Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 288,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No i zrobiłem to. Objechałem całe Tatry. 240 km, 3000 m przewyższeń, dwa dni. Rekord dniówki pobity i to w górach, mogę być z siebie dumny. Aż sam nie wierzę, że to zrobiłem i jeszcze wróciłem au

• No i za mną pierwszy backpacking, w pobliżu Połczyn-Zdrój.   Dziesiątki popełnionych błędów, ale było dobrze. W dwa dni pykło 130 km. Śpiwór niby na chłodne noce, ale było zimno na hamaczku.

• Mam takie hobby że uczestniczę w lokalnych maratonach MTB na Podlasiu. W co którąś tam niedzielę wrzucam rower do auta i jadę na miejsce startu. Nie jestem profesjonalistą, nawet amatorem nie jestem,

Opublikowano

Ja mam Polar M400, ale tętna nie mierzy, trzeba dokupić pasek. Ma program na rower też, żeby zliczał km i podawał prędkość. Polar też chyba jakiś licznik ma w ofercie. Może i jakaś apka wystarczy, nie wiem, mało rowerowy jestem :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

* zrobiłem na nim póki co 50 km łącznie, teraz jestem w trakcie remontu mieszkania i nie ma kiedy więcej pojeździć.

* trzeba było wyregulowac mechanizm przerzutek, przy niektórych ustawieniach hałasował.

* jest szybki ;)

* wagowo jest w sam raz - wiadomo nie jest to nawet średnia półka także swoje waży, aczkolwiek dla spartacusa to nic.

* musiałem zakupić gadki z pampersem, bo siodełko niewygodne

* rower jak rower, miło się śmiga

na niedzielne trasy w sam raz ;)

Edytowane przez Banny

Opublikowano

Myślę nad czymś, co całkiem nie zrujnuje mi budżetu, a będzie dobre do dłuższych tras. No chyba też się skuszę na niego ;)

Opublikowano

No używka to też jakaś opcja, ale musiałbym się mocno doedukować w kwestii rowerów, żeby szrota nie kupić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To wyłącz autopauze w opcjach

a ja taki zestaw urodzinowy sprawiłem sobie, komplet torb na rower, na całodniowe wycieczki 

V9qnsR2.jpg

A rekreacyjnie z synem se jedźmy tak na place zabaw

bIgPZqk.jpg

15kg rower, pełne zawieszenie, oponki 2.30, przyczepka i prawie 3 latek to niezły trening na nogi

Opublikowano

To wyłącz autopauze w opcjach

Genialne. Ale jednak wolę kiedy nie zlicza mi czasu podczas stania na światłach.

Jeśli już szukamy sensownych rozwiązań to ma to związek z trybem oszczędzania baterii. Po włączeniu czasem wskakuje autopauza bez powodu. Reset androida zdaje się załatwiać sprawę.

Opublikowano

Fule mam dwa wiec oczywiście że szosa.

20170723_085127.jpg

I zdjęcie dla jajec. Ale na zimę to na poważnie zrobię specjalną półkę na rower nad TV

20170723_084713.jpg

Opublikowano

Tarcze. Fe.

Też będę musiał pomyśleć o zawieszeniu jednego albo dwóch rowerów na ścianie, bo jak zbuduję zimową szosę to już całkiem nie będzie miejsca na podłodze.

Opublikowano

Nie tylko tarcze ale i ISO Speed Treka to dwa swietne zastosowania, na ktore czekałem az zostana zamontowane w szosie. Doczekalem sie, na testach treka sprawdzilem kupilem. Pojezdzilem i jest super. Jestem bardzo zadowolony. Warto bylo zmienic moje Madone na Domane.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis zainstalowałem endomondo, pojeździłem po mieście załatwiając sprawy.

Podsumowanie wyszło takie:

czas 45 min,

dystans 15 km

średnie temp. 3:08 min/km

maks tempo: 1:39 min/km

średnia prędkość 19.17 km/h

kalorie: 444 kcal

dwa pytania:

* maks tempo to najszybciej przebyty kilometr, tak?

* 444 kcal - dobry pomiar? wydaje mi się, że nie mogłem aż tyle spalić w 45 min.

Opublikowano

A jak Ci się rower sprawuje? Ja jeszcze walczę w sobie, ale chyba pęknę.

Opublikowano

* 444 kcal - dobry pomiar? wydaje mi się, że nie mogłem aż tyle spalić w 45 min.

Chyba w miarę dobry. Mi po godzinie na rowerze spinningowym potrafi 1000kcal pokazać ( polar ). Wiadomo że to tylko orientacyjnie.