Opublikowano 27 marca 20178 l Potrzebuje rower do spokojnej jazdy miasto/las. Raz max dwa razy w tygodniu czysto rekreacyjnie 10 km. Budżet max 2 k . Ktoś coś poleci?
Opublikowano 28 marca 20178 l Niczego konkretnego ci nie polecę ale pod takie wymagania to chyba najlepiej nada się coś z decathlonu lub od naszego rodzimego Krossa, swego czasu jak dla kumpeli rower wybierałem to corratec miał fajne do 2k. Najlepiej brać jakiś crossowy rower. Edytowane 28 marca 20178 l przez xbor
Opublikowano 7 kwietnia 20177 l Rok po zakupie pierwszej kolarki przyszedl czas na druga. W pierwsza wlozylem 3.500 i wiedzialem ze bedzie to raczej model przejsciowy - albo mi sie spodoba jazda na takich rowerach, albo nie. Jako ze mi sie spodobalo, mialem ochote rozpoczac sezon od lepszego modelu. po wizycie w jednym z salonow w Berlinie, decyzja padla na Cannondale: Jezdzi sie genialnie - balem sie ze roznica miedzy tym rowerem a poprzednikiem (Scott Speedster 40) bedzie mala i tym samym bede zalowal wydatku ale po 1 miesiacu jestem w 100% pewien ze bylo warto. Z kazdym nadepnieciem w pedaly, rower po prostu katapultuje mnie do przodu. Celuja w pierwszy przejazd 100km w zyciu jakos w tym miesiac :)
Opublikowano 8 kwietnia 20177 l piękna, pewnie już jakieś auto można by było kupić :) Jaki osprzęt? a ze starym co zrobiłeś? Edytowane 8 kwietnia 20177 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 8 kwietnia 20177 l Kiedyś oglądałem program na Discovery o fabryce Cannondale, to jeden egzemplarz był składany w 5 fabrykach, w 5 różnych stanach. Każdy oddział dokładał coś swojego.
Opublikowano 8 kwietnia 20177 l nie wiesz moze jak sie nazywal ten program? chetnie bym obczail :) A co zrobilem ze starym? Stoi dalej w pokoju. Myslalem nad sprzedaza ale utrata wartosci spowodobalaby iz bym moze dostal z 2.000 za niego. Zamiast tego wole miec rezerwowy rower jesli np. wpadnie jakis znajomy i bedzie chetny na jakas fajna przejazdzke albo ja np. sie zdecyduje jechac do pracy gdzie jakby mi go ukradli, to przynajmniej nie bylaby to strata ~8.000. Jakie macie sposoby czyszczenia lancucha? wiem ze znajde pewnie na innych forach setki stron na ten temat ale ciekawi mnie jak forumowicze sobie z tym radza. Ja uzywam takiego urzadzenia co sie zaklada na lancuch, wlewa sie jakis plyn i sie pedaluje pare razy. Niby ok, ale potem dalej trzeba sie bawic aby wyczyscic zebatki i miejsca miedzy nimi. Coraz bardziej mysle zeby obczaic jak sie zdejmuje tylna zebatke aby wyczyscic ja raz na jakis czas w 100%.
Opublikowano 8 kwietnia 20177 l Ło panie, ja to jeszcze na kineskopowym tv oglądałem. To za czasów jak więcej było programów niż reklam na Discovery. Jakiś przodek Jak to jest zrobione.
Opublikowano 8 kwietnia 20177 l fajna rodzinka, ten poprzedni to ten w środku? Ja ciągle bije się z myślami o kupnie jakieś używki :P tylko mi by ona służyła do triathlonu. Edytowane 8 kwietnia 20177 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 9 kwietnia 20177 l Mój dzisiejszy debiut na wyremontowanym Jubilacie.Znalazłem go na wystawce i urzekł mnie nakładem pracy włożonym w niego(sakw z plecaków "kostka"y,koszyk społem ;) ). Zapomniałem jak ciężko się jeździ na jednym dużym przełożeniu,zwłaszcza że nogi od piątkowego treningu mnie bolą ;)
Opublikowano 9 kwietnia 20177 l będziesz miał na czym cardio kręcić :) Edytowane 9 kwietnia 20177 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 9 kwietnia 20177 l Jakie macie sposoby czyszczenia lancucha? wiem ze znajde pewnie na innych forach setki stron na ten temat ale ciekawi mnie jak forumowicze sobie z tym radza. Ja uzywam takiego urzadzenia co sie zaklada na lancuch, wlewa sie jakis plyn i sie pedaluje pare razy. Niby ok, ale potem dalej trzeba sie bawic aby wyczyscic zebatki i miejsca miedzy nimi. Coraz bardziej mysle zeby obczaic jak sie zdejmuje tylna zebatke aby wyczyscic ja raz na jakis czas w 100%. Olej te maszynki, bo to strata kasa- marketingowy śmieć :) Jak chcesz dobrze umyć, to musisz zdjąć i zamoczyć w benzynie. Kup spinkę i po temacie. Jest jeszcze specjalny kluczyk do ściągania ogniwka. Tak na szybko, to szmatka namoczona i ręcznie. Potem kropla co ogniwo tym: Po temacie. Edytowane 9 kwietnia 20177 l przez iluck85
Opublikowano 9 kwietnia 20177 l Jakie macie sposoby czyszczenia lancucha? Zdejmuje łańcuch, wrzucam do butelki Pet 1,5 litra, wlewam tam około 150 ml benzyny ekstrakcyjnej i robię szejka. Trzęsę butelką z 5 minut aż benzyna zrobi się czarna. Wyjmuje łańcuch i wkładam do drugiej butelki też wlewam tam już tylko 100 ml benzyny ekstrakcyjnej i znów szejkuje przez 5 minut. Zdejmuję kasetę, dokładnie czyszczę najbardziej zabrudzone zębatki, czyszczę też zębatki na korbie. Zdejmuje kółka przerzutki i też czyszczę dokładnie. Dopiero po wyczyszczeniu zębatek i kółek zakładam łańcuch, nakładam na ogniwa olej do łańcucha (Forshoff). Potem można szmatką zebrać nadmiar oleju. BAM! Napęd czysty. Czas operacji jakieś 25 minut.
Opublikowano 9 kwietnia 20177 l Ja używam sprayu do czyszczenia łańcucha (lista preparatów do wyboru tu). Później używam smaru Bel Ray (też w sprayu), który szybko schnie, elegancko trzyma się powierzchni i nie robi syfu jak inne specyfiki.
Opublikowano 9 kwietnia 20177 l Mój dzisiejszy debiut na wyremontowanym Jubilacie.Znalazłem go na wystawce i urzekł mnie nakładem pracy włożonym w niego(sakw z plecaków "kostka"y,koszyk społem ;) ). Zapomniałem jak ciężko się jeździ na jednym dużym przełożeniu,zwłaszcza że nogi od piątkowego treningu mnie bolą ;) Super rowerek. Pamiętam że miałem podobny czerwony. Brat jeździł kolarzówką a ja za nim czerwoną strzałą. 30-40km dziennie na nim robiłem. Później dostałem jakiegoś trekingowego. Wtedy dystanse zwiększyliśmy do 130km na dzień. Ale i tak jak chciałem poćwiczyć to brałem składaka, obciążniki jakieś, pełny kosz i poszedł.
Opublikowano 10 kwietnia 20177 l Po treningu nóg z piątku,samo wprowadzenie w ruch tego przecinaka to interwał.
Opublikowano 11 kwietnia 20177 l Karnąłem się pół godziny po terenie jednostki. Superlekki w porównaniu do wszystkiego czym wcześniej miałem okazję jeździć. Kolarka kosztowała mnie 1000 €, ale jak sprawdzałem w necie ceny poszczególnych podzespołów, to naprawdę niewielka cena jak za 2 letnią używkę. Same karbonowe felgi to prawie tyle co zapłaciłem. Plus akcesoryjne pedały o bardzo wymownej nazwie. Gdzieniegdzie lekkie zarysowania, zabrudzenia i zwykłe ślady eksploatacji. W łikend w planach dłuższa wycieczka
Opublikowano 12 kwietnia 20177 l Dziś zamiast biegania, bo stopa dochodzi do siebie, wpadło 25 km rowerowania. Dystans śmieszny, ale na rowerze MTB z oponą 5 cm to trochę weszło w nogi.
Opublikowano 13 kwietnia 20177 l Szacuneczek, bo mnie tak już dupa bolała, a mam dość szerokie siodełko, nakładkę na to i szorty z gąbką.
Opublikowano 13 kwietnia 20177 l pojezdzisz 25km przez tydzien albo dwa, potem 50 a potem juz po 75-100 mozna juz robic, takze poszukac w decathlonie spodenki z pianka na tylku, tez pomaga
Opublikowano 13 kwietnia 20177 l No właśnie te szorty mam, jakichś tam dystansów nie zamierzam kręcić, odpuściłem wczoraj bieganie, bo stopa bolała, to rower wpadł.
Opublikowano 15 kwietnia 20177 l Karnąłem się pół godziny po terenie jednostki. Superlekki w porównaniu do wszystkiego czym wcześniej miałem okazję jeździć. Kolarka kosztowała mnie 1000 €, ale jak sprawdzałem w necie ceny poszczególnych podzespołów, to naprawdę niewielka cena jak za 2 letnią używkę. Same karbonowe felgi to prawie tyle co zapłaciłem. Plus akcesoryjne pedały o bardzo wymownej nazwie. Gdzieniegdzie lekkie zarysowania, zabrudzenia i zwykłe ślady eksploatacji. W łikend w planach dłuższa wycieczka no niecałe 5k za taką maszynę to grzech nie brać, szczególnie patrząc na same koła. Co tam za korbę masz, bo jakiś duży się wydaje ten blat? U mnie w piwnicy stoją dwie obręcze, jedna 80mm, druga 50, czekają na złożenie i pierwsze zawody, choć boję się jak dmuchnie wiatr to w rowie wyląduje na takich wysokich stożkach przy mojej wadze:D
Opublikowano 15 kwietnia 20177 l (...) Co tam za korbę masz, bo jakiś duży się wydaje ten blat? (...) 130 Jutro z rana w planach ~100 km do zrobienia. Obaczymy