maciekww28 848 Opublikowano 5 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2018 wybrałbym tego na deore/alivio http://allegro.pl/rower-28-kands-maestro-deore-alivio-3x9-2018-i7354322008.html ten northtec to bardziej acera/tourney - plusem hamulce hydrauliczne i stąd ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 5 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2018 No akurat dwa pierwsze to całkiem inne przerzutki więc chyba trze sobie zadać pytanie czy więcej czasu asfalt tylko pytanie czy w miarę płaski teren bo 3 biegi to raczej pod taki teren. Cena przemawia za lazaro piasty i suporty chyba tego samego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Kands to najlepszy wybór w tej cenie. Relacja cena/jakość nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Brałbym ten drugi. Sporo dodatkowego osprzętu i Alivio w wersji T, która imo chodzi sprawniej niż wersja M. Lepiej wydana kasa. Zabawne jest pierniczenie jak to dynamo złe. Butelkowe może, ale dynamo w piaście to super sprawa, nie trzeba się bawić z bateriami czy ładować aku. Po raz tysięczny jednak muszę spytać po diabła te firmy pchają amory do rowerów za 1,5 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Przeciętny Kowalski jak widzi w opisie szimano i amory to już rzuca pieniążki na stół Kit z tym że z shimano będzie jedna przerzutka za 25 zł i resort 40 mm na sprężynie Dobry bajer to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Problem z kupnem roweru jest taki że wszyscy Ci specjalisci w sklepach nie powiedzą Ci jaki rower do np. 2k jest najlepszy, tylko jaki rower który mają w sklepie jest najlepszy. Gdyby ich zestawić obok siebie, to prawdopodobnie gosc od rometów pożarłby się z ludzmi od scottów, giantów, krossów, wheelerów, a najlpesze jak rzuciłem hasło northtec w sklepach krossa i rometa, "nigdy nie słyszałem". xD To oznacza ze taka walka na rynku jest, albo te wszytskie rowery to jeden pies i tylko trzeba patrzec w ktorym lepsze podzespoły. internecie to samo zresztą, rzadko która lista top rowery do x zł zawiera wszystkie marki, czasami 5-6. Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Jest jak piszesz Milan, sprzedawcy poptrafią zrobić mętlik w głowie komuś kto nie zabardzo ogarnia temat. Ty nie dawno kupowałeś, możesz podać namiary na ten konkretny model? Z tego co piszesz, jesteś zadowolony z zakupu i też chyba Siara polecał, może też bym go wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 (edytowane) Wheeler, na stronie wybierz rekreacyjne -> cross -> 2018. Masz modele od 6.1 podstawowy za 1700 do 6.8 chyba za jakąś poyebaną sumę. Ja mam 6.3. Wiem że wheeler to dobra firma z długa historią, a nie jest popularna w PL bo mało punktów dystrybucji ma. W wlkp tlyko w sumie 2 sklepy. Niestety nie wiem czy będziesz content z modelu 6.1, ale z tego co wiem to cenowo wheelery są bardzo spoko względem osprzętu. Edytowane 6 czerwca 2018 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 7 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2018 Wszystko jest jeden pies, przynajmniej w kwestii ramy tak do 4 tys +/- (tani karbon, bliżej tych 4k dobre alu albo najwyżej średnia stal) W tym pułapie trzeba patrzeć na podzespoły i szukać który producent oferuje najlepsze za jak najmniej. Wyżej tego można już powoli szukać jakie oryginalne rozwiązania oferuje dana marka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 8 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2018 W dniu 5.06.2018 o 21:04, maciekww28 napisał: wybrałbym tego na deore/alivio http://allegro.pl/rower-28-kands-maestro-deore-alivio-3x9-2018-i7354322008.html ten northtec to bardziej acera/tourney - plusem hamulce hydrauliczne i stąd ta cena Powiem Ci że ciekawa oferta jestem ciekaw czy na wyprzedaży zimowej jest szansa na wyrwanie go parę stówek mniej Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 10 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2018 Ja ostatecznie kupiłem ten http://nrowery.pl/rowery/cross/12-caledon-db-drNie wiem, dużo się nie znam w temacie, ale po przejechaniu pierwszych 35 km jestem wniebowzięty, super się jeździ, No nie wiem co powiedzieć więcej. W pierwszej kolejności miałem brać rower za ok 2000, ale jakoś tak się szczęśliwie potoczyło, że byłem w stanie dołożyć 1500 do pierwotnej kwoty. Ten rower wyrwałem ostatecznie za 3000 z dodatkami typu, stopka, lampki, licznik, jakiś stoper. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
shinian 629 Opublikowano 17 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2018 Ostatnio strasznie często szlag u mnie trafia dętkę w przednim kole. Czyszczenie opony od wew. nic nie dało. Najwyższa pora na zmianę ogumienia. I tutaj mam pytanie: Czy różne bajery wyszczególnione w opisie tego produktu http://allegro.pl/opona-vittoria-rubino-pro-700x23c-czarno-czerwona-i7147069479.html?fromVariant=7147071983 Graphene G+ ochrona antyprzebiciowa PRB wykonana z mieszanki 3Compound zwiększająca szybkość i przyczepność opony oplot z nylonu 150 TPI mają przełożenie na wytrzymałość tej opony i komfort użytkowania czy spokojnie można kupić model 2x tańszy http://allegro.pl/continental-opona-zw-ultra-sport-ii-700x23c-rd-jrk-i7387573074.html Rower szosowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 17 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2018 Kurde, ale się wkręciłem w ten rower. Nigdy nie lubiłem jazdy na rowerze, a tu wszystko chodzi jak w masełko...sama przyjemność. Mam go tydzień, zrobiłem 110km. Piękna sprawa, jedziesz, jedziesz i jedziesz sobie...siadasz odpocząć i takie widoki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2018 Bardzo ładny kolorek rowerka. Teraz te rowerki z hydraulicznymi wyglądają mega sexy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 425 Opublikowano 20 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2018 Czy user @Siara_iwj się meldował czy też trzeba już pomału dzwonić na policję? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 21 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2018 12 godzin temu, Butt napisał: Czy user @Siara_iwj się meldował czy też trzeba już pomału dzwonić na policję? melduje się o jakiś czas w Hyde Parku w "Co Was w życiu napawa optymizmem" 11 godzin temu, Siara_iwj napisał: Dojechałem dziś w południe do Dover i resztę dnia spędziłem na łażeniu po mieście i wspominkach (mieszkałem tu półtora roku po pierwszym przyjeździe do Anglii). Jutro o 07:25 mam prom do Francji i jadę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 Już drugi raz boli mnie nadgarstek, kiedy zginam dłoń (w pozycji pionowej) w dół i jestem prawie pewien, że to od jeżdżenia na rowerze. W ubiegłym tyg zrobiłem ponad 90 km (w sumie) i w sobotę pod wieczór zaczęło się. Bolało tylko jak zgiąłem, taki krótki, przeszywający ból a potem spokój. W niedziele już wszystko okej. Czyli jakby z nadwyrężenia. Dodam, że pracuję przy kompie... Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Na moje to niewłaściwa pozycja na rowerze, moze za duży nacisk na nadgarstek wywieram, kiedy trzymam kierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 Tak, ja mam tak samo od roweru. Nadwyrężyłem kiedyś, nie uleczyłem i od tamtej pory boli. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 Możliwe, że to zespół cieśni nadgarstka, a możliwe, że to po prostu stan zapalny lub przemęczeniowy i z czasem minie. Ja z kolei w sobotę machnąłem 115 km i w dolnym chwycie, na baranku, drętwieją mi dłonie, irytujące to jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 Myślałem nad jakimś bike-fittingiem, ale to trochę kosztuje i być może przy następnym modelu szosy sie na to zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2018 Póki co, można te nadgarstki smarować Voltarenem, czy inną maścią przeciw zapalną i zobaczyć, czy coś się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 19 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2018 Co do drętwienia, w okolicach 40 km czuję drętwienie w lewej stopie. Krótka przerwa pomaga ale jednak jest to irytujące. Zrobiłem dzisiaj 40 po lasach, mega ładne te pagórkowate dębowe lasy w okolicy Mielca, mrowiska gigantyczne. Jedno między dwoma małymi dębami miało spokojnie 130 cm wysokości jak nie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 9 września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 września 2018 Bany - nadgarstek boli bo usztywniasz pewnie łokcie podczas jazdy. Ukukuki - zainwestuj we wkładki z dobrym podparciem sklepienia. Możliwe też, że buty są zbyt ciasne (nie na długość, ale raczej objętościowo - popuść trochę wiązania/klamry/rzepy na górze) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 9 września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 września 2018 (edytowane) Wyjeździłem od początku września ok. 130 km i nic nie boli. Faktycznie może skupię się nad lepszą pozycją za kierownicą ; ) Obejrzałem też filmik o bike-fittingu i póki co na pewno to nie dla mnie, może jak kupię za rok, dwa nową szosę i wkręcę się w kolarstwo bardziej to wtedy. Teraz myślę, że jestem mocno niedzielnym zawodnikiem rekreacyjnym : ) Edytowane 9 września 2018 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 5 października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 października 2018 Ja się w końcu wyposażyłem w rowerek dedykowany do triathlonu, bardzo fajnie się na nim śmiga. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi