ornit 2 938 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Ale kupiłeś czy ukradles? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Jak dla mnie nuda, skończyłem 8 część i takie to przegadane i chaotyczne, że szok. Za dużo bohaterów i ich poszczególne historie giną w chaosie walk o wszystko. Jedynie Carnage warty uwagi w tej odsłonie. A tak to scenarzysta się nie popisał i raczej o Axis szybko się zapomni. ojtam ojtam. dla mnie spoczko i skonczyło się bardzo dobrze. masa postaci naparza się po ryjach w różnych dziwnych konfiguracjach - czego chcieć więcej? no i tie-iny bardzo dobre. infinity to to nie jest, ale lepsze od original sin. teraz tylko do maja i trzeciego secret wars. wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że szykuje się coś porównywalnego z infinite crisis w dc. za całość odpowiada mój ulubieniec jonathan hickman, a kto czyta avengerów od kiedy ich przejął ten wie, że jest na co czekać. a jak carnage ci się podobał (mi nie bardzo, jego mini-seria prawie tak samo słaba jak axis: hobgoblin) to polecam wypatrywać kolejnego numeru nova. przy okazji warto zabrać się za serię od początk. chyba mój ulubiony obecnie tytuł z cosmic-marvela. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 No właśnie, czy tylko mi original Sin wydaje się niepotrzebnie "duży". Dorwałem wszystkie zeszyty z głównej linii + tie-iny i jest tego cała masa ! To chyba jeden z większych eventów jakie kiedykolwiek dorwałem ( i to nie jest komplement) Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 z tym, że z racji charakteru historii przestawionej w original sin tie-iny nie mają wiele wspólnego z główną serią. np takie thor & loki: the tenth realm dzieje się zupełnie obok. to samo z uncanny x-men czy novą. w tym ostatnim niby jest banner "original sin" na okładce, ale to po prostu odrębna historia w której sam bada niecne występki swojego ojca. w przypadku axis za to dwa czy trzy numery jego solowego komiksu poświęcone sa na walkę z reverse hulkiem (czy też KLUHem xD) która wynika wprost z głównej serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 a jak carnage ci się podobał (mi nie bardzo, jego mini-seria prawie tak samo słaba jak axis: hobgoblin) to polecam wypatrywać kolejnego numeru nova. przy okazji warto zabrać się za serię od początk. chyba mój ulubiony obecnie tytuł z cosmic-marvela. Chodzi Ci o tego Novę, za którego się Loeb wziął? Dobra rzecz, faktycznie. Carnage w swoim własnym komiksie już tak średnio wypada, za to w samym Axis jest jedną z lepiej poprowadzonych postaci wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 najpierw leob, a teraz duggan pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Flash nadal jest członkiem guardianów? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 leży bez nóg a symbiot skacze pomiędzy poszczególnymi członkami gotg. aktualnie za venoma robi rocket. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wolne to troche zaleglosci z kolekcji nadrobilem. Old man Logan, brutalnie, dobry postapokaliptyczny klimat i patologiczna rodzinka Hulka. World war Hulk dobry roz(pipi). Mysle zeby oplacic marvel unlimited, bo cena nie jest wygorowana. Korzystal ktos z tej appki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ja korzystałem przez przeglądarkę,bo dwa lata temu jeszcze apka nie działała. Polecam gorąco, teraz tym bardziej,bo komiksy na tablecie 10.1 są GOTY. Jedyny minus to fakt,że nowości wpadają tam z opóźnieniem,ale do nadrabiania zaległości nic lepszego nie ma, a i cena bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Chyba się skusze na dwa miesiace chociaz po 9,99$ na start. Za duzo juz mam makulatury na chacie, dozbieram kolekcje Marvela do konca i juz nie bede komiksow papierowych kupowac, z wyjatkiem reboota amazing spider man. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 O co chodzi z tym rebootem amazing spider-mana? Będą ciągnęli to samo od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 A to nie chodzi czasem o tego amazinga co zaczął się po zakończeniu superiora ? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) O co chodzi z tym rebootem amazing spider-mana? Będą ciągnęli to samo od początku? no po prostu jest drugi wolumin i numeracja od 001. pewnie wrócą do starej przy okrągłym tysiącu albo 800, continuity niezachwiane, nawet nie ma retconu jak w przypadku brand new day i wymazania ujawnienia publicznie tożsamości petera i małżeństwa z MJ. chyba, że potwierdzą się plotki, że po secret wars czyli gdzieś pod koniec 2015 całkowity reset uniwersum. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 To Marvel NOW nie jestem takim rebootem/retconem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Oby coś zrobili, bo nie moge patrzec na MJ z murzynem. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) To Marvel NOW nie jestem takim rebootem/retconem ? nie. przecież nic się nie zmieniło. jeszcze w tym miesiącu uncanny avengers w nowym składzie: na okładce sabretooth - po wydarzeniach w axis jest "dobry" i chyba będzie pełnił rolę logana przez jakiś czas . i w ramach przygotowania przed filmem: Edytowane 2 Stycznia 2015 przez tk___tk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 To o cho chodziło z całym MarvelNOW! ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_NOW! Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) "branding" jest tu słowem kluczowym, obecnie mamy Avengers.NOW (i trzy jego filary czyli all-new captain america, thor i superior iron-man). podobnie cztery lata temu było z "heroic age" kiedy ogłaszali, że powrócą do korzeni i prostoty komiksów o superbohaterach. o retconie możemy mówić jeśli jakieś ważne wydarzenia zostały oficjalnie wymazane z continuity, reboot to takie trzęsienie ziemi jakie wywołało flashpoint w DC. dopiero co czytałem najnowszy wywiad z alexem alanso i nadal wymiguje się od odpowiedzi, ale obstawiam, że secret wars będzie właśnie czymś takim. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 guantanamera, pytałeś się niedawno co tam z venomem: Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 http://uk.ign.com/articles/2015/01/20/the-marvel-universe-is-coming-to-an-end-in-may-2015 No to pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Wywalą swiat Ultimate, przez rok będą mieszać w głównej linii, potem wszystko wróci do starego porządku. Może nawet Peter Parker przeprowadzi się do ciotki May, odżyje Wolverine a Thorowi wyrosnie fiutek edit: To przecież Marvel, moda na suckces Edytowane 22 Stycznia 2015 przez ornit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Thor jest teraz kobietą? W jaki sposób zabili Wolveraina? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ornit ale może chowaj takie spoilery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi