_Red_ 11 989 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 jak z jakiejs gry, ile różnych scenerii w trakcie Zawroty głowy mialem od samego ogladania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Peleton nie mial lekko Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Zmiana roweru z 26 na 29 cali, ta sama marka, ten sam model. Zupełnie inne doznania jezdne pogoda fajna aż się nie chce grać na konsoli. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Jeszcze lato a set-up na zime juz gotowy, Tacx Flux 2 i Zwift na maxie w 4k 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Opowiedz coś więcej o tym Zwift, jak działa, jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Cos na szybko z youtube 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Pany poczytalem troche o kadencji u kolarzy i ja mam 65 xD To bardzo zle? Zawsze jade na najtwardszych przelozeniach, w sumie na maxie, mam korbe 50. No i tak mi jest w sumie wygodnie, mam silne nogi. Jak chcialem miec wieksza kadencje to po prostu zwalnialem i nie nadazalem nogami tak krecic. Czy umre? @Siara_iwj wujek Siara co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Wszystko zależy od ilości treningu i budowy ciała, na końcu dnia i tak tylko liczy się waty na kg (w/kg) A to czy wolisz niskie obroty i mięśnie używać czy wysokie obroty i tętno wysokie trzymać to nie ma znaczenia na dzienna jazdę Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 W sumie taka kadencje mam przy trzymaniu zakresu tetna do 150 mniej wiecej wiec nie pomyslalem ze przeciez tempo startowe bedzie szybsze = wieksza kadencja. Musze policzyc kadencje orzy tempie startowym, ale i tak wydaje mi sie ze bedzie niska, zbyt niska w porownaniu do tego co czytam Z drugie j strony mam bardziej atletyczna sylwetke nie jak rasowy kolarz chudzielec wiec moze dla mnie lepiej trzymac nizsza kadencje i jezdzic bardziej silowo niz wydolnosciowo. Chyba przestane o tym czytac bo tylko sie we lbie miesza Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 A startujesz w jakichś zawodach kolarskich w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Mamy czasowke w sierpniu ale to raczej jako trening , kolarke trenuje pod zawody duatlonowe we wrzesniu to moj glowny wystep w tym sezonie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Kraksa na tour de pologne , jeden kolarz nie żyje Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Przywalil glowa To ile realnie takie kaski sa w stanie wytrzymac? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Nie wiem, ale obstawiam ze maja lepsze niz moj za 80zl z decatlonu Wiec troche nabralem obaw Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Faaak Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 47 minut temu, _Red_ napisał: Przywalil glowa To ile realnie takie kaski sa w stanie wytrzymac? Ogladam oficjalne oswiadczenie to tak naprawde nie uderzenie glowa spowodowalo smierc a rozje,bana od uderzenia klatka i narzady wewnetrzne gdzie dochodzilo do krwotoku wewnetrznego. Przeje,bane Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 W dniu 10.07.2019 o 22:38, _Red_ napisał: jak z jakiejs gry, ile różnych scenerii w trakcie Zawroty głowy mialem od samego ogladania. Trochę odkopię, jeśli od tego filmiku miałeś zawroty to polecam ten: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 825 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, kanabis napisał: Nie wiem, ale obstawiam ze maja lepsze niz moj za 80zl z decatlonu Wiec troche nabralem obaw Ma atest? To gitara Kaski na allegro za 40zł ręką zgniatali i łamali. Kontuzje w kolarstwie szosowym są srogie, bo i prędkości duże. Na prostych odcinkach potrafią cisnąć po 45km/h, ze zjazdu więcej. Przy tej glebie w tym ciuszku czego się spodziewać? Najlepsze jak jeden poleci i reszta efekt domina A kask jednorazowy, jak będzie upadek idzie i się kupuje nowy. Jako tako przyjmuję się 3 lata- pot i gałęzie robią swoje. Ale kwestia mocno indywidualna. Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez iluck85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 wyleciał z trasy i uderzył w przepust, przy prędkości 40 km/h żaden kask nie pomoże. tutaj miejsce wypadku http://tiny.cc/wd7raz i zdjęcie miejsca, w które uderzył Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) 40kmh w kolarstwie zawodowym to jest mniej jak polowa jakie predkosci rozwijaja. Przeciez juz bylo mowione ze kask wytrzymal i spelnil swoja role. Poza tym belg jechal wiecej. Zmarl od rozleglych obrazen wewnetrznych. Przeciez on z 50 kilo wazyl. Uderzajac z impetem klata w taki przepust raczej takie chucherko nie ma szans. No i nie mial. 22-letni kolarz zjechał do rowu i z dużym impetem uderzył o betonowy przepust, który znajdował się przy wjeździe na prywatną posesję. - Uderzył klatką piersiową, głównie tułowiem i jamą brzuszną. Obrażenia były na tyle rozległe, że doszło do zatrzymania akcji serca i oddechu - poinformował lekarz zawodów, Ryszard Wiśniewski. Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Newsy, ktore ja czytalem mowily tylko o glowie. Media podają rozne wersje, stad pewnie kazdy co innego tu pisal. Tak czy inaczej przej.ebka bo znajomy zginal w podobny sposob jadac autem i wpadajac na taki beton w rowie Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 No to solidna ściana przepustu, ze 30 cm grubości, sroga przeszkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 No mial pecha ,musial akurat upadac jak w nia przyje.bal jakby je,bnal centralnie rowerem to by moze przelecial nad tym. Tak jak ja przy swojej pierwszej glebie zrobilem salto nad rowem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Chyba bardzo podobna sytuacja jak ta z Karolem Domagalskim. Z tego co wiem to tez bylo 1v1 z betonowym przepustem i obrazenia wewnetrzne (peknieta watroba, nerka, sledziona). Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Pewnie tak bo tez o peknietej sledzionie ten lekarz wspominal w video Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi