Skocz do zawartości

Marvel

Gość Mr. Blue

Rekomendowane odpowiedzi

35a96b6.jpg

tym się jaram oporowo. okładki na pierwszy rzut oka brzydkie, ale już się oswoiłem i mi leżą. widzę tu pare ciekawych tytułów takich jak squadron supreme czy contest of champions. przygody venoma w kosmosie też mogą być spoczko. karnak od ellisa to chyba nowa postać, indianiec z magicznym łukiem debiutujący w tej westernoweej serii z secret Wars. MEGA jest nowy design strange'a i cieszę się, że dostał wreszcie solową serieę. bardzo fajnie, old man logan zostaje na stałe, ale to było wiadomo od jakiegoś czasu. super skład ultimates. dużo kojarzonych ostatnio z dc lemire i robinsona co jest plusem. ewinga też dużo co już niekoniecznie. jestem pozytywnie nastawiony do jesiennych zmian, ale GDZIE DO CHOLERY JEST JONATHAN HICKMAN?! szkoda też braku alesa kota.

nowy wolverine to jego żeński klon - Laura, kryptonim x-23. poczytasz all-New x-men od egmontu to ją poznasz. illuminati z kolei poznasz czytając New avengers od Jonathana hickmana. kto jest w składzie nie zdradzę, ale dowiesz się szybko. jest to ważna grupa postaci działająca za kulisami i w momencie serii posiadająca wszystkie infinity stones (po jednym dla każdego). scarlet witcher jest i nazywa się wiccan. Jest na jednej z okładek które wklejał malibu.

Powoli wchodząc w świat komiksów wziąłem się za czytanie komiksów po angielsku.

Zacząłem czytać 4 serie: All New Ghost Rider, Moon Knight, Hawkeye oraz Ms Marvel. Trzema ostatnimi jestem zachwycony, świetnie się to czyta mimo iż po angielsku :( (szkolić język trzeba ^_^ ).

Hawkeye jakoś nigdy się nim nie interesowałem, zawsze latał mi koło tyłka, ale po oglądnięciu A: Age of Ultron zaciekawiła mnie ta postać. Komiks mimo średniej kreski, ma ciekawe przedstawiane historie, takie ludzkie, przyziemne bez galaktycznych przeciwników (jak na razie??), bardzo na +++++

Moon Knight zainteresował mnie po powtarzaniu przez Teke w postach iż jest to dobry komis, który warto przeczytać. Jak na razie przeczytałem jeden zeszyt ale już widzę, że główny bohater to mega pokręcona postać, po której nie wiadomo czego będzie się można spodziewać,kreska bardzo ładna, strój Knighta :fsg: bardzo fajnie kontrastuje z każdym elementem na kadrze, również na +++++.

Ms. Marvel zobaczyłem na goodreads na pierwszym miejscu w TOP 2014 przeczytałem pierwszy zeszyt i....., jest bardzo na luzie, ciekawie przedstawiająca się historia, charakterystyczna bohaterka, świetna kreska  :banderas: no i spełnienie dziecięcych marzeń o zostaniu super bohaterem, awesome +++++

All New Ghost Rider przeczytałem trzy zeszyty (znalazłem po polsku) i jak na razie to wypada dla mnie blado przy pozostałych komiksach, nowy Rider wygląda fajnie, kreska fajna no ale czegoś mi brakuje.... przeczytam całość 12 zeszytów to może zmienię zdanie, +++

Może Egmont wyda któryś z tych komiksów na okres jesień/zima  :rayos:

Edytowane przez Malibu

nie wiem bo tylko nadgryzłem. te serie o ghost Riderze z ostatnich lat raczej słabe są. jeśli interesuje cię postać to może zainteresuj się wychodzącym teraz w ramach secret Wars "ghost racers" gdzie masz wszystkie wcielenia z uniwersum głównego i chyba jeszcze parę alternatywnych.

a nie wiem. to jest battleworld z westernowo-steampunkowymi wersjami dobrze znanych postaci więc pewnie zupełnie obok. w ogóle "thors" wygląda mega. to podobno murder mystery w którym w którym najróżniejsi thorowie rozwiązują sprawę seryjnych mordów na mieszkańcach całego rządzonego przez von dooma świata :obama:. czekam też na "marvel zombies vs age of ultron" bo mega mają pomysł na miejsce tej armii w secret Wars.

• Plusik 1

Daredevil po Secret Wars ma być podobno mroczny, w klimacie noir :obama: . 

Oraz podobno osoba poniżej Daredevila na okładce to nie Gambit lecz jego nowy przydupas, uczeń.... średnio mi się widzi  :scratch_one-s_head:no ale może wymyśla coś ciekawego z tym uczniem.

Daredevil_ok%C5%82adka-435x600.jpg

http://naekranie.pl/aktualnosci/nowy-daredevil-bedzie-mrocznym-komiksem

Edytowane przez Malibu

podoba mi się nowy kostium. daredevil ogólnie trzyma od kilku lat bardzo wysoki poziom, ale jednak (przynajmniej od strony wizualnej) to dość pogodny komiks więc zmiana klimatu na plus. soule'owi ufam, to jedno z ciekawszych nowych nazwisk. co prawda zebrał trochę hejtu za death of wolverine, ale ja tak jak wspominałem daleki jestem od ostrej krytyki.

• 2 tygodnie później...

Właśnie zauważyłem w zapowiedziach Egmontu na wrzesień komiks z serii Star Wars czyżby to była już ta nowa seria co Marvel zaczął wydawać w tym roku? Zapowiadali iż mają zamiar to wydawać, ale tak wcześnie?

Ciekawi mnie tez cena 19,99zł za 144 + 4 str, coś tanio  ^_^ .

GKWn48Q.jpg61p90a7T5WL._SX327_BO1,204,203,200_.jpg

Jeżeli to będzie ta seria to się bardzo cieszę  :banderas: