Opublikowano 19 sierpnia 201014 l Oczywiście mówiłem o sobie, a "znawcy" to właśnie takie osoby, które piszą o czymś, o czym nie mają pojęcia, jak ja pare postów wyżej
Opublikowano 19 sierpnia 201014 l Kilka pierwszych relacji z obcowania z FNV na QuakeCon: LINK Prace nad DLC do Fallouta New Vegas już trwają: LINK W przypadku dodatków do takiej gry jak spadkobierca oryginalnych Falloutów liczę na odwiedziny w starych odnowionych lokacjach. Mam na myśli Vault City, Gecko, San Francisco lub nawet samo NCR w połączeniu z wypadem do legendarnej Krypty 13, w której Fallout się zaczął. Takie coś byłoby interesujące dla nowych fanów uniwersum znających grę od trójki jak i dla starych wyg (takich jak ja), którzy wiedzę o tym uniwersum mają w małym paznokciu. Jason Bergman na temat utworów muzycznych w FNV: LINK Muzyka Zura, znana fanom F3 doskonale, zostanie zmiksowana w niektórych miejscach z oryginalnymi, zremasterowanymi utworami Marka Morgana z F1 i 2. Kto nie zna twórczości MM niech zajrzy pod ten LINK. W zakładce Music polecam utwór numer 3. Absolutna wizytówka gier z serii Fallout.
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l Nie wiem, czy coś z tego wyjdzie ale gdyby ktoś chciał poprzeć petycję by Cenega pokusiła się o wydanie także polskiej wersji językowej - to tutaj jest link
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l Wyjdzie z tego tyle co z Kontrakcji przy "Nie przerabiam, nie kradnę" :potter:
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l Nie twierdzę, że coś wyjdzie ale jak to się mówi - "kropla drąży skałę". I lepiej chyba coś zrobić niż nic. Niech wiedzą, że ja tej gry bez polonizacji nie kupię - chociaż faktycznie jak ma wyjść takie gów.no, gdzie nie będą chodzić DLC, to niech lepiej sobie darują.
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l chwilka. oco chozzi? chcecie polskie napisy czyli tak zwaną kinówke? w FNV Polsce bedzie nie tłumaczony? btw i tak tej grze należy sie bojkot za to że a) cenega leci w kule ( ja sciagne gre z zagranicy nie dam im zarobic) b)to fallout 3,5 (gra na upartego mogła byc dlc) c) teraz ta polonizacja. ale mimo to kupie gierke a cenedze życze rychłego bankructwa i moze niech to jakis ubisoft w Polsce wykupi.
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l chwilka. oco chozzi? chcecie polskie napisy czyli tak zwaną kinówke? Chcemy cokolwiek co będzie w języku urzędowym jaki obowiązuje w tym kraju. Nie wiem dlaczego żaden dystrybutor nie pozwala sobie na wydawanie filmów, wyłącznie w języku angielskim. Wydawcom gier w tym kraju w dup.ach się poprzewracało. Tak prowadzić dystrybucję (otrzymuję angielską wersję, dodaję ewentualnie po polsku okładkę i sprzedaję największym sieciom sprzedaży) to średniorozgarnięty sześciolatek by potrafił.
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l Dobrze prawisz . Osobiście nie przeszkadza mi brak napisów, aczkolwiek logicznie rzecz biorąc żyjemy w państwie w którym obowiązuje język polski, dlatego też należałoby umieścić w grze polskie napisy. Edytowane 22 sierpnia 201014 l przez Mefi23
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l b)to fallout 3,5 (gra na upartego mogła byc dlc) Ten sam HUD, animacje postaci, VATS i widok FPP nie świadczą o tym, że może byc nazwana większym DLC lub Falloutem 3,5. Ogromna ilość nowego kontentu, w tej grze sprawiają, że nigdy nie pomyślałbym o niej jako o dużym samodzielnym dodatku. Zobaczysz zresztą po premierze, że kolejne info na The Vault nie kłamało i jest to nie tylko pełnoprawna gra ale i pełnoprawny seguel oryginalnych Falloutów.
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l Nie no ale HUDa moze jeszcze zmienią bo to jednak trochę nie na miejscu
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l Ja bym chciał zmiany HUDa na bardziej falloutowy (wiecie jakieś fajne wykończenia, lampy po bokach itp) ale jeśli będzie taki sam jak w F3 to też spoko. Przecież jest wiele serii mających cały czas prawie takiego samego HUda i nikt się za bardzo nie bulwersuje.
Opublikowano 22 sierpnia 201014 l Z nowym HUD-em, czy ze starym, to i tak inna gierka w porównaniu z F3. Nie poruszając innych aspektów. Edytowane 22 sierpnia 201014 l przez Mefi23
Opublikowano 23 sierpnia 201014 l "Ausir" Dembowski - spojrzenie na Fallouta New vegas cześć druga: LINK najlepsza zapowiedź FNV jaką czytałem. Jest w niej tyle rzeczowych informacji, że aż można ujrzeć oczami wyobraźni jak ta gra się naprawdę prezentuje. A le nic w tym dziwnego skoro zapowiedź napisał mianiak Falloutów. Koleś wiedzący na co należy zwrócić uwagę przy próbie oceny nowego fallouta. G4 preview
Opublikowano 24 sierpnia 201014 l Wciąż nie widzę zabawnych opisów itemów, ale wygląda na to że nawet winiaka można zmodyfikować.
Opublikowano 24 sierpnia 201014 l Opisów itemów nie będzie. A juz zabawnych tym bardziej. Taka to dla ciebie wada?
Opublikowano 24 sierpnia 201014 l Nie ale trochę szkoda. Kto pamięta Fallout 1&2 ten wie o co chodzi.
Opublikowano 24 sierpnia 201014 l Wiadomo, że tak. Ale widocznie mieli za mało czasu lub olali świadomie ten malutki element, który umilał graczom (w tym mnie) czas. Pamiętam jak grając w jedynkę bardzo podobał mi się opis Winchestera P94. To dzięki niemu ta broń była czymś więcej niż tylko obrazkiem w HUDzie oraz zbitkiem pikseli wydalającym z siebie zieloną strugę rozgrzanej plazmy zmierzającej ku przeciwnikom Edytowane 24 sierpnia 201014 l przez Gooral
Opublikowano 24 sierpnia 201014 l Tja... to już na 100% mogę sobie wybić z głowy grę w trybie tpp, nadzieja umiera ostatnia... Tak czy siak, nie mogę się doczekać - jeszcze "tylko" dwa miesiące ^_^
Opublikowano 25 sierpnia 201014 l Sawyer omawia sprawę pancerza i obrażeń: >>LINK<< Stoodio dopiero teraz spraciłeś resztki nadziei na grywalny tryb TPP? Ja ci przeciez mówiłem po pierwszym gameplay trailerze, że nie ma co się łudzić i czeka nas granie w FPP. Edytowane 25 sierpnia 201014 l przez Gooral
Opublikowano 25 sierpnia 201014 l Oj wiem, łudziłem się jak głupi, bo w moim przypadku gra w (dobrym) TPP znacznie wpłynęłaby na pozytywny odbiór "nowoczesnego" Fallout'a...
Opublikowano 25 sierpnia 201014 l Czytałeś o armorze i damage'u? Wywalili Damage Resistance z najnowszego builtu czyli wychodzi na to, że jedynym współczynnikiem pancerza będzie próg obrażeń. Trochę dziwne choć z epwnością to lepsze rozwiązanie niż jedynie procentowy Damage Resistance (Jak w F3). Ponadto ludzie Sawyera przywrócili przedział obrażeń dla broni. Dla nierozumiejących OCB od teraz Plasma Rifle nie będzie miała koło DAM liczby "50" tylko zasięg możliwych do zadania obrażeń np. "30-65". Coraz lepiej wygląda system zadawania i pochłaniania obrażeń w FNV. Im bliżej do rozwiązań z oryginalnych Falloutów tym bliżej ideałowi. Rzekłem A to widzieli? ktos sobie zrobił replikę karabinu plazmowego tego adroida A3-21 z F3: >>LINK<< Mały kozak!!! Edytowane 25 sierpnia 201014 l przez Gooral
Opublikowano 26 sierpnia 201014 l Czytałeś o armorze i damage'u? Nie, nie czytałem i szczerze powiedziawszy na tę chwilę g... uzik mnie to obchodzi - mam zakaz na wszelkie info związane z FNV Gra już zamówiona, gdy tylko dojdzie mam zamiar się nią delektować i na własną rękę wszystko odkrywać A to widzieli? ktos sobie zrobił replikę karabinu plazmowego tego adroida A3-21 z F3: >>LINK<< Mały kozak!!! Maja ludzie talent... i pasję
Opublikowano 26 sierpnia 201014 l Ale po co sobie robisz takie embargo na informacje zupełnie nie dotyczące fabuły gry? Chyba warto sobie wyrobić opinię o tym jak działa ulepszony system z F3, prawda? A w FNV ulepszone zostalo praktycznie wszystko jeśli chodzi o zadawanie i unikanie obrażeń. O fabule i tak nic nie mówią, więc przeczytaj info z kilku linków powyżej. Edytowane 26 sierpnia 201014 l przez Gooral
Opublikowano 27 sierpnia 201014 l Po prostu chcę sam zobaczyć zmiany w gameplay'u, nie czytawszy o nich wcześniej. W dobie tak szybkiego przepływu informacji, za dużo "gry" wypływa przed samą premierą (jutjuby i inne). Nie życzę sobie tego w przypadku NV Grę i tak kupiłem, także mnie ani nie przekonają ani nie zniechęcą - chcę wszystko sprawdzić na własnej skórze Edytowane 27 sierpnia 201014 l przez stoodio
Opublikowano 27 sierpnia 201014 l Powróci prawdziwy wygląd Advanced Power Armora. Oto on: http://fallout.wikia.com/wiki/Advanced_power_armor_(Fallout:_New_Vegas) Porównanie z wersją F2: i z wersją F3... Edytowane 27 sierpnia 201014 l przez Gooral