Zeratul 415 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 (edytowane) Moze ktos polecic jakas tania karte telewizyjna do laptopa sony vaio... bym mogl nagrywac obraz z TV grajac w gry na laptopa... http://cgi.ebay.com/TV-Tuner-Cardbus-PCMCI...bayphotohosting takie cos moze byc? Edytowane 13 kwietnia 2009 przez Zeratul Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Nagrywanie programu TV i granie jednocześnie ? Wydaje mi się ze awykonalne, cokolwiek byś nie dokupił. Cytuj
lmz 48 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Trochę poniewczasie ale co tam, może komuś innemu się przyda. Wbrew pozorom da się jednocześnie grać i nagrywać obraz z tv. U mnie program do tv podczas przechwytywania zużywa ~30mb ramu, i 1-4% cpu. Co najwyżej gra się dłużej będzie ładować, zwłaszcza na laptopie. No i trzeba się liczyć z tym, ze jak gierka zawiesi kompa czy coś to lipa. No i nie mówimy tu o najnowszych gierkach na max detalach, w końcu to laptop. Jeśli chodzi o tuner to ja zdecydowanie polecam tuner analogowo-cyfrowy (obsługa DVB-T). Do kablówki czy anteny szerokopasmowej wystarczy analogowy, ale w większych miastach (tzn. w pobliżu nadajników których jest już kilka w Polsce) można już teraz oglądać kilka testowych programów w cyfrowym formacie. Jakość jest zdecydowanie lepsza niż w tv analogowej, a przechwycony materiał ma naprawdę przyzwoitą jakość. Entuzjastom polecam. Cytuj
Di 839 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Jest sens kupowania karty TV dla MSI Wind? (1024x600, 2GB RAM, procesor 1,6) Jeśli tak, to w jaką - w miarę tanią - warto zainwestować? Zależy mi głównie na nagrywaniu obrazu z konsoli (wejście s-video). Cytuj
artur z londynu 0 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Witam Ja tez szukam takiej przystawki. I znalazkem takie cudo - podlaczane przez USB do laptopa, dwa cyfrowo-analogowe tunery, antena w zestawie oraz pilot, wyswietla napisy, 7 dniowy program telewizyjny, oraz tele text. Wspiera sygnal HD - jezeli jakas stacaja nadaje w HD ( np BBC czy ITV - to masz sygnal 720p lub 1080i ). Calosc za 50 funciakow. Laptop robi za cyfrowy magnetowid z podwojnym tunerem. Pozdrawiam Cytuj
Di 839 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 Mam problem z TYM tunerem. Po podłączeniu PS3 (niezależnie czy czinczami czy s-video) zarówno w grach PAL jak i NTSC obraz jest czarno-biały (choć zdarza się, że zamiast czerni i bieli są takie 3 pasy kolorów, ale barwy nie są poprawnie wyświetlane). Próbowałem wszystkich możliwych trybów (NTSC_M, M_J, 433, PAL_B, D, 60 etc.), jednak bez pożądanych rezultatów. Co ciekawe, dziś zainstalowałem program WinFast PVR i choć nie znajduje on karty, to w Windos Movie Makerze były kolory :o Niestety po wyłączeniu i ponownym włączeniu go obraz powrócił do stanu pierwotnego, a odinstalowanie i ponowne zainstalowanie WinFasta nic nie dały. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi