darkos 4 295 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 AL 3 jest na osprzęcie SORA i hamulcach Tektry a AL 4 na TIAGRZE no i hamulcach Shimano. I AL 3 jest chyba ładniejszy czarny w tym roku. https://sprint-rowery.pl/rower-gravel-trek-checkpoint-al-3-2020 https://sprint-rowery.pl/rower-gravel-trek-checkpoint-al-4-2019 Generalnie to ciężej z rowerami w tym roku niż z czymkolwiek innym. Fabryki stoją albo powoli ruszają a ludziom siedzenie na kwarantannach nijak nie w smak i rzucili się na te rowery jak po(pipi)ani. Wykupili to co było na magazynach. Sam kupiłem w tym roku pięknego Fullika Scotta i wydawało mi się że gdy sprawdzałem dostępność przez sklep to mi znajomy wciska kit że ostatnia sztuka w moim rozmiarze została ale okazało się że faktycznie jest ciężko nie tylko z rowerami ale i osprzętem nie jest lepiej. Więc dostawy rowerów mid range stoją i ruszą jesienią. A tym z wyższej półki miała pomóc olimpiada ale tą odwołano. Więc premiery najnowszych topowych modeli też przesunięto. Mamy już połowę lata więc doradzałbym zakup roweru jeszcze teraz bo od jesieni będą nowe modele ale nie będzie wyprzedaży albo będą naprawdę małe ilości, a ceny nowych będą wyższe bo producenci podniosą ceny. Już teraz patrzę na ceny rowerów z 2021 i widzę że są droższe niż te same modele na rok 2020 i 2019. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Fajny ten czarny. Ten drozszy na takiej samej kasecie co sobie kupilem ostatnio, korbe tez mialem taka ale zmienilem na 52 ktora musialem kupic w jakims sklepie w libercu bo w pl nigdzie nie bylo. Do fajnej rekreacji i nie tylko moim zdaniem te tanszy wystarczy no i rama ladniejsza imo Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Nigdzie w obrebie mnie niestety nie ma treka. Zadnego checkpointa nawet. Dzis podjechalem ponad 100km. Jedyne co bylo:Kross Vento 3.0 3499 koles powiedzial, ze pusci mi za 3000. Kross Vento 5.0 4999 powiedzial, ze pusci mi za 4300. Zadnego w sumie gravela w 4 sklepach. Podjechalem jeszcze do Decathlonu. Byl Triban rc 520. Uwierzcie mi naprawde piekny rower. Tarczowe hydrauliczno-mechaniczne (mix) hamulce, na osprzęcie Shimano 105 (pełnym z tego co pamietam). Karbonowy widelec. Obejrzalem pare recenzji i faktycznie w cenie 3500-4000zł chwalą. Wchodza do niego opony nawet 36c więc to taka szosówka,Którà można zamienić w gravela. Wagowo średnio wypada bo ponad 10kg ale naprawdę rower świetny w swojej cenie. No i ten kolor petarda. Wstepnie zarezerwowalem go do srody co by dac sobie chwile na zastanowienie, ale biorąc pod uwagę, że nigdzie nie ma rowerów i nie zanosi się na poprawę, pewnie skorzystam. Jest tylko rozmiar M, niby do 180cm (mam 178), troche czuję sie na nim jak wielkolud ale po opiniach osób o podobnym wzroście to jednak niby dobry rozmiar. Vento 5.0 pięknie wykonany ale szczęki mnie odrzucają jakoś, trochę dziwna opcja w rowerze za 5000zł (katalogowo). Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Rower z pelnym osprzetem 105 za 3500 To ile by kosztowal np na sorze No ale przynajmniej dobry serwis bedziesz mial w deca w razie czego i zero klopotow z gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Te rowery z Deca często są wysoko w rankingach w Europie, a jeśli brać stosunek ceny do jakości to chyba ciężko znaleźć coś lepszego. Pierwszy raz na szosie jeździłem właśnie w Decathlonie i wtedy zrozumiałem, że taki rower to mega sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Prawda jest taka, że gdyby ten rower drobił nawet taki Kross czy Romet, na takim samym osprzęcie to kosztowałby min. 5000zł. Vento 5.0 tez mnie zaciekawilo, zwlaszcza za 4300zł, ale hamulce szczekowe odstraszaja mnie jakos + nie wloze tam wiekszej opony, a w tribanie nawet 36c bodajze wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 No chyba ze tak, nie interesowalem sie nimi. Chociaz wczoraj jak bylem w deca calkiem fajna szose mieli na 105, ale chyba za 6k. Z tym ze marki premium chyba daja dozywotnia gwarancje na lepsze ramy nie wiem jak tu Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 W tym jest dozywotnia gwarancja na rame, mostek i kierownice. 24msc na wszystko + 6 miesiecy darmowego serwisu w sumie kiedy chce. Regulacja wszystkiego, lancuch, nawet dolanie plynu do hydrauliki itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ogladacie tour de pologne? Ale masakrycznie wygladal wypadek na mecie. Tego goscia co zdjecia robil to chyba zabili I to na moim rowerku Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Oglądałem, trochę mnie zatkało, bo wyglądało to grubo. Ten koleś to był jakiś sędzia od pomiarów. Moment jak uderza głową w podporę bramownicy nie wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Z poczatku myslalem ze on w leb dostal tymi nogami lecacego kolarza, strasznie to wygladalo. Jeszcze jak na pelnej te bramki ochronne scial ten kolarz jak jakies tsunami. Ale pod innym ujeciem kamery wychodzi ze chyba w ramie. Jakby w glowe dostal to bez szans. Ponoc reanimowali tego kolarza wiec nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Coś pechowe te ostatnie tour de pologne. Podobno tam prędkość dochodziła pod 80km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Chłop po pół godzinnej reanimacji, wprowadzony w śpiączkę A o tym sędzi coś wiadomo? Piszą tylko, że poszkodowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Co tu dużo gadać. Je.bani rowerzyści Kryminał dla tego co mu drogę zajechał. Widać na zwolnieniu, że ciągle go spychał do barierki, a na koniec jeszcze łokieć wystawił Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Już kiedyś o tym myślałem, że skoro na finiszach są takie turbo sprinty i kraksy to tam chyba powinny być jakieś miękkie bandy, na przykład dmuchane, a nie stalowe barierki, które jak widać i tak za bardzo nie chronią tych, którzy się za nimi znajdują. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 No chu.joza straszny ten typ na bianchi. Dla mnie to dozywotnia dyskwalifikacja , niech (pipi) jezdzic na rajdach rodzinnych mzk. Przegrałby to, za wczesnie zaatakowal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Jak już się masz wydupcyć tak na barierce to lepiej skręcić i zdjąć też tego typa co cię spycha. W sumie takie rowerki w połączeniu z akcjami z gierki road rash to by oglądał. Niech się naparzają łańcuchami w tych lateksach. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 No fakt napewno by fajniej wygladalo jakby tak wyje.bal do wewnatrz i wpadl na niego caly peleton. Moze komuś nawet pompka by sie wbila w oko. Albo w dupe Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ale pewnie słuchaczki w uszach jeden z drugim, kalwi & remi na pełnej kurwie + tętno 369 i nieszczęście gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ten z aparatem co stal obok to niezłe fatality oberwał Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Podobno 5 godzinna operacja przebiegła bez komplikacji. Dziś mają go wybudzać ze śpiączki. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 4 godziny temu, Labtec napisał: Ten z aparatem co stal obok to niezłe fatality oberwał Dziadek był reanimowany, stan bardzo ciężki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Dobre ujęcie, szkoda, że urwane w najważniejszym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 No ale na takiej pelnej piz.dzie i tak robi wrazenie tak wpasc Ten kut.asiarz co go zepchnal ponoc juz kiedys tez tak zajechal droge innemu zawodnikowi, tylko w mniej prestizowym wyscigu no i bez gleby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi