Opublikowano 23 października 201014 l Coś mi się wydaje, że jeden patch korygujący te byki nie wystarczy A ja wciąż czekam za moją kopią gry. Chociaż na weekend już się raczej nie doczekam, goddamnit.
Opublikowano 25 października 201014 l Gracie już na PS3? Mnie zaraz chyba 'uj strzeli, bo jak zamówiłem pre-ordera, tak do dzisiaj nie zobaczyłem przesyłki. FFFUUUUUU....
Opublikowano 25 października 201014 l 9mm pistol scope (dodatek do 9mm) do kupienia w Gun Runners: O bez kitu 0_o masz ściągnięty najnowszy patch? Miałem tak zupgrade'owanego 9mm i funkcjonował normalnie. Gracie już na PS3? Mnie zaraz chyba 'uj strzeli, bo jak zamówiłem pre-ordera, tak do dzisiaj nie zobaczyłem przesyłki. FFFUUUUUU.... Gramy, gramy - kupiłem w empiku za 239 PLN w dniu premiery (Carrefour i Euro RTV AGD nie mają do tej pory).
Opublikowano 26 października 201014 l no pojechał ZAX z recenzją - wygląda na to, że trafił na dobrą kopię gry
Opublikowano 26 października 201014 l Zapewne, tym bardziej, że notę wystawił naprawdę grubą. Ciekaw jestem jak tam moja kopia, która w końcu do mnie dotarła. Dzisiaj zaczynam rzeźniczenie
Opublikowano 26 października 201014 l Tak, mam sciagnietego patcha. A gre kupilem dzien przed premiera za 184 w łodzkim gameover.
Opublikowano 26 października 201014 l A jak to jest z tym poziomem trudności Hardcore? Z menu głównego nie mogłem go aktywować. Proszę o szybką odpowiedź.
Opublikowano 26 października 201014 l A jak to jest z tym poziomem trudności Hardcore? Z menu głównego nie mogłem go aktywować. Proszę o szybką odpowiedź. Po wprowadzeniu - przed opuszczeniem domu doktorka, będziesz miał okazję pierwszy raz zdecydować czy "jesteś hardkorem" PS rezygnując z gry w trybie HC, stracisz wiele na rozgrywce... Edytowane 26 października 201014 l przez stoodio
Opublikowano 26 października 201014 l Dzięki za info. Pytam, bo właśnie tworzę sobie wirtualne ryło i nie chciałem tego powtarzać w razie przeoczenia czegoś. PS rezygnując z gry w trybie HC, stracisz wiele na rozgrywce... Nie musisz mi tego tłumaczyć :smile:
Opublikowano 26 października 201014 l Dzięki za info. Pytam, bo właśnie tworzę sobie wirtualne ryło i nie chciałem tego powtarzać w razie przeoczenia czegoś. Olej ten nudny proces i rzuć się w wir New Vegas - później będziesz miał okazję jeszcze wszystko zmienić (jeszcze na początku, w Goodsprings)
Opublikowano 26 października 201014 l Właśnie wole mieć to za sobą, bo boje się, że później kiedy już wkręce się we właściwą rozgrywkę nie starczy na to chęci. Edytowane 26 października 201014 l przez Renton
Opublikowano 28 października 201014 l Stealing in F:NV - The Bucket Method http://www.youtube.com/watch?v=8QY8MjsnC_g&feature=player_embedded http://www.joystiq.com/2010/10/27/stealing-in-fallout-new-vegas-the-bucket-method/
Opublikowano 28 października 201014 l Właśnie, jak już jesteśmy przy kradzieży - jakiś niedorobiony ten element. Ostatnio wyczaiłem jednego gostka z 600 kapslami, ale jako że był mi potrzebny do wykonania questa, to nie chciałem go zabijać, wpadłem więc na pomysł użycia stealh boy'a (czyli teoretycznie 100% niewidoczności) - oczywiście nic z tego nie wyszło, za każdym razem kolo magicznie się orientował, że ktoś dłubie mu w kieszeni....
Opublikowano 28 października 201014 l Nie ma co sie wściekać. Stealth Boy daje 100% niewidoczność ale w trakcie pickpocketingu nie on ma znaczenie, a skill Sneak. Odpowiada on za udaną kradzież, więc jeśli ktoś chce w ten sposób zbijac fortunę w Falloutach 3D to radzę w niego inwestować. Bethesda niestety nie znalazła miejsca na osobny skill zwany Steal więc pozostało jej jedynie dodać zależności do istniejącej nadal Sneak. Edytowane 28 października 201014 l przez Gooral
Opublikowano 28 października 201014 l No tak właśnie podejrzewałem, że przy operacji klasycznej "juchty" będzie mieć znaczenie współczynnik Sneak. No nic. Jednak motyw ze Stealth Boyem i tak jest idiotyczny, bo skoro dalej jestem niewidzialny, to jakim cudem koleś odbiera mi podwędzoną mu wcześniej rzecz? Ech...
Opublikowano 29 października 201014 l ale co z tego ze masz 100% niewidzxialnosci skoro zeby coś ukraść musisz zmacać kolesia po jajach, wiec nawet jak nie widzi to i tak może poczuć dotyk
Opublikowano 29 października 201014 l Może sobie poczuć, ale nie zmienia to faktu, że po wykonaniu pickpocketa skradziony przedmiot znajduje się w już w moim posiadaniu (co można zobaczyć nawet w ekwipunku), a to oznacza, że kolo aby odzyskać ten przedmiot musi najpierw mnie odszukać, aby go odebrać...tylko jak on to robi skoro kompletnie niewidoczny uciekam na drugi koniec pomieszczenia (albo lepiej - czmycham szybko przez drzwi do kolejnej lokacji)? Teoretycznie taki zabieg powinien zakończyć się sukcesem. No właśnie, teoretycznie. Pewnie po prostu wymagam zbyt wiele od zwykłej gry, ale i tak podobne głupotki mnie denerwują.
Opublikowano 29 października 201014 l Może sobie poczuć, ale nie zmienia to faktu, że po wykonaniu pickpocketa skradziony przedmiot znajduje się w już w moim posiadaniu (co można zobaczyć nawet w ekwipunku), a to oznacza, że kolo aby odzyskać ten przedmiot musi najpierw mnie odszukać, aby go odebrać...tylko jak on to robi skoro kompletnie niewidoczny uciekam na drugi koniec pomieszczenia (albo lepiej - czmycham szybko przez drzwi do kolejnej lokacji)? Teoretycznie taki zabieg powinien zakończyć się sukcesem. No właśnie, teoretycznie. Pewnie po prostu wymagam zbyt wiele od zwykłej gry, ale i tak podobne głupotki mnie denerwują. denerwuje cie ze facec widzi cie niewidzialnego i telepatycznie odbiera swoje itemy? a nie dziwi cie że można napakować itemów do wiadra i wynieść do innego pokoju i nikt tego nie zauważa? XDD
Opublikowano 29 października 201014 l Może inaczej - denerwuje mnie to, że wydawałoby się logiczne sposoby kradzieży zawodzą, kiedy skutkują właśnie takie kretynizmy, na które za nic bym nie wpadł :smile:
Opublikowano 29 października 201014 l mnie strasznie smieszy idiotyzm tej akcji z wiadrem xD nie mam jeszcze NV, ale chyba niedlugo kupie, w sumie wszedlem tu troche z obawą bo gra juz wyszla a temat ma tylko 4 strony, to naet najwieksze crapy mają wiecej ;p (chociaż moze w kąciki rpg jest drugi temat)
Opublikowano 29 października 201014 l Moim zdaniem ktoś powinien połączyć tematy o NV z tego działu i działu Xboxa i wlepić je do kącika RPG.
Opublikowano 1 listopada 201014 l kupilem dziś NV - zgodznie z recenzją w PE pierwsze wrażenie to beznadzieja + dejavu, oby potem sie rozkecilo i bylo fajnie , bo wlasnie z taka nadzieją wydawalem dzis 180zl
Opublikowano 1 listopada 201014 l Jeżeli liczysz na sequel kompletny, to możesz się trochę zawieść, IMO NV to taki Fallout 3 na sterydach. Ale to i tak wciąż jedna z najlepszych gier tego roku.:wink: