Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Piękna pogoda, umowilem sie ze znajomymi na wypad rowery, przejechalem moze z 5km i złapałem kapcia :nvmnd: i z buta (pipi)a do domu

takiego czegos to nie widzialem wczesniej

Edytowane przez Shen
Opublikowano

Ciekawe, ale sprawia wrażenie przyrządu do ćwiczenia równowagi, a nie do treningu kolarskiego. W ogóle, co on się tak męczy na początku filmiku z wpięciem roweru do trenażęra xd przecież to się robi łatwo w 5 sekund.

Opublikowano

reklama, jak w zakupach mango, tam też na początku każdego materiału pokazują scenki w której ludzie mają problemy, które w cudowny sposób rozwiąże ich produkt.

za nic bym nie chciał takich rolek, cały czas trzeba uważać, żeby się nie wywalić, po co mi to, sama jazda na trenażerze jest nie fajna więc po co sobie to jeszcze utrudniać.

Opublikowano (edytowane)

No ale przeciez takie rolki sa tylko do rozgrzewek przed jakimis zawodami itp a nie do jazdy w domu

Stare jak świat urzadzenie

Edytowane przez kanabis
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

RONDO_Hurt_CF2_grey_teal%5B1920x1920%5D.

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-rondo-hvrt-cf2-pd20425/?v_Id=131937

Proszę mi napisać dlaczego nie powinienem kupić tej fury? 

Teraz jeżdzę na tribanie z decathlona za 1500, nie miałem ostatnio czasu jeździć za dużo ze względu na małego bobasa ale teraz powoli wracam do przejażdżek. 

Taki rower można potraktować jako inwestycje na pare dobrych lat prawda? :)

Edytowane przez Banny
  • Plusik 2
Opublikowano

:obama:

To już rower do ścigania i wyczynowej jazdy, bardzo wysoka półka, wszystko w karbonie, osprzęt na bogato. Do jazdy rekreacyjnej pewnie jego potencjał będzie niewykorzystany ale... kto bogatemu zabroni :kaz:

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, krupek napisał:

:obama:

To już rower do ścigania i wyczynowej jazdy, bardzo wysoka półka, wszystko w karbonie, osprzęt na bogato. Do jazdy rekreacyjnej pewnie jego potencjał będzie niewykorzystany ale... kto bogatemu zabroni :kaz:

Rekreacyjnie - ten rok i może następny. W planach mi się marzą wojaże takie jak hiszpania, portugalia, włochy itd.. :D 

Faktycznie ile z tego będzie - nie wiadomo. 

Ale jak juz brać to konkretniej, a oglądałem Gianta gravela za 6k to absolutnie nie porwał. 

Jedyny konkuret dla tego rondo to Canyon Grail al 6.0 (aluminiowa rama+grx) ale dostawy na grudzień 2020 :/  więc troche słabo.

https://www.canyon.com/pl-pl/road-bikes/gravel-bikes/grail/grail-al-6.0/2369.html?dwvar_2369_pv_rahmenfarbe=GN%2FBK&quantity=1

No i bardziej do szosy niż do gravela, ale ten Rondo to taki road+, więc można by kiedyś coś popróbować z inną oponą.

Edytowane przez Banny
Opublikowano (edytowane)

Spoko rower na juz konkretnym osprzecie dla amatora scigania. Czy na dlugie lata? Zalezy jak bedziesz dbal. Korba, kaseta to jednak elementy eksploatacyjne. Reszta powinna ci starczyc do 2077 conajmniej

Takie pytanie banny, jestes bogaczem?

Szusza 105 do rekreacyjnej jazdy na wycieczki rowerowe? No i okej

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

No właśnie jak już kupić to na dłużej. 

Oglądam różne jeszcze sprzęty - Giant Revoult Advanced 3 - 8k, rama z karbonu + tiagra, ale nie ma "tego czegoś" no i to bardziej gravel. 

Ja zawsze po szosie, chciałbym spróbować szutrów, tylko nie wiem czy nie będzie to zła decyzja, jak sobie na "spróbowanie" wezmę gravel i tęsknić będę do asfaltu.

A ten Hvrt ma opcje jakoby na 2 rodzaje nawierzchni, wiadomo, że to nie to samo co mocniej gravelowe konstrukcje, ale jednak furtka jakaś jest.

Skoro 105 to za dużo, to co by "wystarczyło"? 

W obecnym mam jakieś tajwańskie wynalazki "mikroszift" :D

Opublikowano

Sora-> tiagra-> 105

Z tym ze moim zdaniem jak to ma byc rekreacyjna jazda w zupelnosci sora by starczyla. Serio moim zdaniem do takiej jazdy kupowanie osprzetu 105 to po prostu przeplacanie. 

Co do tego czy ci sie spodoba czy nie to sam sobie musisz odpowiedziec. Taki szuterek jest spoko ale jednak jesli chodzi o mnie to jednak musi byc fajna szosa, predkosc i ta przyczepnosc jak w f1 :banderas:

Opublikowano

ma do wydania 10k na rower a wy mu piszecie o kupnie grata na Sorze, litości xd

kupujesz szose endurance w którą można wpakować szerokie opony i możesz jeździć po asfalcie jak i szutrze.

kupujesz gravela i drugi zestaw kół z oponami 25 na asfalt

kupujesz lepszą szosę i tańszego gravela, w 10k jest to możliwe kupując używane.

Opublikowano

To fakt ze na sorze raczej sa jakies najnizsze modele lepszych marek ale mozna kupic samemu jakas konkretna jedną z lepszych marek rame (najlepiej uzywana) , oddzielnie nową korbe i kasete sore reszta osprzetu tiagra/105, dajesz do serwisu zeby ci to poskladali i masz zaje.bisty rower do rekreacji w 2/3 ceny tego za 10. No chyba ze sie lubi przeplacac pare koła za sprzet ktorego i tak nie wykorzystasz. 

W sumie jakbym byl bannym to bym wlasnie kupil szose plus gravela. 6k na szose , 4k na gravela i nie masz dylematow a w takich cenach na luzie kupi dobre rowery.

Moje bianchi impulso uzywane z nowym osprzetem tiagry plus manetki, hamulce, przerzutki 105 wyszlo mi ok 5500 a nie wydaje mi sie zeby to byla slaba szosowka.

Do tego gravel za 4k i legancko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W tamtym roku chyba we wrześniu pytałem się tutaj co kupić, by dupa tak nie bolała na moim starym gracie, a dwa tygodnie temu kupiłem Unibike Viper i dzisiaj mi stuknęło na nim 200 km :cool: 

Elegancko się jeździ i w tej cenie chyba nie dostanie się nic lepszego. Co prawda Unibike ma słaby marketing i dość konserwatywne bryły, ale osprzęt jest w pytę i na tym mi głównie zależało.

Zadowolony jestem :wub: Jak się rozjeżdżę to za rok wleci jakiś lepszy gravel.

sNprMkq.jpg

Opublikowano (edytowane)

U mnie ziomuś śmiga na Trek Madone 9.0.

Ale to typ co w sobotę rano wstaję, jedzie z Poznania do Piły (100km) i wraca. Raz w roku jedzie na Majorkę.

Rondo ładny, tej naszej firemce nie można odmówić podejścia do wyglądu, ale jak szukałem Gravela swego czasu, to te Rondo wychodziły drożej. Można było kupić taniej i często lepiej.

I nie wiem do końca czy zakup tego Ronda, to zakup na lata. Robisz duży przeskok z roweru marketowego na to, a nie masz nawet mocno sprecyzowanego stylu jazdy. Tak czy siak, będziesz szukał czegoś innego za rok, dwa. To moje zdanie :) 

Edytowane przez iluck85
Opublikowano

Sorry, ze długo milczałem - rower dziś kupiony i nie jest to rondo/ (Bo mi wykupili <.<). Pierwsza przejażdżka piątek/sobota, więc czeka.

Takie o coś zakupiłem:

emondaalr5discwsd_19_24226_a_primary-cro

Tak, wiem, nie karbonowa rama tylko aluminium. 

Tak, wiem, ciężki.

Tak, wiem, trek - czyli dopłacasz za literki.

Ale kurde mi się spodobał. A na droższe treki mnie nie stać.

No i tyle :)

• Plusik 3
Opublikowano

Ile dałeś? Chyba nie katalogowej ceny? Będziesz 1 :) Trek spokojnie 10/15% idzie zbić. 
i nie płacisz za literki, ale świetny serwis i gwarancje. Kumpel oprócz Madonki ma mtb pro calibra 9. Wymienili mu teraz ramę, bo pękała przy korbie. Nawet nikt się nie odezwał. Przysłali ramę i koniec.

Opublikowano (edytowane)

Z kwotą to dość zabawna sprawa. 

Rower + buty giro + pedały look zapłaciłem 7600.

Cena katalogowa roweru samego to 8500.

A i jeszcze gratis mały w postaci koszyku na bidon + bidon plus malutki bikefitting.

Więc jestem bardziej niż zadowolony. 

Pedały spd i buty do dla mnie nowość, ale dziś na placu sobie poćwiczyłem i jest git.

A propos serwisu to też czytałem, ze trek ma politykę  zasługującą na uznanie. 

Edytowane przez Banny
Opublikowano (edytowane)

I tak polecisz i tak. Spoko, prędkość zerowa. Będziesz żył. 
No za Treka nikt nie dał katalogowej ceny, im drożej tym większy rabat. 

Edytowane przez iluck85
Opublikowano

Mój rower ma 18 lat,ze starego roweru została tylko rama i kierownica.Oldscholowy dzwonek mam z Jubilata(mój rower zabytkowy).Pogina śmiało,mimo iż ciężki w chooj.W samym kwietniu pykło mi na nim prawie 500 km.Na ostatniej focie widok z mosty z pierwszej fotki.

511874b4181e1617med.jpg

d807b50ab4893beamed.jpg

727a1c7b1a74ab7fmed.jpg

• Plusik 1