tk___tk 4 795 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 tym się jaram oporowo. okładki na pierwszy rzut oka brzydkie, ale już się oswoiłem i mi leżą. widzę tu pare ciekawych tytułów takich jak squadron supreme czy contest of champions. przygody venoma w kosmosie też mogą być spoczko. karnak od ellisa to chyba nowa postać, indianiec z magicznym łukiem debiutujący w tej westernoweej serii z secret Wars. MEGA jest nowy design strange'a i cieszę się, że dostał wreszcie solową serieę. bardzo fajnie, old man logan zostaje na stałe, ale to było wiadomo od jakiegoś czasu. super skład ultimates. dużo kojarzonych ostatnio z dc lemire i robinsona co jest plusem. ewinga też dużo co już niekoniecznie. jestem pozytywnie nastawiony do jesiennych zmian, ale GDZIE DO CHOLERY JEST JONATHAN HICKMAN?! szkoda też braku alesa kota. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ja mam nadzieje że Howard pokazany po napisach, no i teraz komiks, to szansa na jakąś większą rolę w strażnikach, albo własny film. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 ten Howard zdarsky'ego podobno zaje.bisty ale nie czytałem jeszcze. podobnie squirrel Girl. draxa pisze cm punk, który niedawno bardzo udanie debiutował w thor annual i może wyjść z tego na prawdę fajny, jajcarski komiks. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Nie wiedziałem że już coś wychodzi, czytałem tylko klasyki. Lece do sklepu Podoba mi się, dobra beke ze Spider mana cisną, tylko She-hulk jakoś dziwne rysowana i kolor nie ten. Edytowane 1 Lipca 2015 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 ten "prawniczy" kommiks she-hulk charlesa soule'a też polecam. bekowy numer jak syn doktora dooma stara się o azyl w usa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Kilka rzeczy z tej listy może być ciekawych. Ktoś wie co to za iluminaci? Pierwsze słyszę. No i Wolvie-kobieta??? Szkoda, że nie czarna...albo zielona. Może niech zrobią drugie uniwersum i wszyscy faceci będą kobietami i na odwrót - He-Hulk, Scarlett Witcher... Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 nowy wolverine to jego żeński klon - Laura, kryptonim x-23. poczytasz all-New x-men od egmontu to ją poznasz. illuminati z kolei poznasz czytając New avengers od Jonathana hickmana. kto jest w składzie nie zdradzę, ale dowiesz się szybko. jest to ważna grupa postaci działająca za kulisami i w momencie serii posiadająca wszystkie infinity stones (po jednym dla każdego). scarlet witcher jest i nazywa się wiccan. Jest na jednej z okładek które wklejał malibu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Myriu 76 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 I Ty to tak z głowy?? długo w tym siedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Powoli wchodząc w świat komiksów wziąłem się za czytanie komiksów po angielsku. Zacząłem czytać 4 serie: All New Ghost Rider, Moon Knight, Hawkeye oraz Ms Marvel. Trzema ostatnimi jestem zachwycony, świetnie się to czyta mimo iż po angielsku (szkolić język trzeba ^_^ ). Hawkeye jakoś nigdy się nim nie interesowałem, zawsze latał mi koło tyłka, ale po oglądnięciu A: Age of Ultron zaciekawiła mnie ta postać. Komiks mimo średniej kreski, ma ciekawe przedstawiane historie, takie ludzkie, przyziemne bez galaktycznych przeciwników (jak na razie??), bardzo na +++++. Moon Knight zainteresował mnie po powtarzaniu przez Teke w postach iż jest to dobry komis, który warto przeczytać. Jak na razie przeczytałem jeden zeszyt ale już widzę, że główny bohater to mega pokręcona postać, po której nie wiadomo czego będzie się można spodziewać,kreska bardzo ładna, strój Knighta bardzo fajnie kontrastuje z każdym elementem na kadrze, również na +++++. Ms. Marvel zobaczyłem na goodreads na pierwszym miejscu w TOP 2014 przeczytałem pierwszy zeszyt i....., jest bardzo na luzie, ciekawie przedstawiająca się historia, charakterystyczna bohaterka, świetna kreska no i spełnienie dziecięcych marzeń o zostaniu super bohaterem, awesome +++++ All New Ghost Rider przeczytałem trzy zeszyty (znalazłem po polsku) i jak na razie to wypada dla mnie blado przy pozostałych komiksach, nowy Rider wygląda fajnie, kreska fajna no ale czegoś mi brakuje.... przeczytam całość 12 zeszytów to może zmienię zdanie, +++ Może Egmont wyda któryś z tych komiksów na okres jesień/zima Edytowane 3 Lipca 2015 przez Malibu Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Moon knighta lepiej poczytaj sobie bendisa, ten nowy to takie one-shoty w zasadzie dopóki ellis pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ok obczaję tą poprzednią serię od Bendisa . A to co zaczął pisać Wood czyli od #007 już jest gorsze i nijakie niż pierwsze zeszyty? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 nie wiem bo tylko nadgryzłem. te serie o ghost Riderze z ostatnich lat raczej słabe są. jeśli interesuje cię postać to może zainteresuj się wychodzącym teraz w ramach secret Wars "ghost racers" gdzie masz wszystkie wcielenia z uniwersum głównego i chyba jeszcze parę alternatywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Ok, a powie mi ktoś coś o Inhumans? Chodzi mi o to czy najpierw trzeba przeczytać te 21 zeszytów z Inhumanity Story żeby dobrze wejść w Inhumans? Zaciekawił mnie ich wątek w nowym Ms Marvel, Terrigen Mist itp. ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Przeczytaj Inhumans Jenkinsa i Jae Lee. Uznany klasyk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 to raz a potem spokojnie możesz czytać "inhuman" od charlesa soule'a (to z inferno na okładce) bo kontynuuje losy inhumanów po detonacji terrigan bomb nad ny podczas "infinity". komiks opowiada o kilku nowych postaciach (nu-humans) i części dworu z medusą i gorgonem na czele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Ok czyli Inhumans od Jenkinsa-> Inhumanity 21 zeszytów->Inhuman od Soule'a dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 w środę się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Będzie to osobna historia (alternatywna) czy związana mocno z głównym wątkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 a nie wiem. to jest battleworld z westernowo-steampunkowymi wersjami dobrze znanych postaci więc pewnie zupełnie obok. w ogóle "thors" wygląda mega. to podobno murder mystery w którym w którym najróżniejsi thorowie rozwiązują sprawę seryjnych mordów na mieszkańcach całego rządzonego przez von dooma świata . czekam też na "marvel zombies vs age of ultron" bo mega mają pomysł na miejsce tej armii w secret Wars. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Daredevil po Secret Wars ma być podobno mroczny, w klimacie noir . Oraz podobno osoba poniżej Daredevila na okładce to nie Gambit lecz jego nowy przydupas, uczeń.... średnio mi się widzi :scratch_one-s_head:no ale może wymyśla coś ciekawego z tym uczniem. http://naekranie.pl/aktualnosci/nowy-daredevil-bedzie-mrocznym-komiksem Edytowane 6 Lipca 2015 przez Malibu Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 podoba mi się nowy kostium. daredevil ogólnie trzyma od kilku lat bardzo wysoki poziom, ale jednak (przynajmniej od strony wizualnej) to dość pogodny komiks więc zmiana klimatu na plus. soule'owi ufam, to jedno z ciekawszych nowych nazwisk. co prawda zebrał trochę hejtu za death of wolverine, ale ja tak jak wspominałem daleki jestem od ostrej krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Właśnie zauważyłem w zapowiedziach Egmontu na wrzesień komiks z serii Star Wars czyżby to była już ta nowa seria co Marvel zaczął wydawać w tym roku? Zapowiadali iż mają zamiar to wydawać, ale tak wcześnie? Ciekawi mnie tez cena 19,99zł za 144 + 4 str, coś tanio ^_^ . Jeżeli to będzie ta seria to się bardzo cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 tak, to ta seria. zzaczyna się grubo bo od pierwszej konfrontacji luka z vaderem \m/. to darth vader & ghost prison jeszcze z czasów Dark horse też spoko. Btw, oprócz lando na sdcc marvel zapowiedział komiks o chewiem od gary'ego duggana . Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Jestem ciekaw czy ten jeden tom to będzie połączenie zeszytów Star Wars + Darth Vader + Lando + ...., bo jak na razie to mało tego powychodziło. Może po prostu zrobią własnie takiego scalaka wszystkich zeszytów z uniwersum SW ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 albo się je.bneli w cenie albo w ilości stron. jak takie combo to sw + vader + leia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi