. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) z guardiansow polecam rocket raccoona od skottiego younga krótka i zwariowana seria w luźnym klimacie. Edytowane 15 Września 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi