Voytec 2 761 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 wy rowniez macie takie spadki w plynnosci gry? nie moge normalnie grac. po poludniu w pierwszych 2och meczach lekko mozna bylo odnotowac spadki w animacji. teraz, wieczorem caly czas gra nie chodzila plynnie. szczegolnie bylo to widoczne w momencie wznowienia gry. nie wiem o co kaman... Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 (edytowane) Są babole ale to demo. Do zrobienia. http://www.easportsfootball.co.uk/media/play/video/9153701 - sędzia uniki piłki, nie zawsze, bo jak poleci bomba to nie zdąży po czym komentator wspomina o tym, że na drodze podania stanął sędzia. Fajne. http://www.easportsfootball.co.uk/media/play/video/9154084 - szybkie rozegranie piłki po faulu, cholernie rajcujący i efektowny motyw, dalej widać przepuszczenie piłki w biegu. Rewelka. http://www.easportsfootball.co.uk/media/play/video/9155500 - piękna kontra i akcja zakończona bramką. Ultra płynnie to wszystko wyglądało. Co zauważyłem to grając na tym World Class - konsola stara się grać z klepki, nawet myśli. Ale to wciąż mało, bo jeśli dalej tak będzie, singiel mnie nie przyciągnie. Podania na dobieg, górą - są zmienione, na plus. Coraz bardziej mi pasuje nowa FIFA. Wróciłem do 09 i już mi ten brak swobody z 10 zaczynał brakować. na 360tce nie zauważyłem problemu, nie ściągałem na PS3, bo i tak poświęcę czas w wersji X. Edytowane 11 września 2009 przez Marvelous Cytuj
Gość Oran Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 (edytowane) Wersja na pc to zupełnie inna bajka? Bo to gó.wno jakich mało, grać się nie da, naprawdę. Jak Fifa 99 - wszystko po staremu... W 09 też tak było, a podobno to całkiem inna gra na pc jest. Bo jeżeli nie to musiałbym was wyśmiać. A animacja to już w ogóle porażka, na riplejach zajo to wygląda, ale patrząc na maksymalnie oddalonej kamerze to wygląda jakby jacyś paralitycy biegali za piłką. edit: grafa na poziomie fify 05 - chyba nawet ten sam engine ciągle, może mordki poprawili tylko. Ciekawe bo fifa to przeciez typowo piecowa piłka była, a tak sobie to olali : D Edytowane 11 września 2009 przez Oran Cytuj
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 (edytowane) Animacje, podania, walka o pilke - KOZAK!! Tylko nie wiem dlaczego w wersji na PS3 jest wszystko lekko rozmazane i ciemne. Wszyscy wygladaja jak murzyni, troche to kiepsko wychodzi. Raczej nie wina TV, bo 09 wyglada normalnie. Jak jest u was? btw: mnie nie dziwi ubogosc wersji pc, na pewno ea wiecej zarabia na konsolach z powodu duzo mniejszego piractwa. Edytowane 11 września 2009 przez Forebode Cytuj
kurzyPL 0 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Pograłem w demo. Jako nawrócony były fan Pro Evo a od F09 wielki fan EA w kwestii futbolu widzę postęp i jeżeli to prawdaze to stary build nei ma się co martwić. Po pierwszych meczach obawiałem się że gra jest za bardzo ofensywna, trudniej obrońców tak dobrze ustawić jak w 09 i ogólnie w defensywie gracze bardziej grają "na cofnięciu" a nie pressingiem. Walka o piłkę fenomenalna. Wrzutki w 09 mi nei przeszkadzały ale w 10 są fenomenalne-KROSSY bym powiedział a jak chcesz balonika to zapuszczasz LB i masz piękne przerzucenie-cudo. Aniamcji masa, jeszcze lepiej niż w 09. Nastawiam się na lepszą karierę menedzerską bo w fife 09 byłem zawiedizony że nei liczy się reputacja i każdy klub moze po sezonei mnie przyjąć(grałem na prawie najwyzszym, czegoś nie ustawiłem?). Co tam jeszcze...słupków nie uświadczyłem ani tak strasznie dużo w 09 i tu też nie. Fajne są strzały i system 360. Naprawdę cudownie wygląda zatrzymanie piłki, zryw z lekką mzianą i szczurek po ziemi w przeicwny róg...AHH Będzie ostra gra... Cytuj
Cris 120 Opublikowano 12 września 2009 Autor Opublikowano 12 września 2009 Wreszcie zassałem demko...zainstalowałem...włączam,jestem już w treningu i powiem , że pierwsza myśl to "toć to wygląda gorzej od 09". Nic to , załączam "Szybki mecz". Rozegrałem na szybko tylko dwa spotkania,które (i tu się sobie dziwię) pozostawiły pozytywne odczucia. To co mi się najbardziej podoba to to , że nie można mijać zawodników jak tyczki. Trzeba podawać , niejednokrotnie z pierwszej piłki aby skleić jakąś akcję.Nie ma mowy o przejściu pod bramkę jednym zawodnikiem (aczkolwiek mam świadomość , że jest to do wytrenowania( jest?)). Komentarz oczywiście również na najwyższym poziomie. Razi mnie natomiast trochę komiksowa grafika , która zawsze była bolączką fify oraz fizyka piłki ,która wydaje się taka...lekka. Mimo to ... Fifa nieźle namąciła mi w głowie. O ile jeszcze wczoraj nie było w ogóle mowy o jej zakupie , to teraz będę musiał się poważnie zastanowić. ps: Jest sterowanie krzyżakiem , a słyszałem ploty , że ma go nie być (duży +). Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Reno - na tym fimiku widzę lepszą graficzkę niż w demie. Śnieg, deszcz. Młodzieżowo jak cholera, zwłaszcza efekt mokrej piłki. Cudo. Czekam na full, jestem napalony jak pies na ... Skille faktycznie robią i czuję, że jeden z najlepszych to BRIDGE. POWER! Cytuj
kurzyPL 0 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Były zapowiedzi odnośnie rozbudowania menedzerki? Powqiedzcie że tak i co, też chcę być napalony jak pies na stado... :skromny: Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Były zapowiedzi odnośnie rozbudowania menedzerki? Powqiedzcie że tak i co, też chcę być napalony jak pies na stado... :skromny: Przecież nawet w demie jest napisane Wiem, że już żygacie tymi filmikami, ale macie jeszcze jednego babola ;P Cytuj
kurzyPL 0 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 zaraz muszę zobaćzyć żyłem tylko od meczu z bratem do meczu z bratem ;] jakoś nigdy na te pomecozwe przechwałki nei patrzyłem ;p Cytuj
walek 96 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Wczoraj gralem u kumpla w demo nowej Fify, wiec napisze o plusach i minusach gry. Uprzedzam, ze to moja pierwsza Fifa od 10 lat, dlatego oczywistym jest, ze bede ocenial gre przez pryzmat wieloletniego doswiedczenia z seria PES. Minusy: -podczas grania mialem wrazenie, ze zawodnicy graja gdzies na ksiezycu, z niska grawitacja (sorry, ale brak dynamiki jaka jest w PES- mamy mnostwo czasu aby przemyslec kazdy ruch, podanie etc). Pilka leci bardzo powoli... - lubie grac na kamerze Wide, ale tutaj troche przesadzili. Boisko wyglada jak plyta lotniska- prawie wszystko widac. Radar jest bezuzyteczna. Prawie niemozliwe sa zaskakujace obrone, szybkie, dlugie podania na skrzydlo (po owczesnym zauwazeniu, na radarze, wychodzacego obronce na skrzydlo) -czy to prawda ze wszystkie stadiony w Fifie przypominaja obiekty lekkoatletyczne? Lubie grac na angielskich, kamerlanych boiskach, z barierkami przy lini bocznej. -bajeczne sa te animacje, ale one jakas nie pozwalaja rozpoznawac poszczegolnych zawodnikow. PES nie ma takich animacji, ale wyraznie widac kim biegniesz. Plusy: - animacje. Sa fantastyczne, jakbym na tym wirtualnym boisku biegal zywy czlowiek -walka bark w bark, upadki, zderzenia, fizyka ciala przy poszczegolnych podaniach. This is amazing! :0 - obroncy. Trzeba wiele wysiliku wlozyc, aby zdobyc bramke. Nie ma tak latwo jak w PES, gdzie Messi na skrzydle, czy C. Ronaldo, mogli mijac defensywe jak tyczki. - FIfa przypomina mi sie stare PESy, gdzie kazda strzelona bramka dawala ogromna satysfakcje Ogolnie rzecz biorac demo zrobilo na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Dystans pomiedzy PES a Fifa drastycznie sie zmniejszyl.. Jednka ciezko walczyc ze starymi nawykami. To tak jakby rzucic palenie po 30 latach. Czekam na full wersje, i wtedy zobaczymy czy "rzuce" PES. Cytuj
Reno 4 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Marvelous-dokładnie Ten filmik utwierdził mnie w przekonaniu,żeby wstrzymać się z wszekimi narzekaniami na niedociągnięcia w demie(grafika,bramkarze etc.). Myślę,że pełna wersja będzie miała naprawdę sporą ilość znaczących zmian "in plus" w stosunku do demówki... Cytuj
kurzyPL 0 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 z nawykami? Chyba nie o to tutaj chodzi. Ciężko niektórym po prostu obejrzeć obok mecz w fifie i mecz w pro evo...Bo różnica jest kolosalna w jakości praktycznie każdego elementu od grywalności do animacji i klimatu...nei wiem jak fan piłki nożnej czy gracz może tego nei dostrzec. Nie wiem. Ja dostrzegłem potencjał w F08 a F09 zmiotła pro evo a 10 to po prostu poprawiona jeszcze bardziej 09. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Kamera "wide" w Fifie: Ale ja to oceniam po filmikach z wersji NG, bo na PC to nie tylko kamera, ale grafa nawet podobna : D Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Spoko gra, największe wrażenie zrobiła na mnie animacja. Jednak lata przy Pes'ie robią swoje. Nie da rady, nie przerzucę się. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Oran na konsolę też jest niewiele lepiej . Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Hmmm, przeciez mozna sobie zoom i wysokosc kamery ustawic po swojemu, w sumie gram na defaulcie, moze jest za maly zakres regulacji parametrow kamery ? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Po zagraniu z zywym przeciwnikiem i ogarnieciu gry jak dla mnie jest to najlepsza gra pilkarka ever...bedzie miod w multi Cytuj
jimmybons 2 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Jak dla mnie lipa:P pilkarz w sprincie smiesznie przebiera nozkami,troszke to nienaturalne i wyglada jak postac z mrowki z;P Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Zagrałem i się wypowiem.Animacje są po prostu boskie.W końcu dodano dawanie kartek w czasie rzeczywistym i szybkie wykonanie rzutu wolnego.Gra się zdecydowanie trudniej(przynajmniej na Klasie Światowej),szczególnie jeśli chce się robić rajd bokiem boiska.Trzeba kombinować Komputer nie patyczkuje się i często zasadza niezłe kosy...niestety skuteczne ;p Szczególnie przegiętym elementem jest walka w bark w bark.Jeśli Cole bez problemu stawia do parteru Amauriego albo Molinaro Ibre to chyba coś jest nie tak I mam zastrzeżenie do fizyki piłki przy dośrodkowaniu...piłka wali takiego rogala jak ja pi***ole xD W końcu łatwiej strzelić z dystansu ... pierwsza bramkę jaką strzeliłem padła po strzale z 25 metrów Mimo wszystko grę kupuję na 100 % Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 No i ja zagrałem w końcu, z 2 mecze sam i z 10 z kumplem. Na początek wady: Grafika jakby gorsza niż w 09, beznadziejny blur i tnące się filmiki. Nie ma paska mocy strzału w praktyce. Wtf. Nie można biec i robić trików (tj. nie można trzymać sprintu i LT od trików). Strzałów nie czuję kompletnie, w praktyce mogłem 9/10 razy trafić spoza pola karnego, teraz 1/10. Pewnie dlatego, że nie mogę biec prosto, bo po 2 sekundach piłkarz skręca w którąś stronę, to wnerwia. Czyli moje ataki skrzydłami po linii autu mogę sobie w dupsko wsadzić, kul. No i najbardziej wkr.uwiające mnie rzeczy, czyli dośrodkowania i główki. W Fifie 09 90% moich goli to strzały z dośrodkowania na główkę. Miałem połowiczną asystę dośrodkowań w ustawieniach, biegłem po skrzydle na pole karne, kierunek dośrodkowania prosto w trybuny i maks mocy dośrodkowania. Leciał idealny zakrętas prosto na głowę piłkarzy. Teraz nie ma czegoś takiego, nie czuć dośrodkowań, lecą raz tak, raz tak. Nie zakręcają i muszę kombinować RB+Y zamiast B. A z główki raz fuksem strzeliłem. Bullshit. Plusy: Animacje boskie, nowe triki i psikusy. Animacje. Jeszcze większa kontrola nad piłkarzem(ale przez to nie mogę biec po linii autu, bo zaraz zbiega z boiska), animacje. I animacje. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 No i ja zagrałem w końcu, z 2 mecze sam i z 10 z kumplem. Na początek wady: Grafika jakby gorsza niż w 09, beznadziejny blur i tnące się filmiki. Nie ma paska mocy strzału w praktyce. Wtf. Nie można biec i robić trików (tj. nie można trzymać sprintu i LT od trików). Spróbuj zrobić tak naprawdę...powodzenia Cytuj
Gość Opublikowano 13 września 2009 Opublikowano 13 września 2009 Po ograniu demka, wrażenia są następujące. Gra się TOTALNIE inaczej niż w poprzednią edycję. Gra jest zdecydowanie szybsza i wymagająca dla naszych palców, niż FIFA 09. Dla mnie to podążanie za trendami stosowanymi przez konkurencje, czyli dla każdego coś miłego, bo ja tu widzę złoty środek między PESowymi wygibasami a pewną statycznością i "dostojnością" budowania akcji z FIFY 08/09. Bramkarze faktycznie zachowują się trochę dziwnie (za szybko wychodzą z linii bramkowej), zwłaszcza Buffon i Cech . Animację poprawili w stosunku do poprzedniej części i nie jest to bynajmniej kosmetyka. Rozmycie konturów mi akurat przypadło do gustu. Czekam na pełną wersję z zaciśniętymi pośladkami. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 13 września 2009 Opublikowano 13 września 2009 Wreszcie zassałem demko...zainstalowałem...włączam,jestem już w treningu i powiem , że pierwsza myśl to "toć to wygląda gorzej od 09". Wersja na PS3 wygląda gorzej od tej na X0. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi