Skocz do zawartości

Marvel

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W maju tego roku wydawnictwo Marvel zdecydowało się na bardzo niecodzienny krok: postanowiono zniszczyć świat, w którym egzystowali do tej pory bohaterowie, a także całe multiwersum ze światami równoległymi. Wszystko! Jak to teraz wygląda po przebudowie?

Po wspomnianym zniszczeniu wydany został największy w historii Marvela event – „Secret Wars”. Tam z resztek światów posiadający boskie moce Dr. Doom ulepił swój własny. Przez kolejne miesiące prawie wszystkie komiksy Marvela skupiały się właśnie na historiach z „Secret Wars”. Wydawnictwo planowało zakończyć całe wydarzenie na początku października i rozpocząć coś nowego, jednak po pierwsze, nie udało im się dotrzymać wszystkich terminów, a po drugie, zdecydowano się poszerzyć historię – dodać więcej zeszytów. W związku z tym ostatnie przygody w świecie Dr. Dooma zobaczymy dopiero w grudniu. Wydawnictwo nie mogło jednak oczywiście wstrzymać pozostałych serii i nie wydawać nic przez trzy miesiące, dlatego w tym tygodniu dostaliśmy pierwszą porcję serii z nowego świata Marvela, dzięki której możemy już mniej więcej ocenić, co tak naprawdę się zmieniło i w jakim stanie zastaniemy naszych bohaterów.

reszta

http://naekranie.pl/artykuly/jak-wyglada-nowy-swiat-marvela

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Takiego maila dostałem przed chwilą z gildii.pl

Szanowni Państwo,

niestety wydawnictwo Sideca wycofało się z premiery komiksu Daredevil. W związku z tym usuwamy go z Państwa zamówień. W ciągu tygodnia (a zapewne dużo szybciej) zostaną Państwu zwrócone wpłaty za ten tytuł.

Przepraszamy za zamieszanie, niestety wydawca dopiero dzisiaj się z nami skontaktował i przekazał tą jakże nieprzyjemną informację.

To chyba tyle jesli chodziło o wydanie najlepszych runów Daredevila...

Przyznam, że trochę się wkurzyłem. Zrezygnowałem z PO Omnibusa Millera na rzecz wydanych w przyszłosci po polsku serii. Teraz preorder tej cegły osiąga jakies niebotyczne ceny. Z drugiej strony łatwiej mi będzie zakończyć to hobby bo był to ostatni tytuł, który chciałem zebrać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z Marvelem bardzo spoko, DC w większości mnie nie interesuje. Szkoda tylko że olali dodruki ważnych dla mnie 100 naboi, Kaznodzieję i Hellblazer. Lucyfera dość łatwo skompletuję z aukcji, 100 naboi może też ale Kaznodzieje na pewno nie :f

Spoks że wracają od stycznia do dwóch Marvel Now na miesiąc.

Opublikowano

Serial zapowiedziany to się może ładnie zgrać. Parcie będzie spore bo tomiki za grubą kasę śmigają na alledrogo.

Info o 100 naboi chyba dobrze zrozumialem że nie planują dodruku?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wziałem sie za Amazing Spider Man po kolejnym restarcie, pierwszy zeszyt rysowany przez jakiegos makaroniarza Simone Bianchi, oczy krwawiły.

Kto mi wytlumaczy dlaczego Fury w amazing spider man jest czarny? W ultimate byl z tego co wiem, w amazing był biały.

Edytowane przez Shen
  • 1 miesiąc temu...