Opublikowano 13 stycznia 20187 l Nie lepiej bylo postawic naprzeciwko zdjecia z dziewczyna i swiezakow? Mozna by sie od razu masturbowac przy okazji
Opublikowano 13 stycznia 20187 l Mam dziewczynę, nie muszę się masturbować. A trenować gdzieś trzeba, poza tym trenażer do którego wczepiony jest rower jest dość ciężki więc taki stelaż jest teraz za(pipi)isty.
Opublikowano 15 stycznia 20187 l Mam obecnie na oku 2 rowery, Scotta z 2017 i Gianta z 2018, mam dogadane jakieś tam rabaty i fifarafa, ale za bardzo nie mogę się zdecydować. Jest ktoś w stanie powiedzieć, co lepiej brać? Cena obydwu mniej więcej jednakowa wyjdzie. Scott: https://www.scott.pl/archive-product/458/2651/Rower-Speedster-30/ Giant: https://www.giant-bicycles.com/pl/contend-1
Opublikowano 17 stycznia 20187 l Nie wolisz dobrze utrzymanej używki? Często ludzie wyprzedają po jednyn sezonie. Myślę, że mógłbyś coś upolować na 105.
Opublikowano 17 stycznia 20187 l No właśnie jakoś przekonany do używek nie jestem, nie znam się bardzo, a nówka to zawsze nówka, no i znaleźć coś łatwiej, bo szukam w największym rozmiarze ramy.
Opublikowano 17 stycznia 20187 l Bardzo podobne w wyposażeniu. Giant wygrywa lepszym wkładem supportu bo Scott ma stary octalink.
Opublikowano 17 stycznia 20187 l Stary octalink, który pojedzie i 20000 km, podczas gdy łożyska we wciskanych suportach zdychają ludziom po trzech - pięciu tysiach (i to przy dobrych wiatrach).
Opublikowano 17 stycznia 20187 l Za takie pieniądze to lepiej używkę albo poczekać co rzuci Decathlon na wiosnę, płacenie prawie 4k za aluminium na sorze moim zdanie się nie opłaca. Zobacz też "outlety" rowerowe: car-bike, velo7, był jeszcze taki z okolic poznania z włoską nazwą chyba.
Opublikowano 18 stycznia 20187 l Stary octalink, który pojedzie i 20000 km, podczas gdy łożyska we wciskanych suportach zdychają ludziom po trzech - pięciu tysiach (i to przy dobrych wiatrach). I te łożyska kosztują grosze. Poza tym tam są nakręcane, a nie press fit. Sztywność za to jest zdecydowanie lepsza.
Opublikowano 18 stycznia 20187 l Trochę się pogubiłem, za dużo nomenklatury rowerowej i sprzecznych opinii.
Opublikowano 18 stycznia 20187 l 4 godziny temu, mattaman napisał: W dniu 17.01.2018 o 15:58, Siara_iwj napisał: Stary octalink, który pojedzie i 20000 km, podczas gdy łożyska we wciskanych suportach zdychają ludziom po trzech - pięciu tysiach (i to przy dobrych wiatrach). I te łożyska kosztują grosze. Poza tym tam są nakręcane, a nie press fit. Sztywność za to jest zdecydowanie lepsza. Nakręcane są miski, łożyska zewnętrzne, więc tu różnicy nie ma. Jak ma się bawić z tym co sezon, nawet za grosze (wkład to też nie jest jakiś ogromny wydatek przecież) to już lepiej wsadzić octalink i bez problemów przejechać te naście tysięcy, zwłaszcza, że krupek jest początkujący i wątpię czy potrzeba sprawdzania co chwilę zużycia łożysk na suporcie będzie mu w smak, a co do sztywności to wątpię czy zauważy różnicę. Na pierwszą szosę szedłbym w niezawodność, która wybacza błędy nowicjusza, zamiast nowsze rozwiązania.
Opublikowano 19 stycznia 20187 l Czyli Giant? Na razie i tak używałbym go w domu na trenażerku, jako uzupełnienie treningu biegowego. Edytowane 19 stycznia 20187 l przez krupek
Opublikowano 5 lutego 20187 l Ma ktoś z was elektryka? Zastanawiam się nad TREK POWERFLY 5 FS z 2017 roku, rower testowy przejechane 300 km. Cena mocno atrakcyjna w porównaniu do katalogowej bo 8900 a rower normalnie dwa lata gwarancji od daty zakupu. Jeżdżę raczej rekreacyjnie po lesie więc czym większy dystans w ciągu dnia tym lepiej dla mnie. Więcej zobaczę.
Opublikowano 20 lutego 20187 l Jaką aplikację do trenażera polecacie? Mam trenażer Elite Novo Force i czujnik Misuro B+, używam aplikacji Elite, ale pewnie jest coś lepszego. W necie tego od groma, na Google Play to samo.
Opublikowano 6 marca 20187 l http://allegro.pl/rower-17-unibike-crossfire-disc-17-meski-i7188691583.html Taki rowerek w tej cenie to dobry deal czy jednak (pipi)? Pytam odnośnie parametrów, hamulce, amortyzator itd., bo nie znam się kompletnie. Roweru potrzebuję do jeżdżenia do pracy, kilka km w jedną stronę. Teoretycznie mógłbym wziąć jakiś miejski, bo droga to głównie asfalt i kostka brukowa, ale teren niestety dosyć górzysty, często trzeba jechać pod górkę po drodze - góry, doliny...
Opublikowano 6 marca 20187 l ile masz wzrostu? Pytam bo trochę mała ta rama. 17 cali to tak dla ludzi 1,65m wzrostu. A ja mam pytanie o siodła, coś wygodnego co my mnie dvpa nie bolała dwa dni po zrobieniu kilkunastu/kilkudziesięciu kilometrów.
Opublikowano 7 marca 20187 l Górski, jazda po lasach i innych wertepach, asfalt tylko jak do pracy jadę.
Opublikowano 7 marca 20187 l 12 godzin temu, chlewik12 napisał: http://allegro.pl/rower-17-unibike-crossfire-disc-17-meski-i7188691583.html Taki rowerek w tej cenie to dobry deal czy jednak (pipi)? Pytam odnośnie parametrów, hamulce, amortyzator itd., bo nie znam się kompletnie. Roweru potrzebuję do jeżdżenia do pracy, kilka km w jedną stronę. Teoretycznie mógłbym wziąć jakiś miejski, bo droga to głównie asfalt i kostka brukowa, ale teren niestety dosyć górzysty, często trzeba jechać pod górkę po drodze - góry, doliny... W tej cenie polecam Viper Disc od Unibike rowniez. Od ponad pół roku użytkuję - petarda.
Opublikowano 7 marca 20187 l W dniu 13.01.2018 o 08:54, u55r napisał: Mam dziewczynę, nie muszę się masturbować. A co ma jedno z drugim? O__o
Opublikowano 7 marca 20187 l 21 godzin temu, Figuś napisał: ile masz wzrostu? Pytam bo trochę mała ta rama. 17 cali to tak dla ludzi 1,65m wzrostu. A ja mam pytanie o siodła, coś wygodnego co my mnie dvpa nie bolała dwa dni po zrobieniu kilkunastu/kilkudziesięciu kilometrów. 181 cm wzrostu. Czyli 19 cali powinno być ok? W sumie i tak muszę iść przymierzyć, żeby potem nie bawić się w zwracanie. Bardziej chodziło mi, czy nadaje się i czy nie przepłacam, może w tej cenie lepiej brać coś innego. Ten Viper od alienatora też fajnie wygląda, tylko waży kilogram więcej. Zależy mi też, żeby nie był za ciężki. Edytowane 7 marca 20187 l przez chlewik12
Opublikowano 7 marca 20187 l Z tego co czytałem, to bardziej się liczy długość nogi niż sam wzrost. Z tej strony mi wyszło żeby brać 21”, przy 188cm wzrostu. https://www.expertbike.pl/dobor-ramy-pm-23.html
Opublikowano 7 marca 20187 l Najlepiej iść i przymierzyć, na którym lepiej się czujesz i na jakich kołachMiałem taki dylemat w zeszłym roku
Opublikowano 8 marca 20187 l Długość nogi nie liczy się tak bardzo jak długość tułowia i związana z tym długość rury górnej, albo jej wirtualnego odpowiednika. Od długości nogi zależy w głównej mierze długość korby, chociaż dużo ludzi z długimi nogami jeździ na 170 i nie narzeka. Wysokość ramy ma w sumie niewielkie znaczenie, chociaż i tu nie należy popadać w skrajności, jak np rama 52cm przy wzroście rzędu 190. 20 godzin temu, Figuś napisał: Górski, jazda po lasach i innych wertepach, asfalt tylko jak do pracy jadę. A to nie pomogę, bo ja w zasadzie jeżdżę tylko po asfaltach.