Ukukuki 6 864 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 35 minut temu, kanabis napisał: Moze nawet spotkam Ukukuki na jego motorowerku i mu pomacham Do zobaczenia między drzewami Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 21 godzin temu, krupek napisał: To bardzo nieładnie i nieodpowiedzialnie. I minusik się za to należy jak złoto. Do Decathlona po kask, biegusiem..! A ja kupiłem sobie nową zabaweczkę. Koga Miyata Full-Pro S z 1994. Najwyższa stal Columbusa, ostatni rower profesjonalny zrobiony przez Kogę całkowicie ze stali. Nie mogę się doczekać aż wszystko tam wymienię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 O ty podstarzaly minusiarzu Siara ile najwiecej grzales na godzine? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Dwie Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Dobreee Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Coś pod 90. Jakiś kamyczek i bym do końca życia jadł przez słomkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 A jaka jest droga hamowania rowerem przy 90? Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 A diabli wiedzą, tam była taka fajna niecka, że po zjeździe delikatnie szło w górę i samo się zwolniło. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Wczoraj mialem swoj pierwszy wystep artystyczny. Nie wyrobilem sie mknac jak blyskawica na takiej waskiej szosie i cyk po hamulcach i salto do rowu Ale jednak doswiadczenie z runmageddonow sie przydalo bo zrobilem to niczym tygrys bengalski krol dzungli. Ale dzis troche boli bark. W razie jakbym nieodzywal sie na forum tydzien to jestem w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Zmień klocki na jakieś lepsze, bo masz pewnie fabryczne. Czarne swissstopy są już bardzo dobre. Dobra technika hamowania przyjdzie z czasem, ale hamuj głównie przodem, tył wyłącznie awaryjnie i nigdy sam. Kask..! Bo kiedyś trawy zabraknie i rąbniesz czaszką o beton. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 No juz prawie kupilem kask. W decathlonie czekaja na dostawe bo nie ma mojego rozmiaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A przymierzałeś go? Miałem szosowy z Decathlonu i był niewygodny, opyliłem go. Też muszę poszukać jakiegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 No nie przymierzalem ale ma byc ich duzo rozmiarow to raczej ktorys bedzie pasowal Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Aa myślałem, że to zamówiony przez Decathlon. Jak przymierzysz przez zakupem to git, bo mi po prostu do kształtu głowy jeden model w żadnym rozmiarze nie pasował. To był chyba ten najtańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Fajnie odkrylem kolejna rzecz dzieki kolarstwu. Jest cos jeszcze bardziej kurew.skiego niz bieganie pod wiatr. Jazda rowerem pod wiatr. Wogole gdzie my (pipi) zyjemy w jakims je,banym los angeles? Non stoo wiatr nakur,wia chyba od paru tygodni. No bez jaj Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 PRO tip. Gdy jedziesz pod wiatr to zawróć i będziesz naknrwiać z wiatrem Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Ja zawsze planuje tak trasę, że najpierw jadę pod wiatr, a później z wiatrem jak szlachta Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Tylko to ze jak bede wracal bedzie w plecy trzyma moje zdrowie psychiczne podczas treningow w ryzach Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Muszę zrobić generalny remont rowerowi po wszystko już się sypie na nowy nie mam kasy. Do amatorskiej bardziej turystycznej jazdy co lepsze, SLX M7000 1x11rz czy jednak Deore M6000 2x10rz ? Różnica w cenie nie jest jakaś wielka. Rocznie robię z 3000-4000 km po lesie i polach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Scott scale 670 ktorego kupiłem dwa lata temu idzie dalej, coś mi tam cały czas nie leżało no i zachciało mi się większych kół. Znalazłem coś takiego, co myślicie? https://allegro.pl/oferta/specialized-rockhopper-comp-29-m-17-czarny-7497544917?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycEdi2Fsijuw8F43RGYs4-qlWLLJU2ey7XFqjoWgth8DhGxdHHIj6WMaAn1gEALw_wcB Rower do użytku las, alejki miasto, cena mniejsza niż w ofercie. Edytowane 29 Marca 2019 przez Absolem Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Jeżeli miałeś tego Scotta na Deore to robisz spory downgorad. Kupując Speca płacisz ogromną część za napis na ramie, a za rower tej marki na jakimś dobrym osprzęcie trzeba dać chore pieniądze. Ten tu to nic szczególnego. Jeśli masz ciśnienie na posiadanie roweru Specialized to bierz, ale jestem pewny, że da się lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 C2 GEL FLOW SELLE ITALIA to siodełko jest ok? https://www.decathlon.pl/siodo-rowerowe-c2-gel-flow-id_8302971.html Polećcie mi jakiej fajne żelowe siodełko na dłuższe trasy maksymalnie do 200 zł a fajnie jakby się dało taniej. Planuję też kupić amortyzowaną sztycę NCX ale pierw zobaczę co da zmiana siodełka. Muszę moje wymienić bo nie da się jechać więcej niż 40km. Szczególnie na drugi dzień ciężko wsiąść na rower. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Siodełka nikt ci nie poleci (i nie powinien), bo to zbyt indywidualna sprawa - każde dupsko jest inne. Zmierz sobie na start rozstaw kości kulszowych, albo w sklepie, który taką usługę wykonuje (dokładniejsze pomiary, doradzą też odpowiednie siodło), albo samemu. Skombinuj arkusz grubego kartonu (takiego, który da się ugnieść palcem i zostają ślady), połóż go na czymś twardym, usiądź i przyjmij pozycję w jakiej będziesz jeździł najczęściej. Poczujesz jak dwa kościste wypustki pod tyłkiem wbijają się w karton. Wstań i zmierz odległość między zagłębieniami (między środkami tych zagłębień). Do tego dodaj jakieś 15 - 20 mm i otrzymasz optymalną szerokość siodła dla siebie. Z tym wynikiem możesz zacząć szukać, ale dochodzi jeszcze kształt siodła, ew. wycięcie, a potem dobre ustawienie na sztycy. O ile ustawienie w poziomie i przesunięcie przód - tył mają swoje uniwersalne normy to idealny kształt musisz znaleźć metodą prób i błędów. Poszukaj sklepu, który oferuje wypożyczanie testowych siodeł za kaucją. Tym sposobem będziesz miał szansę pojeździć na kilku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zmieniłem moje stare siodełko Selle Royal Seta S1 na SR Respiro Athletic i jest sporo lepiej. Jednak w dłuższa trasę się nie wybierałem bo dalej jestem obolały na tyłku po ostatniej. To chłodzenie nawet działa więc też spoko sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Siodelko chlodzace anus? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi