izon 995 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Moim zdaniem Microsoft wypadł o niego lepiej bo przynajmniej nie każe nam czekać kolejny rok... bo nie ma na co Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 (edytowane) Mnie tylko cieszy mocarne wsparcie dla PSP . Na PS3 poza GOW 3 (zreszta to byl murowany pewniak, wiec zaskoczenia na konferencji nie zrobil), nie zmierza nic, co by mnie interesowalo. Jest jeszcze co prawda Uncharted, ktorego pominac nie moge, tylko szkoda ze nie lubie tego typu gier.. Zachwycaliscie sie, ze X360 nie ma gier na ten rok.. Dla mnie osobiscie MS >> Sony. Edytowane 2 czerwca 2009 przez Shagohad Cytuj
Gość Soul Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Konferencja lepsza od tej z micro bo- pokazano Gry. No i 2 patyki;] Aha no i edytorek torów wyścigowych. Ogólnie obie konfy wypadły podobnie. Tu pokazano zlepek trailerów i tu. Pokazano nowe technologie na jednej jak i drugiej konfie. Micro pokazał MGSa a Sony FFIV. Sony jednak pokazało chyba więcej grywalnych materiałów ze swoich exclusivow. Aha i pokazano sporo nowego materiału z FFXIII. Na konfie MS też pokazali gry, nie wiem czy wiesz ^_^ marudzenie było że MS nie pokazał nic nowego, a tu jest nie wiele lepiej. MS na ten rok dorzucił dwie mocne gry(SC:C i Forze 3). Czy więcej ? hm pomyślmy MS SC:Con Halo 3 ODST Alan Wake Forza 3 (były wycinki gameplayu) Milo SONY Uncharted 2 Mag GOW3 Jeżeli czegoś nie dopisałem, zrób Cie to za mnie Sony nie pokazało nic, czym na polu stacjonarnych konsol mogliby dogonic MS. Solidny, zachowawczy line-up, bez oczekiwanych asów w rękawie. Konferencja raczej kierowana do wiernych fanów, którzy wszystko przyjmą jak objawienie, niż do ewentualnych nowych klientów. MS może spac spokojnie kolejny rok. Dokładnie ^_^ Cytuj
Marchi 19 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Sony wyda w tym roku na pewno nowego Ratcheta, Uncharted2, WKC w Europie i pewnie Heavy Rain, stąd jestem w stanie przyjąć że fakt przesunięcia GOW III jest zamierzony. GT5 - trochę padaka, niemniej licencja WRC i NASCAR przesądza uszkodzenia. Po prostu muszą być. Co z EPic games ? Miał być EX na PS#, potem na XO, a tu nic, cisza ? Cytuj
andrij19 6 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 ps3-------------- xbox 360 mcd nation racers-------joe ride infamous----------crackdown 2 agent-----sprinter cell gran turismo 5---------forza motorsport 3 trash panic---------shadow complex uncharted 2-------------- ledt 4 dead 2 god of war 3----------------halo odst final fantasy 14---------------halo reach last guardian ---------------- alan wake mag + nie zapowiedziane heavy rain i nowy ratchet(ps3) wynik exów ps3 12-9 xbox Cytuj
jarken 33 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Moim zdaniem Microsoft wypadł o niego lepiej bo przynajmniej nie każe nam czekać kolejny rok... bo nie ma na co No, to przenosimy rok PS3 2009 na 2010? Cytuj
miki77 16 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 I przede wszystkim cały czas się coś działo. Nie było nudy jak u MS. Tu bym się nie zgodził. Prezenter Sony (wybaczcie, nie interesuję się dyrektorami japońskiego giganta xP) czasami potrafił zanudzić właściwie na śmierć. Za dużo statystyk, a tych u MS w ogóle nie było. Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Hmm co do walki SONY vs. MS jezeli chodzi o konferencje to ja to widze tak... Uncharted 2 - Splinter Cell: Conviction - remis Assassins Creed 2 - Modern Warfare 2 - remis (tak wiem ze obie gry ukaza sie na obie platformy ale porownuje co pokazano na konfach) Forza 3 - Gran Turismo 5 - 1:0 dla MS bo Forza to czysty gameplay...a GT5 to nadal tylko zyczeniowy target render God Of War III - MGS: Rising - remis - dla mnie to mega akcja ze najnowszy MGS na "dorosle" konsole zostal zapowiedziany na konfie MS Natal vs Wibratory SONY - remis MAG vs HALO - remis I to tyle... Cytuj
bajej 28 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 (edytowane) ps3-------------- xbox 360 mcd nation racers-------joe ride infamous----------crackdown 2 agent-----sprinter cell gran turismo 5---------forza motorsport 3 trash panic---------shadow complex uncharted 2-------------- ledt 4 dead 2 god of war 3----------------halo odst final fantasy 14---------------halo reach last guardian ---------------- alan wake mag + nie zapowiedziane heavy rain i nowy ratchet(ps3) wynik exów ps3 12-9 xbox Mass effect? Edytowane 2 czerwca 2009 przez bajej Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Ciekawe, w wiekszości wypowidzi tutaj są w stylu: - ta gra mnie nie interesuje, - takich gier nie lubie No przeciez wiedzieliscie mniej wiecej co Sony czy MS pokaże wiec juz przed konf. powinniście wiedziec że będzie "nuda" no chyba ze czekaliscie na wypowiedz: " a teraz specjalnie.. dla tego Pana w Polsce, tego z Wrocławia specjalna gra, specjalna tylko dla niego bo innych gier to On nie lubi" Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 A co w tym było rewolucyjnego? Moc Project Natal opiera się na tym co zawierał trailer. Motyw z umęczoną Azjatką? Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak Eye Toy? :> Lepsza umęczona Azjatka niż koleś wyma(pipi)ący dwoma wibratorami z żarówkami. A czy ta nowa rewolucja Sony nie opiera się na EyeToy'u? Cytuj
Dante 433 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Subiektywnie konferencja Sony była najlepsza. Połowe czasu nie zajmowało trucie o majspejsach i innych (s)hitach dla emo ludu. Szkoda Wii trochę bo jak pojawiła się część o Motion Plus to miałe Deja Vu z zeszłego roku. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Mnie tylko cieszy mocarne wsparcie dla PSP . Na PS3 poza GOW 3 (zreszta to byl murowany pewniak, wiec zaskoczenia na konferencji nie zrobil), nie zmierza nic, co by mnie interesowalo. Zachwycaliscie sie, ze X360 nie ma gier na ten rok. Teraz widze, ze PS 3 rowniez nie ma hehe. MS >>>> Sony. Zdecyduj się. Najpierw mówisz, że nie zmierza na PS3 (poza GOW III) nic co by cię interesowało, a potem mówisz, że PS3 nie ma gier. Ja jednak widziałem gry na PS3, na ten rok. Czary? Widzę, że niektórzy czerpią jakąś chorą satysfakcję z dokopania konsoli... ot tak, z zasady. Teraz wychodzi frustracja niektórych. Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 (edytowane) Ja tam mimo wszystko jestem rozczarowany i przyznaje to posiadacz wszystkich ps, ponieważ zobaczyłem to co wiedziałem, że zobaczę (co nie zmienia faktu, że U2 i GOW3 będą genialne), zabrakło bomby. Od takich festynów zawsze oczekuje min 1-2 niespodzianek, zaskoczeń. Czekałem na jakąś niespodziankę (wiem, wiem wycieki:) w stylu jakiegoś mocnego nowego platformera, nowe Heavenly Sword lub nowego np Resistance (tak wiem jest lipny ale mi i wielu się bardzo podoba ta seria:) albo jakiegoś dużego MGS . Nie mówię już o niepewnych datach premiery i tym czymś co prezentowało GT 5 o HR nie wspominając:/ Pałeczek nie komentuje bo to lata mi i powiewa:) Edytowane 2 czerwca 2009 przez balon1984 Cytuj
Sheepman. 0 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 (edytowane) Bardzo dobra konferencja jak dla mnie. Uncharted 2 pięknie, jest na co czekać. God of War 3 klasa sama w sobie. The Last Guardian już widzieliśmy, ale i tak zawsze mi się ten trailer podoba, a dziś dodali parę scenek. MAG nie zachwycił, chociaż nie skreślam jeszcze tej gry. Assasins Creed 2 oczywiście bardzo pozytywnie. Fajny pokaz Final Fantasy XIII i ujawnienie XIV. Brawa. Poza tym sporo zapowiedzi na PSP, było ciekawie zwłaszcza nowy MGS <tylko o co chodzi z tymi czterema Snjekami?>. Chyba będę musiał postarać się zdobyć konsolkę, niekoniecznie w wersji GO! Wyścigi faktycznie przypominały Crash Team Racing chociaż dla mnie bez rewelacji. No i świecące pałeczki. Zrobiły na mnie większe wrażenie niż Natal, zwłaszcza dzięki pokazowi z bronią. Może być ciekawie. Gratulacje dla Sony i życzę powodzenia. Edytowane 2 czerwca 2009 przez Sheepman. Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Ale macie tu euforie i wojne fan boy'ów Co do konferencji, to dla mnie nic specjalnego. Obejrzałem kilkanaście minut i dalej mi się nie chciało, bo PS3 nie posiadam. Nie będę mówił kto lepszy, bo to kwestia gustu, a zabawy w liczenie ex'ów to dziecinada. IMO kolejny rok wyrównany. PS3 ma trochę swoich ciekawych tytułów i x360 także. Bez rewelacji, pomijam jakieś spraje, czy gibanie się przed kamerką i zabawa w wirtualne odchudzanie. Kroki w stronę casuali, zaczyna się wyciąganie kasy. Cytuj
pleju 208 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Moim zdaniem Sony dało rady takie gry jak Ratchet, WKC i HR nawet nie zmieściły się na pokaz ^_^ Uncharted2 rządzi!!!! Soul z tym Milo to sobie jaja robisz?? Cytuj
Iron 18 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 (edytowane) eh nie wszystko kręci się wokół exclusive'ów trzeba więcej dobrych gier a nie FFXIV mmooo dlatego stwierdzam, że konferencja była fajna ale bez rewolucji ... no ale GoW od razu mnie przekonał hehe reszta średnio... zostaje czekanie ... Edytowane 2 czerwca 2009 przez Iron Cytuj
Dark_Slide 2 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Zastanawiam się czy kwestią czasu jest to, że MS wykupią FFXIV. Jak uważacie? Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Nie wiem czy tylko mi się zdawało, ale nie zauważyłem napisu "Only on PS3" na końcu filmiku z tego Finala, a przy każdym innym exclusive był. Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Czas zbierac kase na PS3 aby zagrac w God of War poza tym finale mnie nie interesuja bo to nie moj klimat ale za to MAG mi sie bardzo spodobal Cytuj
MeL 34 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Hmm co do walki SONY vs. M$ jezeli chodzi o konferencje to ja to widze tak... Uncharted 2 - Splinter Cell: Conviction - remis Assassins Creed 2 - Modern Warfare 2 - remis (tak wiem ze obie gry ukaza sie na obie platformy ale porownuje co pokazano na konfach) Forza 3 - Gran Turismo 5 - 1:0 dla M$ bo Forza to czysty gameplay...a GT5 to nadal tylko zyczeniowy target render God Of War III - MGS: Rising - remis - dla mnie to mega akcja ze najnowszy MGS na "dorosle" konsole zostal zapowiedziany na konfie M$ Natal vs Wibratory SONY - remis MAG vs HALO - remis I to tyle... ps3-------------- xbox 360 mcd nation racers-------joe ride infamous----------crackdown 2 agent-----sprinter cell gran turismo 5---------forza motorsport 3 trash panic---------shadow complex uncharted 2-------------- ledt 4 dead 2 god of war 3----------------halo odst final fantasy 14---------------halo reach last guardian ---------------- alan wake mag + nie zapowiedziane heavy rain i nowy ratchet(ps3) wynik exów ps3 12-9 xbox Mass effect? a FF jako ex? a agent? Co do MGSa nie stawiałbym go po stronie. A jak coś to napisz tak: MGS:R -------- MGS:Peacewalker [PSP] a właśnie - co z lineupem dla PSP? PSP = Sony. No tutaj miażdży masakrycznie. Residenty, GRAN TURISMO! Jak widać jadą ostro. 2 latarki czyli motion sensors wyszły bardzo fajnie. Tech demo i strzelanie z łuku - miszcz Zawiodłem się brakiem Heavy Rain i zero informacji o MGS. Motion Racers - mieszane uczucia. Świetny patent z robieniem torów. Niby Crash Team Racing ale kijowo wygląda. Fizyka nie halo. I postacie - > odstraszają. Chyba lepiej wsadzić sackboyów i zrobić Sack Racing Cytuj
Gość Soul Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 (edytowane) ps3-------------- xbox 360 mcd nation racers-------joe ride infamous----------crackdown 2 agent-----sprinter cell gran turismo 5---------forza motorsport 3 trash panic---------shadow complex uncharted 2-------------- ledt 4 dead 2 god of war 3----------------halo odst final fantasy 14---------------halo reach last guardian ---------------- alan wake mag + nie zapowiedziane heavy rain i nowy ratchet(ps3) wynik exów ps3 12-9 xbox Mass Effect 2 Milo Edytowane 2 czerwca 2009 przez Soul Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 teddy - Ale Tretton mówił o tym, że będzie tylko na PS3. Niektórzy to chyba tylko na filmiki patrzą. To co mówią prezenterzy lata im równo koło du.py. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Microsoft pokazal Forze Motorsport 3, w sumie tego sie mozna bylo spodziewac... ale nikt sie nie spodziewal ze to bedzie TAK wygladac. Jest to prawy sierpowy w render z GT 5 . A o MGS nie mowie. Te dwa tytuly pozwalaja przyznac wynik na korzysc Microsoft. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi