Opublikowano 12 października 20159 l W maju tego roku wydawnictwo Marvel zdecydowało się na bardzo niecodzienny krok: postanowiono zniszczyć świat, w którym egzystowali do tej pory bohaterowie, a także całe multiwersum ze światami równoległymi. Wszystko! Jak to teraz wygląda po przebudowie? Po wspomnianym zniszczeniu wydany został największy w historii Marvela event – „Secret Wars”. Tam z resztek światów posiadający boskie moce Dr. Doom ulepił swój własny. Przez kolejne miesiące prawie wszystkie komiksy Marvela skupiały się właśnie na historiach z „Secret Wars”. Wydawnictwo planowało zakończyć całe wydarzenie na początku października i rozpocząć coś nowego, jednak po pierwsze, nie udało im się dotrzymać wszystkich terminów, a po drugie, zdecydowano się poszerzyć historię – dodać więcej zeszytów. W związku z tym ostatnie przygody w świecie Dr. Dooma zobaczymy dopiero w grudniu. Wydawnictwo nie mogło jednak oczywiście wstrzymać pozostałych serii i nie wydawać nic przez trzy miesiące, dlatego w tym tygodniu dostaliśmy pierwszą porcję serii z nowego świata Marvela, dzięki której możemy już mniej więcej ocenić, co tak naprawdę się zmieniło i w jakim stanie zastaniemy naszych bohaterów. reszta http://naekranie.pl/artykuly/jak-wyglada-nowy-swiat-marvela
Opublikowano 13 października 20159 l ja czekam na dwa ostatnie zeszyty secret Wars i nic nie ruszam narazie. chociaż doctor strange czy contest of champions kuszą.
Opublikowano 13 października 20159 l Ja czekam na wydanie zbiorcze Secret Wars i żegnam się z Marvelem (tzn z nowymi seriami bo starocie staram sie zbierać)
Opublikowano 13 października 20159 l Pajęczak oraz Dr. Strange podobno bardzo fajni ^_^ Ja może ruszę z nimi w weekend, chodź Secret Wars nie przeczytane (czekam na wydanie od Egmontu ^_^ )
Opublikowano 13 października 20159 l secret Wars samo w sobie jakieś mega nie jest. tzn podoba mi się bardzo, ale tak na dobrą sprawę niewiele się tam dzieje. cały dym znajdziesz w tie inach.
Opublikowano 15 października 20159 l o właśnie w składzie spidey i deadpool a pisze to duggan. niech już te secret Warsy się kończą...
Opublikowano 17 października 20159 l avengersi wystarczą. najpierw avvenngers potem New i naprzemiennie.
Opublikowano 6 listopada 20159 l Takiego maila dostałem przed chwilą z gildii.pl Szanowni Państwo,niestety wydawnictwo Sideca wycofało się z premiery komiksu Daredevil. W związku z tym usuwamy go z Państwa zamówień. W ciągu tygodnia (a zapewne dużo szybciej) zostaną Państwu zwrócone wpłaty za ten tytuł.Przepraszamy za zamieszanie, niestety wydawca dopiero dzisiaj się z nami skontaktował i przekazał tą jakże nieprzyjemną informację. To chyba tyle jesli chodziło o wydanie najlepszych runów Daredevila... Przyznam, że trochę się wkurzyłem. Zrezygnowałem z PO Omnibusa Millera na rzecz wydanych w przyszłosci po polsku serii. Teraz preorder tej cegły osiąga jakies niebotyczne ceny. Z drugiej strony łatwiej mi będzie zakończyć to hobby bo był to ostatni tytuł, który chciałem zebrać.
Opublikowano 6 listopada 20159 l No świetnie, a czekałem na te cegiełki Ciekawe jaki jest powód wycofania? Może by do nich napisać z zapytaniem? Edytowane 6 listopada 20159 l przez Luqat
Opublikowano 6 listopada 20159 l japierdl, codziennie sprawdzałem kiedy dokładna data premiery tu taki cios. ;/ Miło by było jakby Mucha się za to zabrała.
Opublikowano 28 listopada 20159 l Duuuuużo fajnych zapowiedzi od Egmontu na 2016, ale i nawet dalej. Nowe tytuły, wznowienia (Cromwell Stone) itd. http://www.alejakomiksu.com/nowosci/22243/Egmont-odpowiada-K%C5%9AK-listopad-2015/
Opublikowano 28 listopada 20159 l Z Marvelem bardzo spoko, DC w większości mnie nie interesuje. Szkoda tylko że olali dodruki ważnych dla mnie 100 naboi, Kaznodzieję i Hellblazer. Lucyfera dość łatwo skompletuję z aukcji, 100 naboi może też ale Kaznodzieje na pewno nie :f Spoks że wracają od stycznia do dwóch Marvel Now na miesiąc.
Opublikowano 28 listopada 20159 l Między wierszami można wyczytać, że Kaznodzieja w 2017 (jak Kołodzieczak pisze, że "nie w tym roku" to zazwyczaj znaczy, że za rok będzie).
Opublikowano 28 listopada 20159 l Serial zapowiedziany to się może ładnie zgrać. Parcie będzie spore bo tomiki za grubą kasę śmigają na alledrogo. Info o 100 naboi chyba dobrze zrozumialem że nie planują dodruku?
Opublikowano 19 grudnia 20159 l no doc ock szaleje, zamiast bić to masakruje a peter się denerwuje ;/ Mam nadzieję że Goblin go dojedzie mocarnie
Opublikowano 22 grudnia 20159 l Wziałem sie za Amazing Spider Man po kolejnym restarcie, pierwszy zeszyt rysowany przez jakiegos makaroniarza Simone Bianchi, oczy krwawiły. Kto mi wytlumaczy dlaczego Fury w amazing spider man jest czarny? W ultimate byl z tego co wiem, w amazing był biały. Edytowane 22 grudnia 20159 l przez Shen
Opublikowano 23 grudnia 20159 l to jest syn fury'ego z 616, klasyczny biały fury nie żyje od eventu "original sin". junior przejął po nim kryptonim.
Opublikowano 23 grudnia 20159 l No mam nadzieję, bo już żałowałem, że Omnibusa Millera nie zamówiłem. Jak wydadzą to wezmę wszystko prócz Waida (bo mam).
Opublikowano 23 grudnia 20159 l Bardzo fajna wiadomość, fajnie że w końcu dali znak życia, że żyją. Liczę, że 1 tom w miarę szybko się ukaże.