TomisH 3 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Zapowiedź gry na Gamikaze. Nikt z użytkowników Wii się jeszcze nie podnieca? Ja prawie z podniety zjadam bambosze :catfight: Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Gra wyjdzie też na PSP. Co z tego wyjdzie, to zobaczymy. Osobiście wolałbym remake z prawdziwego zdarzenia. Po prostu stary dobry Silent Hill w nowej oprawie, najlepiej next genowej. Fabuła i klimat żeby były nietknięte, no ale co się nie ma co lubi, co się lubi co się ma. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Gra zapowiada się bardzo ciekawie, tym bardziej, że SH1 to moja ulubiona część serii. Ciekawi mnie jak rozwiążą brak walki w potworami. Oby skupili się bardziej na zagadkach i fabule, bo to najbardziej szwankujące elementy we współczesnych grach z gatunku survival horror. Cytuj
Dante 450 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Jest szansa że dla tej gierki kupię sobie Wii więc jestem napalony. Potencjał jest, jeśli nie zawalą sprawy będzie must have. Niepowodzenie to pewnie koniec serii. Ciekawe jak zreinterpretują fabułę i czy połączą ją z poprzednikiem z psp czy może nie. Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 hmm, gra wyjdzie też na ps2 :> Widac ze jedzie jeszcze na silniku sh2 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 1 czerwca 2009 Opublikowano 1 czerwca 2009 (edytowane) SH: SD zainteresował Mnie po tym jak przeczytałem kilka wzmianek w PSX, z początku myslałem że będzie to zwykły Remake dlatego nie szukaem ani zbytnio nie interesowąłem się informacjami o tej produkcji ale kiedy doczytałem do momentu w którym piszą żę to nie bedzie zwykły Remake a poprostu gra osadzona w klimatach SH 1 to aż mi ciarki przeszły po plecach, pozycja oczywiście obowiązkowa, którą biore na Wii (na PSP starczy mi już jeden Silent ) ze względu na wykorzystanie (latarka=wiilot, dźwięk radia wydobywający się z Wiilota hmm konkretnie ), niespodziewam sie Hitu ale z pewnością będzie to lepsza produkcja niżeli wydany ostatnio SH na PS3/PC/X360 Edytowane 1 czerwca 2009 przez WESKER-DL Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 3 czerwca 2009 Opublikowano 3 czerwca 2009 Gameplay dostępny na E3: link Jak dla mnie wypada świetnie, właśnie czegoś takiego mi brakowało na Wii. Jeden z tytułów dla których kupię tę konsolkę Swoją drogą ciekawe czy to głośne "rozpoznawanie profilu psychologicznego gracza" faktycznie będzie widoczne w rozgrywce Cytuj
pele15 3 Opublikowano 7 czerwca 2009 Opublikowano 7 czerwca 2009 (edytowane) też właśnie obejrzałem ten cały gameplay i grafika znośna ale gameplay to czysty fun. używanie telefonu czy machanie latarką to kazackie patenty które mają pozytywny wpływ na gre. a że można ich używać prawie jak noramlnie to już wogóle wypas Edytowane 24 stycznia 2010 przez pele15 Cytuj
Texz 670 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Świetnie zmontowany trailer z Gamescom 2009 http://www.youtube.com/watch?v=7D30ebrwVXQ Albo szykuje nam się mega miodny i klimatyczny powrót do czasów jedynki albo po prostu nie chcę tej gry znać, jeżeli okaże się klapą. Wóz albo przewóz. Ogromne nadzieje się rodzą wraz z kolejnymi materiałami z gry. Nowy SH wydaje się dosłownie stworzony dla Wii. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Szkoda ze nie bedzie w oprawie nowej generacji. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Opublikowano 26 sierpnia 2009 Jedna z gier dla którrej kupiłem wii, mam nadzieje, że będzie warto. Cytuj
Bandi 5 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 theGrimReaper669 - co masz na myśli, przecież ta gra będzie na nowym silniku właśnie w nowej oprawie Jak dla mnie gra prezentuje się bardzo dobrze. Obawiałem się o tani port z PSP bo na PSP zostało wydane Origins a widzę, że to wersja pisana pod Wii i bardzo dobrze, bo zapowiada się must have Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 20 września 2009 Opublikowano 20 września 2009 Nie jestem jakimś wielkim fanem Silent Hilla. Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Video Recenzja z IGN - bardzo dobra gra im wyszła http://wii.ign.com/dor/objects/14325477/silent-hill/videos/silenthill_vidrev_120409.html Cytuj
Pchela 7 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Wg mnie system seller. Przynajmniej ja sie zaopatrze w WII dla tej gry. Masakra Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Troche im sie przedluza to.. Czekam na wersje ps2 oczywiscie, choc widac ze przydalby sie willot Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 Gra skończona w 3 wieczory. W sumie było warto. Ostatnimi czasy rzadko zdarza mi się ukończyć jaką grę , SHSM ukończyłem tylko i wyłącznie dlatego że miała dość proste i logiczne zagadki, a także szybko i intensywnie dało się grę przebiec ale nie w negatywnym znaczeniu - taka właśnie jest tu rozgrywka. O fabule nie wspomnę nic bo wszystko może okazać się spoilerem, a jest to najmocniejszy element gry. Grafika jest bardzo dobra szczerze mówiąc to podobny poziom z gier na Wii prezentuje tylko Monster Hunter Tri. Wszystko jest bardzo szczegółowe każda półka,stare ubrania, graty, a także te nowe sprzęty w biurach sklepach, przedmioty osobiste itp są bardzo klimatycznie oddane. Za każdymi drzwiami czeka nas wspaniale zrobiona sceneria i wszystko w doskonałym świetle latarki wygląda tak klimatycznie, że nawet bez żadnych schiz jest mocny klimat bo po prostu tworzy go światło latarki. Poruszanie latarką za pomocą Wiilota jest tu podstawowym patentem budującym klimat, na PSP domyślam się , że to skiepszczą - na PS2 jest niby drugi analog i powinno być trochę lepiej ale już teraz mam przeczucie, że oba porty trochę przez to stracą. SHSM pokazuje, że krew flaki i obdarte ciała nie są potrzebne do oddania nastroju schizofrenii i zaszczucia. Pomysł zamrożonego miasta też jest spoko za(pipi)isty motyw gdy w najmniej oczekiwanym momencie pokrywa wszystko lód, a w oddali słychać dziwne odgłosy (pipi)ch ale mało różnorodnych potworków. Ucieczka przed stworami jest nowym elementem - uciekając należy kierować się do przejść z niebieską poświatą i strząsać za pomocą wiilota wskakujące na nas stworki. Całe szczęście tych elementów "uciekanych" jest w sam raz i nie nużą. W grze zdobywamy jakieś przedmioty pamiątki do kolekcji ale ani razu na to nie patrzyłem, pewnie przedłuża to żywotność gre ale ja mam to w (pipi)e i nawet raz nie wszedłem w opcje. Zakończenie jest bez żadnych fajerwerków ale zaskakujące i autentycznie smutne. Gra nie jest idealna przez cały czas idziemy i odkrywamy sekrety gry i chorą fabułę, zagadki prawie nie istnieją jakieś pierdółki z użyciem wiilota (ale dla mnie to akurat zaleta). Aha wszystko dzieje się w grze na żywo wyciągamy telefon dzwonimy, robimy zdjecia, sejwujemy - wszystko w telefonie. Skończyłem wszystkie silent hille i po 1 i 2 postawiłbym tę część szczerze i godnie na trzecim miejscu. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 to super. jak tyllko bede mogl to zaopatrze sie w versje na ps2 i odpale na ps3. czy premiera na PS2 odbyla sie juz? Cytuj
hooki 194 Opublikowano 28 grudnia 2009 Opublikowano 28 grudnia 2009 grałem dzisiaj bo znajomy przytaszczył wii.. i jako fan starego slient hilla powiem MIAZGA. klimat nie do pobicia, dźwięki i ogólna ciemność. Cytuj
Kabosh 2 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 ja się podniecam ;p klimat jest gruby, grafika tez niczego sobie a wkoncu to "oldgen" xD. fajny motyw z tym remakiem. gdyby zrobili poprostu 1 w nowej grafice tez to by poszlo ale te psycholgiczne motywy, sterowanie unikalne i rzeczy ktore dostarcza nam tylko wersja na wii, gra jestr czyms unikanlny. Nowym silent hillem, nie nastepnym. Dla zainteresowanych premiere gry na ps2 i psp znowu przelozyli, na luty. gry jescze nie skonczylem bo wyjechalem na swieta, aleeee ogolnie jest ekstra Cytuj
Texz 670 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 Końcówka. Mnie troszkę rozczarował ostatni "boss". Ale tylko w sferze trudności. Kompletny mindf**k na koniec będę długo pamiętać. Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 15 stycznia 2010 Opublikowano 15 stycznia 2010 Premiera ps2 ma się odbyc w okolicach marca,. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi