Kalel 3 634 Opublikowano 22 listopada 2018 Opublikowano 22 listopada 2018 Thorowie przeczytani i.... mam mieszane uczucia. Koncept Thorów z różnych uniwersum jako jedna wielka policja brzmi na papierze jak coś intrygującego ale i dość oczywistego. No bo kto jak nie prawy bóg piorunów? Tylko właśnie - prócz głównej obsady Thorów z okładki reszta uniwersum to... statyści tak naprawdę. Wyglada ze kadeci to domyślny thor taki jak w latach 70 czy 80. No tutaj potencjał niewyczerpany mamy, szczególnie ze w komiksie przejawia się Thor-groot czy Thor-niszczyciel albo Sthorm. Sama intryga, dobrze rozpoczęta, ale kończy się w tak (pipi)owy sposób ze szok. Zakończenie ejst bardzo antyklimatyczne. OT, pojawia się Jane i mówi ze Doom was oszukiwał. Kto ma wierzy, ten wierzy i Gromowładni odlatują. jest w pomyśle dużo, dużo potencjału. Jednak zaledwie 4 zeszyty nie pozwalają na nic więcej niż zapuszczenie zanęty. Zamykając historie miałem tylko ochotę na więcej bo potencjał żadnego z Thorów nie został wykorzystany. Niemniej, warto okiem rzucić. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 27 listopada 2018 Opublikowano 27 listopada 2018 https://naekranie.pl/aktualnosci/marvel-przed-avengers-4-wyda-zbior-komiksow-jakiego-jeszcze-nie-bylo-3784022?fbclid=IwAR0kFsr0ovodazTgUqxi0lQQkapoGSW7vA8cgJSOszzr_5ZipOCprvxx-2U Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 29 listopada 2018 Opublikowano 29 listopada 2018 (edytowane) Ma ktoś jakąś naprawdę dobrą stronkę z której korzysta aby wyciągnąć informacje co ma w jakiej kolejności czytać? Googlując znajduje sam chłam, który nie za bardzo nadaje się do używania. Na pewno wiem, że skończyłem czytać X-uniwersum na Battle of the Atom i zaraz po nim się włączę w Uncanny X-Men. Wiem też, że skończyłem czytać Spidermna na 642, ale nie jestem pewien czy tam się jakieś kosmiczne rzeczy nie działy uwzględniając te wszystkie Crossovery z Pająkami z innych wymiarów jak i pajęczym wirusem itd. Liczę, że same komiksy mnie poprowadzą co i kiedy czytać. JEdnak pamiętjąc mój ostatni powrót do komiksów, gdzie X-Men: Schism był jakoś z boku wolałbym się posiłkować jakimś źródłem. Szczególnie, że sam Marvel nie pomaga w tej materii. Z tego co pamiętam to nawet nie ma zakładki z przeczytanymi komiksami. BTW: Oni odkręcają One More Day! Wskrzeszają Cyclopa i JG! Marvel po prostu chce abym wrócił do czytania komiksów na bieżąco. Edytowane 29 listopada 2018 przez szczudel Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 29 listopada 2018 Opublikowano 29 listopada 2018 Ja z tej stronki korzystałem: www.comicbookherald.com 1 Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 21 grudnia 2018 Opublikowano 21 grudnia 2018 Skończyłem czytać cały ponad 10 letni run Dana Slotta w Spidermanie. Kurcze, mam wrażenie, że nie do końca ten scenarzysta nadawał się do roboty. Miał kilka momentów takich jak: -prolog i epilog Superior Spodermana -Spiderverse -zrobienie ze Spidermana playboya po Secret Wars -Clone Conspiracy ale suma summarum reszta była dość nijaka i słabo napisana. Moim zdaniem najgorzej wypadły: -Spider Island -mała różnorodność przeciwników jak na 10 lat -brak dobrego wątku miłosnego, bo karuzela z MJ mu nie wyszła. Porôwnując to do tego co Hickman zrobił i jak to zrobił z FF to Spiderman wygląda słabo. Przegadane te jego komiksy, nie nadążają za nowym stylem Marvela w którym niejednokrotnie same obrazki oddają emocje i pchają fabułę do przodu. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 19 marca 2020 Opublikowano 19 marca 2020 Heh... no nie wiem co tak słabo. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 maja 2020 Opublikowano 6 maja 2020 Czy są jakieś fajne wydania zbiorcze Spider-mana (oprócz tego od MacFarlane'a, któreg oczywiście przegapiłem)? Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 6 maja 2020 Opublikowano 6 maja 2020 Tak 6 tomów Ultimate Bendisa https://www.gildia.pl/komiksy/360223-ultimate-spider-man-wyd-zbiorcze-tom-1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 7 maja 2020 Opublikowano 7 maja 2020 Jeśli cię Rozi nie odrzuca Soft Cover i angielski to mi to siadło https://multiversum.pl/p/1682/6643/spider-man-kravens-last-hunt-sc-marvel-wydania-zbiorcze.html No i ten Ultimate też spoko, takie klasyczne opowieści o Spider-Manie ale trochę bardziej uwspółcześnione. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Opublikowano 20 sierpnia 2020 15 godzin temu, Rozi napisał: Kocham Cię człowieku. Swój egzemplarz kupiłem w dniu premiery, ale widziałem tomy na allegro po +200 zł xD Rozi na przyszłość - Egmont zawsze wypuszcza dodruki swoich hitów. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 21 sierpnia 2020 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Jak kiedyś ich pytałem, to napisali, że nie planują. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Nigdy nie ufaj wydawnictwom, przypomina mi sie jpf, ktory w 2002 roku wydal ghost in the shell, numerowane egzemplarze, miało nie być nigdy wznowien. Ludzie płacili ciezki pieniadz na rynku wtórnym, a w 2016 cyk i dodruk Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 27 października 2020 Opublikowano 27 października 2020 Na początek okładki, ale jestem ciekaw crossoverów w przyszłości 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 28 października 2020 Opublikowano 28 października 2020 Okładka mega ja kończę 5 Tom The Punisher Max i lecę, ze Spiderem od Todda. Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 Zastanawiam się nad kupnem bratu komiksu z Marvela, a najlepiej taki, w którym główne skrzypce grałby Iron Man lub Thor. Możecie polecić jakiś dobry komiks który byłby zamkniętą całością i traktowałby o którymś z tych bohaterów? Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 Iron Man ma raczej dość (pipi)owe historie, ale z takim Thorem już coś łatwiej. Polecam to: https://livro.pl/bogobojca-thor-gromowladny-tom-1-aaron-jason-sku1124400497.html 3 pierwsze tomy to zamknięta całość z tego co pamiętam. Plus mega ładnie wygląda. 1 Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 Widzę, że już jest 4 tom, także odpada, za długie. A jest jakiś dopasiony komiks w świecie Avengersów, który jest zamkniętą całością? Może być gruby i ciężki. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 https://egmont.pl/Wojna-domowa,608770,p.html 1 Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 (edytowane) No, ale takiej qpy jak Wojna Domowa, to ekoledze nie wciskaj. Nie ma sensu kupować, bo grube, tym bardziej, że wyżej napisał, że 4 tomy (które są dość chude), to za dużo. Natomiast sama historia Bogobójcy zamyka się w dwóch pierwszych tomach - Bogobójca, Boża Bomba - naprawdę jest godna polecenia. Zarówno rysunki jak i historia bardzo dają radę, a nigdy wielkim fanem Thora nie byłem (pomijając fakt, że niewiele historii z nim czytałem). Z tym, że chyba nakład się wyczerpał bo z tego co widzę wydania Egmontu są niedostępne w sieciowych dyskontach, ale może jakieś leżą gdzieś w empikach itp(o ile będą otwarte), no i są też jakieś na allegro, bądź też w wydaniu WKKM przez Hachette, również na alle. Poza tym jest jeszcze Thor Niegodny, który zbiera dobre opinie, ale nie miałem okazji czytać. No i ogólnie cały run Aarona, który obecnie wychodzi, włącznie z Thor Gromowładną jest wart grzechu. Natomiast, co do Iron Mana, to też nie czytałem wiele historii tylko z nim, ale polecam Extremis, również z serii WKKM, które dostaniesz na allegro. Edytowane 11 listopada 2020 przez Luqat Literówki 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 11 listopada 2020 Opublikowano 11 listopada 2020 Wojna Domowa dla laika przecież będzie ok. Są bohaterowie, biją się po mordach - samo życie. a co do thora to właśnie nie byłem pewien czy to pierwsze dwa czy trzy tomy. Niegodnego tez nie czytałem 1 Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 11 listopada 2020 Opublikowano 11 listopada 2020 No nie wiem. Mimo wszystko chyba lepiej nie polecać lekko mówiąc średnich historii, bo jest dużo lepszych zbiorowych mordoklepek 2 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 11 listopada 2020 Opublikowano 11 listopada 2020 Age of apocalypse bym polecił, ale to X men a nie Avengers 1 Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 11 listopada 2020 Opublikowano 11 listopada 2020 Dzięki Panowie. X-Meni to rzeczywiście nie jego działka, a Thora trudno już dostać, więc chyba postawię na jakąś pewniejszą książkę. Plusy lecą jak szalone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi