devilbot 3 681 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Dawno nie kupowałem komiksów ale widzę, że te Marvel NOW od egmontu są w dobrej cenie. Wiem, że są to ogólnie komiksy słabe ale za 25zł to zapoznam się z kilkoma seriami ale raczej tymi bez eventów. Dobrze, że w końcu są tanie czytadła bo do tej pory nie było oferty na rynku dla kogoś takiego jak ja co lubi w kiblu poczytać i zapomnieć. Zawsze te (pipi)a Hardcovery u nas szły na potęgę co ciężko się czyta i cena z dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Ostatnio mam coraz większą ochotę, żeby zacząć czytać komiksy Marvela,ale z tego co widzę, to co okazuje się aktualnie nie robi szału, więc czy mógłby mi ktoś podać jakiś top 10 z tymi postaciami: Daredevil, Iron Man, Captain America, Antman, Black Widow, Nick Fury, Guardian of the Galaxy ? Interesują mnie tylko komiksy w języku polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) @funditto Z Daredevilla praktycznie wszystko bo zawsze miał szczęście do świetnych scenarzystów. Zacząłbym od runu Bendisa, potem run Brubakera i potem Waid aż do teraz. Tyle że po polsku nie ma nic. Nick Fury kojarzę tylko Fury MAX od Gartha Ennisa. Dużo przemocy. Podobno nawet sam stan lee był zniesmaczony tym co Ennis zrobił z tą postacią. Oczywiście nie ma po Polsku. Guardians Of the Galaxy - tutaj wybór też jest oczywisty - run Danna Abnetta. Gość wyrabiał się w brytyjskim magazynie 2000ad więc można się spodziewać niekonwencjonalnego scifi na najwyższym poziomie. Niegłupi dow.ci.p. Prawdziwa kosmiczna saga w starym dobrym stylu. To co wychodzi w Polsce z Now to ścierwo ale i tak nie masz wyjścia. Pozostałych bohaterów co wymieniłeś nie kojarzę żebym coś czytał godnego uwagi. Zresztą to bez różnicy bo po Polsku nic nie ma. Jak chcesz dobrego Marvela, całe runy od początku do końca, a nie urwane bądź jakieś (pipi) Thunderbolts to zacznij czytać po angielsku. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Niestety nie ten poziom angielskiego, żebym mógł się w pełni cieszyć z czytania, dlatego chcę coś po polsku. Naprawdę nie ma nic ciekawego od Marvela wydanego w naszym kraju ? Byleby to nie był Deadpool, Hulk, X-meni, Thor ani żadne postaci magiczne (Doctor Strange itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 @devilbot Fury w MAX jest taki jak jego epizod w Punisher MAX? Czy sam komiks jest mocno podobny do Punishera Ennisa? Jeśli tak to GotG z marvel now mnie nie porwało totalne, dwa tomy wydane w pl słabe strasznie więc mocno mnie interesuje to co piszesz o runie Abnetta, może parę słów wiecej albo jakieś sznurki? Daredevil też mnie korci ale boję się że ten od Bendisa to będzie taki popkorniak jak to co wychodzi z marvel now teraz w pl ;/ Po Brunakerze spodziewałbym się dużo, porządnego mystery przede wszystkim a Waida nic nie czytałem więc totalna zagadka dla mnie. Tutaj też poprosiłbym o coś więcej od Ciebie. ps. a miałem olać superbohaterów ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Naprawdę nie ma nic ciekawego od Marvela wydanego w naszym kraju ? Byleby to nie był Deadpool, Hulk, X-meni, Thor ani żadne postaci magiczne (Doctor Strange itp.) Wychodzą dobre rzeczy też, a raczej wyjdą np. Uncanny X-force i Iron Fist Brubakera od Muchy. Jessica Jones 2 tomy od Muchy ale to nie jest typowy Marvel tylko coś jak imprint Max. @devilbot Fury w MAX jest taki jak jego epizod w Punisher MAX? Czy sam komiks jest mocno podobny do Punishera Ennisa? Jeśli tak to GotG z marvel now mnie nie porwało totalne, dwa tomy wydane w pl słabe strasznie więc mocno mnie interesuje to co piszesz o runie Abnetta, może parę słów wiecej albo jakieś sznurki? Daredevil też mnie korci ale boję się że ten od Bendisa to będzie taki popkorniak jak to co wychodzi z marvel now teraz w pl ;/ Po Brunakerze spodziewałbym się dużo, porządnego mystery przede wszystkim a Waida nic nie czytałem więc totalna zagadka dla mnie. Tutaj też poprosiłbym o coś więcej od Ciebie. ps. a miałem olać superbohaterów ;/ Fury Max jest właśnie taki tylko kreska bardziej komiksowa niż Punisherze. W końcu to i to Ennis. Daredevil to nie popkorniak to ciężki klimat noir itp zwłaszcza run Bendis/Maleev może nawet przytłaczać. Na Waidzie przestałem czytać ale na pewno lżejszy i bardziej buntowniczy. GotG Abnetta czyste szaleństwo i świetny humor. Wg mnie nic lepszego nie przytrafiło się kosmosowi marvela niż abnett. (poza oczywiście klasyką od kirbyego) Strażnicy łączą się z całym kosmosem Marvela. Można też czytać osobno albo zabrać się za Anihilację od Egmontu i liczyć na to, że wydadzą więcej, a podobno możliwe bo jakiś decyzyjny typ w egmoncie forsował annihilację i jest fanem cosmic marvela. Nie czytam dużo marvela(prawie w ogóle) ale jak już to nigdy nie patrze na bohaterów tylko na scenarzystów. Niektórych biorę w ciemno. I wbrew pozorom z całej tej papki ukazującej się mainstrimowo zawsze jest też coś z przebłyskiem geniuszu. Niestety dużo świetnych rzeczy masakrują Eventy i nakazywanie twórcom łączenie się z nimi. Np. Magneto z Marvel Now od Cullem Buna. Magneto stracił niemal całą moc jest wyrzutkiem i musi sobie radzić np. za pomocą spinacza itp. Ukazane też jest straszliwe traktowanie mutantów niestety serie połączyli w czasie jej trwania z jakimś eventem i obecnie ten run jest zdemolowany przez to i odradzam zakup. Najlepsza rzecz jaka wychodzi wg mnie w Polsce z Now to Thor Jasona Aarona. I nigdy nie lubiłem tej postaci. Dobry scenarzysta nawet z Aquamena zrobi szlagier. A najlepszy przykład jak z totalnie zwykłego bohatera można zrobić komiks o którym się myśli po odłożeniu jest klasyczny Miracleman(też marvel) od Muchy Alana Moora. Przez połowę komiksu nic się nie dzieje, a potem to Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 OK dzięki za info. Fury MAX na pewno wjedzie. GotG od Abnetta muszę się przyjżeć bo cosmic marvel to mi nie podchodzi, przynajmniej po wydanym w pl Infinity. DareDevila też coś obczaję, może rzeczywiście zacznę od Bendisa. Thor od Aarona Na pewno warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Marvel poszedł po rozum do głowy i zapowiedziano zmiany w postaci powrotu klasycznych bohaterów. Szykuje się relaunch/rebirth wielu starych tytułów. Cytuj Odnośnik do komentarza
ziemia1 685 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Dwa lata temu w Egmoncie wystartowała linia Marvela do tej pory wydano 59 tomów do końca roku wyjdzie 34, skąd tu brać kasę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Wystarczy nie kupować wszystkiego jak leci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Za kilka lat zrozumiecie to co doszło do mnie dopiero niedawno. Dobry komiks to sprzedany komiks Cytuj Odnośnik do komentarza
ziemia1 685 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 z Marvela biorę tylko 3 serie z czego jedna dla córki, w sumie to najtaniej wydawane serie w Bonito gdzie kupuję, przy dobrych promo cena jest bliska 22-20 zł. Szkoda że żadna biblioteka w pobliżu nie prowadzi wypożyczalni lub czytelni komiksu, bo chętnie poczytam to czego nie kupuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Ja biorę tylko klasyki, Punisher max czy elektra classic, zdarzają się wyjątki, jak Skalp czy Locke & Key. Te cienkie zeszyty mam może ze trzy. Edytowane 11 Maja 2017 przez YETI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Też na początku się rzuciłem jak Reksio na szynkę a teraz hype mi opadł zupełnie i zastanawiam się czy tego nie sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ja tylko Spider mana zbieram, z kolekcjami skonczylem. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ja z Marvela kupuję tylko te dobrze recenzowane serie nie mam czasu, pieniędzy ani ochoty czytać wszystkiego jak leci. Z egmontu czytam Thora, Deadpoola, Hawkeye i Ms. Marvel(wiem, że to dla nastolatek seria ale w sumie za 22zł za tom to całkiem niezły komiks). Po angielsku mam Moon Knighta i Superior Foeas of Spider man. Styknie mi. Marvel Now mam już wszystko co chciałem i każda z tych pozycji trzyma się z dala od eventów. Z Classic będę brał tylko Deadpoola i Punishera. W drugim tomie Deadpool Classic zaczyna się kultowy run Kelly'ego. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Mam pytanie bo trochę nie ogarniam. Chcę kupić parę zbiorczych tomów DareDevila. Starocie z Lee i Millerem mnie średnio interesują i czy to dobry pomysł wystartować odrazu od runów Macka, Bendisa, Brubakera i Waida? I czy jest gdzieś jakaś lista zbiorczych wydań bo na wiki nie ma. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Przeglądałem dziś tego Daredevila od egmontu w empiku, miałem już nie kupować komiksów, ale to jest takie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Przeczytałem machine man z najnowszego tomu superbohaterowie marvela i świetnie się czytało, a postaci wcześniej nie znałem. Polecicie coś nowszego z tym bohaterem? W albumie znalazły się zeszyty: Machine Man Vol. 1 #1 (kwiecień 1978 roku), Marvel Two-in-one Vol. 1 #92-93 (październik - listopad 1982 roku) i Machine man Vol. 2 #1-4 (październik 1984 roku - styczeń 1985 roku). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Właśnie na taką opinię czekałem. Też pierwszy raz słyszę o tej postaci, ale jednak Barry W.S. uruchomił lampkę. Ponieważ kupuję kolekcje wybiórczo, a z tej mam na razie dwa numery, to zawsze szukam czegoś oryginalnego - tak jak np. Deathlok z Wkkm. No, a dodatkowo nazwisko autora Weapon X, mówi samo za siebie - także kupuję na stówkę Przy okazji polecam album, który wyjdzie 31go stycznia, czyli Inhumans od Lee i Jenkinsa. Rysunki i fabuła miodzio. Co prawda mam już przeczytane, ale warto mieć tą historię w swojej kolekcji, tym bardziej w twardej oprawie, bo to co było u nas wcześniej wydane, to trzy zeszytówki. Polecam raz jeszcze. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Luqat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Chyba faktycznie pierwszy interesujący komiks w tej kolekcji dla kogoś, kto siedzi trochę więcej w światku komiksowym. Trzeba obadać, dzięki za cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Ja właśnie dlatego olewam WKKM i te kolekcje pociagne dalej, albo chociaz wybrane numery. Biora się za mniej znanych bohaterow. Bardzo dobry był tez numer o pierwszej ludzkiej pochodni. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Kolejna, ciekawa pozycja moim zdaniem w kolekcji. Nigdy wcześniej nie czytałem komiksu gdzie Spider woman grała pierwsze skrzypce, zawsze gdzieś tam pojawiała się na drugim planie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 No i niestety stało się. Stan Lee nie żyje Stan [*] Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Tak czułem, że odejdzie krótko po żonie. Co można powiedzieć, legenda komiksu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi