Skocz do zawartości

Marvel

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Drugi tom wychodzi 30 czy 31? Mam nadzieję, że ten rzucą już na całą Polskę.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Mają już być dostępne w całej Polsce - tam gdzie rzucono pierwszy numer nie było problemu z dostępnością, gościu z gildii rzucił w sumie na allegro 20 sztuk, które znalazł u siebie w salonikach prasowych i to jakieś 10 dni po pierwszym rzucie na rynek.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

W prenumeracie nic nie oszczędzasz. Ale jak już zamówiłeś, to warto trzymać i tak można w każdej chwili zrezygnować.

Wieść niesie, że od drugiego numeru dystrybucja ma być już normalna, ale to się dopiero okaże w praktyce :P Na razie zainteresowanie zdaje się być spore, pewnie masa ludzi weszła w prenumeraty i to jest mocny argument, że wydawnictwo pociągnie całą kolekcję.

Opublikowano

Okej dotarl do mnie pierwszy numer z lublina ;D Swietne wydanie. Cena super. Normalnie takie albumy po 70 zl minimum, a tu 4 dyszki tylko.

I zamowilem prenumerate, mimo ze ma byc komiks wszedzie to nie chce na to polowac, kij wie co bedzie. No i na 2 i 3 numerze oszedza sie, bo paczka kosztuje 39,9 zamiast 70 :) Potem standardowo co miesiac 79,9.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Zajrzałem na forum gildii... c*uj, znowu to samo, tam gdzie był pierwszy numer, tam można kupić dzisiaj drugi, a w innych miastach jak nie było tak nie ma. Jakaś (pipi)a parodia.

Oczywiście na Allegro już leżą :confused:

Żeby jeszcze prenumeratę można było zamówić jak na XXI wiek przystało, przez neta, a nie telefonicznie - jak zwierzę ;)

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Tym bardziej trudno polować na coś czego nie ma XD Cholera, myślałem, że sobie jutro oba na półeczce postawię, a tak to będzie trzeba jednak prenumeratę zamówić i czekać do końca września...

Gość DonSterydo
Opublikowano

Dostałem pierwszy tom. Wydanie jest mega, super jakość. Prenumerata to już pewniak :D Tylko trzymać kciuki żeby wydali wszystko od początku do końca.

Opublikowano (edytowane)

no siema chłopaki, dzisiaj środa czyli dzień oczekiwany jak zawsze przez wszystkich komiksomaniaków z wypiekami na twarzy. co wy podnieśliście dzisiaj z półki w waszym lokalnym rapidshopie?

age of apocalypse 07

detail.jpg

amazing spider-man 693

detail.jpg

avengers academy 36

detail.jpg

dark avengers 180

detail.jpg

deadpool 60

detail.jpg

defenders 10

detail.jpg

first x-men 02

detail.jpg

hawkeye 02

detail.jpg

invincible iron man 524

detail.jpg

the might thor 19

detail.jpg

punisher 15

detail.jpg

venom 24

detail.jpg

x-factor 243

detail.jpg

a może ultimate spider-man 14

detail.jpg

?

ukazały się okładki do trzech pierwszych numerów szykowanego w ramach inicjatywy MARVEL NOW! "avengers" od tria hickman/opena/white. jonathan hickman to jeden z najbardziej utalentowanych scenarzystów piszących obecnie dla marvela - gość sprawił, że nie czułem się zażenowany (no może trochę mniej zażenowany) czytając komiksy o fantastycznej czwórce, a panowie opena & white są odpowiedzialni za kreskę w jednym z najlepszych komiksów o superbohaterach wrzechczasów ("uncanny x-force"). spokojna głowa - okładki nie są ich autorstwa - środek będzie wyglądał pierwsza klasa. w lewym górnym rogu widzę chyba cannonballa (albo to sentry?) więc wygląda na to, że po "Avengers Vs X-Men" w 18-osobowym rosterze zobaczymy znacznie więcej mutantów

2573398-avengers.jpg

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

(pipi), muszę PORZĄDNIE zabrać się za starsze komiksy bo w ciemnej (pipi)e jestem. Green Lantern zatrzymałem się na "Brightest Day" (marne popłuczyny po "Blackest NIght"), w Batmanie nawet Battle for the Cowl nie ruszyłem, nie mówiąc już o obecnej Justice League przy której stanąłem na zeszycie #7. Nie wspominając już o Marvelu z którego czytam tylko one-shooty (MARVELS i Marvel Ruin rządzi).

Opublikowano

jest.

są też również pierwsze strony z nowych avengersów:

2578910-avengers001009_pencils_01.jpg

2578911-avengers001012_pencils_02.jpg

2578914-avengers001013_pencils_03.jpg

po tym co taki romita junior czy acuna odpier.dalali przez ostatnie dwa lata to niebo i ziemia. wreszcie wygląda jak na flagowy tytuł przystało.

• Plusik 2
Opublikowano

Bardzo fajna ta kolekcja marvela. Za taką cenę żal nie brać, mam już trzy tomy. Jest kilka dubli w kolekcji, ale mam je w miekkiej oprawie, wiec nie ma co marudzic.