kanabis 22 417 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Ogolnie na szose gladkie mam 23 ale na ten przelaj kupilem zeby miec jakakolwiek przyczepnosc te 30 https://allegro.pl/oferta/schwalbe-cx-comp-700x30c-28x1-2-opona-semislick-cx-11349353282 A juz na miejscu okazalo sie ze z przodu jest za szeroka i bedzie obcierac bo w domu sprawdzilem tylko tył Ogolnie dwa razy tylko moj nadludzki spryt uratowal mnie przed wyjebaniem sie z trasy To i tak taka zabawa byla zeby zobaczyc jak ten triathlon wyglada, przede wszystkim plywanie. Za rok lece na nieporęt garmin i tam bedzie juz gladki asfalt to bedzie mozna sobie pojezdzic fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 No a jak pływanie poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Spoko, co tydzien jezdzilem na ta zwirownie i dobrze wchodzilo. No i wiadomo pianeczka. Byl rolling start wiec co pol minuty puszczali po 4 osoby co tez jest fajne a nie wszystkich naraz i dym. Do strefy zmian z jeziora bylo 250m podbiegu po plazy wiec przyznam ze troche sie w głowce zajebalo przez chwile mimo ze tempem spokojnym plynalem ponad 2min/100m No ale na rowerze przeszlo bo musialem byc skupiony jak nie chcialem zginąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zazdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 16 godzin temu, kanabis napisał: Ogolnie na szose gladkie mam 23 ale na ten przelaj kupilem zeby miec jakakolwiek przyczepnosc te 30 https://allegro.pl/oferta/schwalbe-cx-comp-700x30c-28x1-2-opona-semislick-cx-11349353282 A juz na miejscu okazalo sie ze z przodu jest za szeroka i bedzie obcierac bo w domu sprawdzilem tylko tył Ogolnie dwa razy tylko moj nadludzki spryt uratowal mnie przed wyjebaniem sie z trasy To i tak taka zabawa byla zeby zobaczyc jak ten triathlon wyglada, przede wszystkim plywanie. Za rok lece na nieporęt garmin i tam bedzie juz gladki asfalt to bedzie mozna sobie pojezdzic fajnie A, rozumiem. Spoko ta opona.. czy da sie jakoś zmierzyć czy "mi wejdzie" przed zakupem? Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 7 Listopada 2023 przez gtfan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 15 godzin temu, kanabis napisał: Spoko, co tydzien jezdzilem na ta zwirownie i dobrze wchodzilo. No i wiadomo pianeczka. Byl rolling start wiec co pol minuty puszczali po 4 osoby co tez jest fajne a nie wszystkich naraz i dym. Do strefy zmian z jeziora bylo 250m podbiegu po plazy wiec przyznam ze troche sie w głowce zajebalo przez chwile mimo ze tempem spokojnym plynalem ponad 2min/100m No ale na rowerze przeszlo bo musialem byc skupiony jak nie chcialem zginąć. No, to teraz czasóweczka za 10k, pianka za 1,5k, jakieś wypaśne buty za 500 i wkraczasz do triathlonowej elity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Banny napisał: A, rozumiem. Spoko ta opona.. czy da sie jakoś zmierzyć czy "mi wejdzie" przed zakupem? No powiem ci ze opona jest naprawde spoko, przyczepnosc naprawde fajna jak sie chce szosa tez ktos przejechac na jakies bardziej gravelowe sciezki. Polecam. A czy da sie zmierzyc , pewnie jakos sie da tak jak gt fan napisal mierzac punkty zapalne gdzie opona moze sie stykac. Ogolnie szczekami raczej bym sie nie przejmowal bo idzie wcisnac opone "na flaku" i ładnie przechodzi u mnie problem pojawil sie w szerokosci widelca. Widelec jest za wąski. Z tyłu wszystko elegancko. Ta opona ma tez jakies wypustki na biezniku co zwiekszaja jej szerokosc. Bralem pod uwage jeszcze tą opone 28mm, i mysle ze ta bylaby u mnie ok. Z tym ze bieznik w tej schwalbe wydawal mi sie jakis taki przyczepniejszy https://allegro.pl/oferta/continental-ride-tour-700x28c-drut-12232980354 Ogolnie swietna oponka ta schwalbe bo na asfalcie tez ladnie sie toczy z tym ze no nie pasuje. @Banny Jak bys pomierzyl i by ci pasowala to moge ci te schwalbe opchnac dwie za 50zl z paczkomatem wliczonym. Sa tylko po tym jednym triathlonie takze jak nowki. Ja ich i tak juz nie zaloze bo mi obciera o ten widelec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Dzięki za podpowiedzi, ogólnie to coś tam wiem, szczęk nie mam tylko tarczowe hamulce, więc problem odpada. Sprawdze i poszukam na stronie producenta, jak nie wyszukam to pomierze "normalnie" i odezwe sie. no to chyba pozamiatane, źródło https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/émonda/émonda-alr/émonda-alr-5/p/24166/?colorCode=purpledark 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 No to jakby ktos inny chcial te oponki moje schwalbe dwie w cenie jednej to @Banny W razie jakbys sprawdzal moze te 28 continentala co wrzucalem to daj znac jak to sie trzyma szutru bo je troche rozwazam w razie jakby mi sie jakiegos przelaju jeszcze zachcialo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Te continetale myslisz, ze wejda? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Mysle ze bez problemu. One sa 28mm i sa bardziej "plaskie" niz te schwalbe. Na 99%. Ale zeby nie bylo potem na mnie to zostawiam ten 1% niepewnosci Zawsze mozna przymierzyc i zwrocic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Mam urlop, nic nie robię poza graniem, wychodzeniem na spacery z psem i poznawaniem okolicznych lasków na rowerze. Uczę się obsługi Davinci Resolve i VirbEdit bo w 2023 mam plan znów wystartować w pełnym sezonie wyścigowych maratonów MTB. Co z tego wyjdzie? Nie wiem ale przynajmniej mam plan to już jakiś cel do realizacji. W tym roku forma całkowicie siadła bo nie trenowałem i nie ścigałem się więc gdy wsiadam na rower to rekreacyjnie. Na pewno chcę w tym roku jeszcze wystartować w Olecku dokładnie za miesiąc, bo widzę że nową trasę ułożono 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 A u mnie czas na krotsze treningi za to intesywniejsze. Dzisiaj byly interwały vo2max 3 minuty na 3 minuty odpoczynku. No przyznam ze chcialo sie pod koniec juz rzygac 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 858 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Tuningujemy rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ginn 753 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Dzisiaj ładnie pokręcone. Za trzy tygodnie 1/2 IM w Poznaniu się szykuje, więc nie ma że jaja drętwieją. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 100 ze srednia 30kmh? Bardzo ladnie Łukaszu, wleci plusik jak sie reakcje odnowia, niestety musisz poczekac. Beka z grubasow i cipexa w wkp okazaly sie wazniejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 No ładnie. Ja to już przy moich 42 latach i braku jakiegokolwiek trenowania w tym sezonie mogę tylko pomarzyć o przejechaniu takiego dystansu. Ale obiecuję sobie że w 2023 prejade 100km po okresie zimowych przygotowań do sezonu wyścigowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Ja po 30 ze średnią 25 już wysiadam, a młody chłop jestem. Jak wy to robicie... Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 To się bierze z treningu Na triathlonie miałem średnią 34 km/h na odcinku 40 km, wspaniała taka jazda szeroką jezdnią bez aut. Można było nakurwiać ile sił w płucach i kopytach i tylko uważać, żeby nie draftować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Wisnier kup lemondke, srednia skoczy do 26 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) Kanabis dobrze prawi. Jeżeli mówimy o technicznych usprawnieniach, to największego boosta daje lemondka. Nawet solidne koła karbonowe zostają w tyle. Ale to wszystko na nic, jeżeli noga dobrze nie poda. @krupek jak Ci wjeżdżało bieganie po rowerze na 1/4? Ciekaw jestem. P.S Średnia 30 km/h to nie jest jakiś wybitny wynik. Spokojnie do zrobienia, przy 2-3 miesiącach regularnej jazdy (wiem, bo tyle mniej więcej regularnie trenuję). Marzy mi się 36km /h na 1/2 IM, ale to już może w kolejnym sezonie, po wzorowym przygotowaniu jesienno-zimowym. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Robiłem regularnie zakładki, więc jakoś szybko przywykłem do radzenia sobie z ciężkimi nogami po rozpoczęciu biegu. Ogólnie, traithlon olimpijski w Gdańsku wspominam bardzo dobrze, nie było ściany, fajne zawody, spoko wyszło jak na debiut. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 173 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 417 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Pewnie ma z górki caly czas Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi