Rudiok 3 367 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 Nowy Punisher w sensie ten, który się dopiero zaczął, czy ten z ubiegłego 1.5 roku? Ten ostatni średni i z niezbyt zachęcającą szatą graficzną. Ten nowy za wcześnie żeby mówić. Ale żeby go polecać? Jak już to ostatni Max. 1 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 Z Punishera czaję się na klasykę http://www.amazon.com/Punisher-War-Journal-Carl-Potts/dp/1302901079 Już zamówiłem Nie mogę się doczekać! Cytuj
Blue 245 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 (edytowane) No to skoro za wcześnie oceniać Punishera, to jak można cały Marvel oceniać tak świeżo po inkursji? Jest wiele świeżych pomysłów i widać, że Marvel w miejscu nie chce stać. Np. ten Venom w kosmosie to super sprawa. Jest świetnym członkiem Guardians tak samo jak The Thing. Edytowane 6 czerwca 2016 przez Blue Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 Jak jestesmy swieżo po "inkursji" to czemu jestes przekonany, że te tytuły są dobre skoro są złe? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 (edytowane) Nowy Punisher w sensie ten, który się dopiero zaczął, czy ten z ubiegłego 1.5 roku? Ten ostatni średni i z niezbyt zachęcającą szatą graficzną. Ten nowy za wcześnie żeby mówić. Ale żeby go polecać? Jak już to ostatni Max. ostatni Max czyli ten np pt. Kingpin? Edytowane 7 czerwca 2016 przez chris85 Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Tak, od Aarona i Dillona: Kingpin, Bullseye, Frank i Homeless. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 12 czerwca 2016 Opublikowano 12 czerwca 2016 Sam Tom Brevoort wyjaśnia: “We knew it would be like slapping people in the face…His mission is to further the goals and beliefs of Hydra. If that involves taking down the Marvel universe, sure. (But) it may not be as simple as that. It’s not like he’s exchanged his white hat for a black hat – it’s a green hat.” Sprawa ma głębsze dno Już różne pierdoły gadali twórcy tych wszystkich twistów. Jak np uśmiercali różne postaci to też się zarzekali, że permanentnie. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Czytam Imperatyw Thanosa i to jest tak głupie i zawiłe, ze nie chce mi sie konczyc nawet. Komiksy powinny być proste. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Dobrze, że nie kupiłem w takim razie. Mam nadzieję, że Thanos rising i Infinity będą dobre. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 9 lipca 2016 Opublikowano 9 lipca 2016 (edytowane) W roli kolejnego Iron Mana będzie Victor Von Doom. Pisze to Bendis więc będzie tak, pierwsze zeszyty ok a później srakaaa. Ale okładka jest nieziemska http://www.comicbookresources.com/article/exclusive-doctor-doom-marvels-infamous-iron-man-from-bendis-maleev Edytowane 9 lipca 2016 przez Malibu 2 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 10 lipca 2016 Opublikowano 10 lipca 2016 (edytowane) Ktoś z was czytał Magneto Testament? Komisks jest wart zakupu? Mam ochotę przeczytać coś w stylu Maus czy Auschwitz. Edytowane 10 lipca 2016 przez chris85 Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 25 lipca 2016 Opublikowano 25 lipca 2016 Tego Spidermana z Marvel Now warto? Tak samo Deadpool i Era Ultrona - warto? Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 25 lipca 2016 Opublikowano 25 lipca 2016 (edytowane) Deadpoola jak najbardziej warto, spiderman też całkiem ciekawy, a Ery nie czytałem, więc ktoś inny niech się wypowie. Edytowane 25 lipca 2016 przez Luqat Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Egmont zapowiedział Klasykę Marvela 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Od staroci to mam kolekcje marvela, to juz bedzie chyba trzecie wydanie civil war w Polsce po tym od muchy i z kolekcji. Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 No nad tym samym się zastanawiam, po co Civil War znowu wydawać, chyba jedynie żeby coś na fali filmu kasy przytulić. Ale Elektra fajna rzecz. Tego Strange nie znam, ktoś coś? Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Z tym Civil War to tak jak Rudiok pisze bo innej możliwości nie ma. Pewnie to kupię bo nie czytałem tego jeszcze, jest to cała pełna historia? Co do Dr. Strange jest to origin i oceny ma nawet dobre więc do przygarnięcia w szczególności, że nie miałem przyjemności poznania przygód Stranga, http://www.goodreads.com/book/show/363125.Doctor_Strange. A Elektra wiadomo ^_^ Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Ja tylko Elektrę bo nie ma (pipi)a w życiu nie dam tyle $ za jej omnibusa. Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Z tym Civil War to tak jak Rudiok pisze bo innej możliwości nie ma. Pewnie to kupię bo nie czytałem tego jeszcze, jest to cała pełna historia? ^_^ Na pewno nie cała, tylko główna seria, czyli zeszyty CW od #1 do #7. Cała historia to spokojnie ponad 100 zeszytów. IMO dobra rzecz i grzech nie znać. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Napiszę kilka słów przemysleń o najnowszym "The Amazing Spider-Man" od Marvela. Seria jest niestety bardzo słaba. Peter Parker stał się zupełnie inną postacią, niż tą którą poznalismy i pokochalismy przez te wszystkie lata. Teraz jest milionerem, filantropem a przede wszystkim szefem prężnie działającego międzynarodowego przedsiębiorstwa pracującego nad nowoczesnymi technologiami. Dla mnie mógłby się nazywać Bruce Wayne czy Tony Stark, nie ma to teraz żadnej różnicy. A propos tego drugiego z wymienionych panów, to zachodzi tu jeszcze jedno podobieństwo. Mianowicie, Spider-Man to teraz oficjalny ochroniarz pana Parkera. Tutaj następuje IMO główny zgrzyt z originem postaci, bowiem nasz superbohater zdaje się, jakby odłożył zwykłe superbohaterzenie i (co się z tym wiąże) pomoc zwykłym zjadaczom hamburgerów a troszczy się głównie o sprawy swego "pracodawcy" Parkera. Mamy więc podróżowanie po całym swiecie, latanie z Shield i trzymanie się z superpaczką superkolesi jak np Mockingbird czy dawno nie widziany Prowler. Nie to jest jednak najsłabsze. Słabe są gadżety Spider-Mana. Co powiecie na samochód Spider-Mana, rower Spider-Mana, helikopter Spider-Mana, łódź podwodną Spider-Mana, statek kosmiczny Spider-Mana, koparkę Spider-Mana...Mógłbym tak wymieniać w nieskończonosć bo pod względem technologii Parker przerósł wspomnianego Batmana i Iron-Mana razem wzietych. A na siedzibę placówki swojej firmy wykupił nawet starą stodołę Fantastic Four - Baxter building. Nie jestem fanem Dana Slota i chyba już nigdy nie będę. Nowe historie są wyjątkowo nieciekawe z wyjątkowo nieciekawymi złoczyńcami. Pojawia się na przykład planujący zawładnąć technologią Parkera gang Zodiaka, którego członkowie przywdziewają smieszne stroje odpowiadające charakterom swoich znaków a w wolnych chwilach czytują horoskopy. Gdzies tam majaczy w tle powrót Sinister Six i zaklety w robota Otto Octavius. Później na chwilę na drugim końcu swiata zjawia się nagle Negative Man i można zaziewać się na smierć. Jesli kiedys wydadzą to w PL ja tego nie kupię. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Opublikowano 6 sierpnia 2016 Podpisuje się pod tym co napisałeś, nawet nie mam motywacji żeby to czytać. No a to moj ulubiony bohater. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Strange już na Gildii, 5 października, 144str, cena okładkowa 69,99 https://www.sklep.gildia.pl/literatura/312891-michael-straczynski-samm-barnes-doktor-strange-poczatki-i-zakonczeni Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Opublikowano 9 sierpnia 2016 Trochę dużo sobie życzą ale i tak będzie do wyrwania za 45-50zł. Jestem ciekaw czy utrzymają cenę jak wyjdzie Elektra, która ma mieć dużo więcej stron. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 (edytowane) Thor wczoraj przeczytany. Najlepsze co jest obecnie w ofercie marvel now od Egmontu, zarówno od strony graficznej jak i fabularnej. Paluszki lizać i już czekam na ciąg dalszy, mimo że za Thorem nigdy nie przepadałem. No, ale jak widać potrzebny był po prostu dobry autor. Polecam. Z innej beczki z kolei, 7 września w WKKM wychodzi DD od Waida - Sound and Fury Edytowane 17 sierpnia 2016 przez Luqat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi