Skocz do zawartości

Marvel

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

no seria bendisa nierówna jest strasznie i taka jakaś nijaka nad czym ubolewam strasznie. czym dłużej się zastanawiam nad tą listą, tym bardziej dochodzę do wniosku, że jest to bardzo dobra selekcja tytułów jako wprowadzenie polskiego czytelnika w realia współczesnego marvela. all New x-men skupia się na kilku znanych postaciach i dwukrotnie przecina się z gotg, w którego składzie przez jakiś czas jest iron Man co na pewno wzmocni sprzedaż. oba tytuły hickmana należy czytać naprzemiennie i są to ambitne serie eksplorujące całe uniwersum i definiujące jego rozwój na przyszłość i również przecinające się podczas infinity, w którym ważną rolę odgrywa thanos. superior jest idealnym jumping-on pointem do pajęczaka bo jednak już po kilku numerach asm zaczyna się spider-verse, dla którego dock ock w kostiumie spider-mana jest kluczowy. trochę wolverine mi nie pasuje bo to chyba ostatni tom runu Aarona, ale może to taki jednorazowy strzał. potem poszedłbym w amazing, ale pewnie zdecydują się na uncanny, które przecina się z all-New. jeśli planują pokazać cały obrazek to powinno wyglądać to tak: te 2-3 tomy x-men i gotg -> trial of Jean Grey -> pozostałe tomy obu serii -> Black vortex i naprzemiennie dwa tytuły z avengerami przerwane zbiorczym wydaniem "infinity" i potem do końca i jesteśmy w domu czyli u początku SECRET WARS.

Edytowane przez tk___tk

Z tego wszystkiego tak naprawdę dobre jest tylko new avengers i avengers Hickmana. Superior pierwsze 10 komiksów jest extra kolejne 10 padaka. Nie wiem jak ostatnia dziesiątka bo dopiero kupiłem i jestem przed lekturą. All New X-Men jest spoko ale brałbym na trzecim miejscu. Szkoda, że to nie wydania OHC.

Sam bym nie kupował bo mam ale mogliby zamiast tego puścić cos tak dobrego jak Uncanny X-Force Remendera i kontynuację w postaci Uncanny Avengers. Cholera, jest tyle lepszych rzeczy jak wspomniany Daredevil Waida czy Hawkeye Fractiona.

nie można mieć wszystkiego, cieszmy się z tego co jest. sam chętnie zobaczyłbym to o czym piszesz + deadpoola posehna i duggana, magneto bunna, przynajmniej ze dwa tomy capa remandera (te w dimension z), Thor: God of thunder i pare innych i może na nie też przyjdzie czas. również tak jak kolega powyżej nie pogardziłbym deklaracją wydawcy, że chociaż niektóre z tych serii niezależnie od sprzedaży ukażą się w całości

Sprawdziłem jak wygląda kreska w tych zeszytach... dobrze nie jest, delikatnie mówiąc. Na All new x-men patrzy się miło.

w avengers na początku jest duet znany z uncanny x-Force więc kozak, potem duża rotacja, all-New to na początku znany z okładki immonnen więc git, potem różnie, ale ogólnie ok. w spajdim naprzemiennie rysownicy od lat kojarzeni z tytułem. ogólnie rzecz biorąc są to mega popularne serie wychodzące ze zdwojoną częstotliwością więc w kwestii rysunków fajerwerków bym się nie spodziewał, ot rzemieślnicza robota. z resztą kwestia gustu. ornit zauważyłem bardzo lubi deodatto, a ja z kolei nienawidzę i wku.rwiam się oporowo jak rysuje avengerów, a robi to często ;).

Edytowane przez tk___tk

up dokładnie  :banderas:

Pojawiło się info odnośnie planu wydawniczego Egmont komiksów Marvela:

Lipiec: Avengers vol.5, All-New X-Men

Sierpień: New Avengers vol.3, Guardians of the Galaxy vol 3.

Wrzesień: Superior Spider-Man, Wolverine and the Xmen

Ceny 39,99, strony 120-144, miękka oprawa z zakładkami.

W planach podobno są też Deadpool vol.3, Uncanny X-Men vol.3, grubszy komiks Age of ultron (cena powyżej 39,99) oraz na jesień prawdopodobnie obecne Star Warsy :D

Info z http://marvelcomics.pl/news/index/id/23570/Egmont-i-Marvel---wiecej-informacji. Może Egmont przygotuje taką ładną ikonografię jak w przypadku DC.

:banderas: :banderas:

Edytowane przez Malibu
  • Plusik 1