Skocz do zawartości

FIFA 10

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, napisałby ktoś jakie są domyślne ustawienia pada? Bo robiłem aczika, żeby grać w pełni manualnie i nie pamiętam, jakie były ustawienia domyślne. Bardzo bym prosił o odpowiedź :)

Opublikowano

Mam parę pytań:

1) Na jakiej gracie szybkości? Przyznam, że w F09 na prędkości szybkiej gra nabierała tempa , w F10 gram na prędkości normalnej i tak...jeżeli gram rodzimą ekstraklasę to gra wydaje mi się za wolna, a jak np- Barcelona - Bayern to szybkość gry jest odpowiednia, jak to jest u was?

2) Gram na poziomie klasa światowa ekstraklasę Polonią i za cholerę nie potrafię wygrać wyżej meczu niż 3-ma bramkami...70-80% meczów kończy mi się rezultatem 1:0, 1:1, 0:1. Dużo strzelam zza pola karnego, ale nie trafiłem jeszcze żadnej bomby zza 18-20metrów. W Demku mi to wychodziło Messim super strzały, pomyślałem "prawdziwa radość futbolu", w grze pełnej już nie ma tak różowo szczególnie na naszym podwórku.

3) Czy strzał macie na "asysta"? czy jak, muszę coś pokombinować żeby wreszcie parę strzałów z daleka weszło.

Opublikowano

Pawlo_PL to jakim grasz systemem?

u mnie w pomocy po jednej stronie joey cole , po drugiej częściej pojawia się yuri,rzadziej malouda, na defensywnym pomocniku essien no i z przodu lamps

The same. Zazwyczaj na lewej gra Malouda, rzadziej Zhirkov (ze względu na prawdziwe mecze), na prawej Joe Cole.Kiedy wstawiam Mikela, to zajmuje on pozycję Essiena, a Michaela ustawiam na skrzydło (taki gracz na rezerwie to nieporozumienie).Essien bardzo dobrze spisuje się również jako stoper (za Ricky'iego).Gram formacją, która w grze jest default'owa, zmieniam w czsie meczu jedynie nastawienie: defensywne lub ofensywne.Wolne wykonuję Lampardem(prawa gałka do przodu i X,pasek mniej więcej do połowy), karne też.Obronę mamy zapewne taką samą (dla mnie najlepsza w PL).

Po prostu uważam,ze przy ustawieniu 4-1-2-1-2 grają najlepiej, wpada najwięcej bramek. Ballack jest dobry, ale ma pecha , w Chelsea gra Lamps. ;)

Panowie, napisałby ktoś jakie są domyślne ustawienia pada? Bo robiłem aczika, żeby grać w pełni manualnie i nie pamiętam, jakie były ustawienia domyślne. Bardzo bym prosił o odpowiedź :)

Auto switching - od 0 do pięciu ruchów gałką w prawo.

Assisted

Assisted

Assisted

Semi

Assisted

Opublikowano (edytowane)

LT+prawa gałka w dół/górę (jak biegniesz w lewo lub prawo na ekranie cnie), markowany strzał, a jak ci ładnie wychodzi to możesz i rainbowa je.bnąć ;p Chociaż i tak najskuteczniejsze jest dobre ustawienie się plus finezyjny strzał.

Edytowane przez qb3k
Opublikowano

Po prostu uważam,ze przy ustawieniu 4-1-2-1-2 grają najlepiej, wpada najwięcej bramek. Ballack jest dobry, ale ma pecha , w Chelsea gra Lamps. ;)

a widze kolega nie wykorzystuje potencjalu Ballacka. on nie gra w Chelsea na pozycji Franka. wystepuje niedaleko srodka. Ballack jest na tyle uniwersalny ze swietnie gra sie nim na skrzydle lub w przypadku kontuzji Essiena i Mikela, spelnia sie w ich roli. ten sklad jest na tyle elastyczny, ze wiele pozycji mozna obsadzic jednym zawodnikiem. nie straszne mu sa kontuzje. ;)

Opublikowano

a widze kolega nie wykorzystuje potencjalu Ballacka. on nie gra w Chelsea na pozycji Franka. wystepuje niedaleko srodka. Ballack jest na tyle uniwersalny ze swietnie gra sie nim na skrzydle lub w przypadku kontuzji Essiena i Mikela, spelnia sie w ich roli. ten sklad jest na tyle elastyczny, ze wiele pozycji mozna obsadzic jednym zawodnikiem. nie straszne mu sa kontuzje. ;)

W FIFIE domyślnie gra na prawej stronie, a ta jest u mnie zajęta przez Joe Cole'a.Essien jest za dobry żeby grzać ławę, a na lewej średnio mu wychodzi, bo demonem szybkości nie jest, do tego jest prawonożny.Pozycji Lamparda i Terry'ego chyba nie muszę komentować. ;) Deco za swoją wypowiedź nawet szansy nie dostanie.

Opublikowano

1 na 1 z obrońcą jak jesteś to trzeba go ośmieszyć.Rainbow,Hokus Pokus,Step Over Dummy albo Flip Flap i jesteś do przodu :)

I zakładam, że to wszystko wychodzi ci online w 90% przypadków?

Opublikowano

W FIFIE domyślnie gra na prawej stronie, a ta jest u mnie zajęta przez Joe Cole'a.Essien jest za dobry żeby grzać ławę, a na lewej średnio mu wychodzi, bo demonem szybkości nie jest, do tego jest prawonożny.Pozycji Lamparda i Terry'ego chyba nie muszę komentować. ;) Deco za swoją wypowiedź nawet szansy nie dostanie.

jaka wypowiedz?

wiesz, ja gram rotacyjnie, dlatego u mnie prawie kazdy ma szanse zagrac. ale ze mnie dobry trener :rolleyes:

Opublikowano

jaka wypowiedz?

wiesz, ja gram rotacyjnie, dlatego u mnie prawie kazdy ma szanse zagrac. ale ze mnie dobry trener :rolleyes:

Otwarcie mówił o tym, że nie podoba mu się Chelsea i chętnie przeniósłby się do Interu, bo trenerem jest tam Mourinho.Kiedy okazało się, że ten nie jest nim zainteresowany, Deco zaczął cenić sobie grę w Chelsea i opowiadać jaki jest tu szczęśliwy.

Opublikowano

panowie w samouczku odnośnie dośrodkowań jest 2x kwadrat-półpłaskie,mocne dośrodkowanie , 3x kwadrat po ziemi.(tak było też w PES-ie).ale w fifie jakoś mi to nie działa.może ma ktoś jakiś patent na to?

Dołączam się do pytania. Najgorsze jest to, że jak dam 2 razy B (Xbox, new alternative), to pasek zaczyna mi się ładować drugi raz. Które ładowanie odpowiada wtedy za siłę dośrodkowania? Najgorze jest to, że jak nacisnę B i zaraz drugi raz nacisnę i przytrzymam, to pasek ładuje się, ale za chwilę przestaje i idzie dośrodkowanie. Próbowałem też zrobić tak, że najpierw wciskam B, ładuję pasek do żądanej siły i drugi raz naciskam B, ale coś nie działa to wtedy jako płaskie dośrodkowanie. Tak samo 3 razy B. Jak to w ogóle działa? Jedna z najbardziej niedorobionych rzeczy w Fifie. W 09 ani razu chyba tego nie użyłem.

Wolne wykonuję Lampardem(prawa gałka do przodu i X,pasek mniej więcej do połowy)

Co? Prawa? A nie lewa?

Opublikowano

panowie w samouczku odnośnie dośrodkowań jest 2x kwadrat-półpłaskie,mocne dośrodkowanie , 3x kwadrat po ziemi.(tak było też w PES-ie).ale w fifie jakoś mi to nie działa.może ma ktoś jakiś patent na to?

Dołączam się do pytania. Najgorsze jest to, że jak dam 2 razy B (Xbox, new alternative), to pasek zaczyna mi się ładować drugi raz. Które ładowanie odpowiada wtedy za siłę dośrodkowania? Najgorze jest to, że jak nacisnę B i zaraz drugi raz nacisnę i przytrzymam, to pasek ładuje się, ale za chwilę przestaje i idzie dośrodkowanie. Próbowałem też zrobić tak, że najpierw wciskam B, ładuję pasek do żądanej siły i drugi raz naciskam B, ale coś nie działa to wtedy jako płaskie dośrodkowanie. Tak samo 3 razy B. Jak to w ogóle działa? Jedna z najbardziej niedorobionych rzeczy w Fifie. W 09 ani razu chyba tego nie użyłem.

Wolne wykonuję Lampardem(prawa gałka do przodu i X,pasek mniej więcej do połowy)

Co? Prawa? A nie lewa?

Oczywiście lewa, mój błąd.

Opublikowano (edytowane)

Gra ogólnie jest świetna, Online działa dosyć dobrze jak na liczbę graczy, którzy są online (~80k), zdarzyły mi się tylko dwa mecze, w których miałem lagi, a zagrałem ich już ok 30. Minusem jest to, że w 90% trafiam na Real Madryt lub Barcelonę, w 9% na ManUtd lub Chelsea. Chociaż przyjemność pokonania tak przepakowanych drużyn moim Arsenalem smakuje bardzo dobrze, ale granie ciągle z tymi samymi teamami zaczyna być nudne. Mówiłem o wersji na PS3.

wersja na X360 pod tym względem nie różni się ani trochę

to przykre, bo jak chcesz zagrać sobie lyonem , marsylią, czy dynamem kijów to z góry czekają Cię bęcki

a co do wirtualnych gwiazd..... czy w końcu ktoś mi powie dlaczego w trybie wirtualnej gwiazdy nie zalicza mi gro tzw. "wyzwań"

Edytowane przez helus
Opublikowano

Otwarcie mówił o tym, że nie podoba mu się Chelsea i chętnie przeniósłby się do Interu, bo trenerem jest tam Mourinho.Kiedy okazało się, że ten nie jest nim zainteresowany, Deco zaczął cenić sobie grę w Chelsea i opowiadać jaki jest tu szczęśliwy.

no nie masz racji. otwarcie mowil, ze skorzystalby z przenosin do Interu, do Mourinho bo w Chelsea gra zbyt rzadko i nie jest z tego faktu zadowolony.

dobra, to nie temat na takie dyskusje. Deco powiem Ci, gra mi sie wysmienicie. czasami zamiast wykonywac rajd po skrzydle Malouda lubie wrzucic Deco i oddawac pilke na lewa strone w celu uspokojenia akcji, wtedy moge zrobic delikatny zryw w prawa strone, wywiesc tym samym obronce i oddac przerzut przez cala szerokosc boiska do J. Cole'a, Ballacka czy Bosingwy, w zaleznosci kto tam jest. jedna z wiekszych zalet tej gry, to fakt, ze mozna w FIFIE 10 grac Chelea stylem do sludzenia przypominajacym ten, ktory mamy okazje ogladac na meczach. ;)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedzi.

Podbijam pytanie qb3ka - coś nie wydaje mi się, blazej10, żebyś tak ośmieszał przeciwników w grze online. Bo przynajmniej ja biegnąc 1 na 1 z reguły bardziej skłaniam myśli ku "CO ROBIĆ? CO ROBIĆ? ZNAM TYLE TRIKÓW, A NIE WIEM, KTÓREGO UZYĆ!!!1!1!!!oneoneone" niż w pełni opanowanemu ośmieszeniu rywala :D

I jeszcze jedno pytanie - da radę gdzieś sprawdzić, ile już mam na liczniku czasu gry? Bo nie mogę znaleźć tego centrum statystyk, które było w 09 na przykład.

Edytowane przez Tigro
Opublikowano

Nie musisz mi wierzyć,nie zabiegam o to.Ale potwierdzi Ci to na przykład Mysza7 albo Aem,z którym grałem.Najprościej minąć używając step over dummy i uciekając w bok,wchodzi idealnie najczęściej.

Opublikowano

1 na 1 z obrońcą jak jesteś to trzeba go ośmieszyć.Rainbow,Hokus Pokus,Step Over Dummy albo Flip Flap i jesteś do przodu :)

I zakładam, że to wszystko wychodzi ci online w 90% przypadków?

Żebyś wiedział,że mu wychodzi.Skubany dobry w tym jest :)

Opublikowano

Ciezko mowic tu o wadzie gry, ze wiekszosc chce grac najlepszymi, tak samo mamy w przypadku kazdej gry online, malo kto ma ochote biegac z glockiem vs m16 ;) Wedlug mnie powinni dac opcje grania po sieci z rownymi statsami dla kazdego teamu, gdzie wybor druzyny bylby tylko kosmetyczny, a umiejetnosci pilkarzy dla obu druzyn bylyby identyczne. Oczywiscie nie jako narzucone rozwiazanie, ale jako opcja gry online byloby moim zdaniem ciekawie.

Opublikowano

Ciezko mowic tu o wadzie gry, ze wiekszosc chce grac najlepszymi, tak samo mamy w przypadku kazdej gry online, malo kto ma ochote biegac z glockiem vs m16 ;) Wedlug mnie powinni dac opcje grania po sieci z rownymi statsami dla kazdego teamu, gdzie wybor druzyny bylby tylko kosmetyczny, a umiejetnosci pilkarzy dla obu druzyn bylyby identyczne. Oczywiscie nie jako narzucone rozwiazanie, ale jako opcja gry online byloby moim zdaniem ciekawie.

w eliminacjach do FIWC wszystkie teamy mają takie same statystyki... wiec takowa opcja jak najbardziej już jest :P

Opublikowano

Wow! Ta gra powinna się nazywać "Jeszcze jeden mecz 2010"(oczywiście w sieci albo na 2 pady). Wczoraj od dawien dawna grałem na konsoli przez 6 godzin non stop. Jest kilka błędów, na szczęście pomniejszych, lagi miałem w 2 meczach na 7(wszystkie wygrałem^^). Grę mam pożyczoną, ale czuję że niedługo kupię fulla.

Opublikowano

Po perturbacjach z oszustem na Allegro udało mi się w końcu dorwać nową FIFĘ. Tak jak niektórzy już pisali gra się zupełnie inaczej niż w poprzednich odsłonach. Nie da się już biegać cały czas sprintem. Częściej trzeba korzystać z kontroli tempa przez co rozgrywce bliżej jest do szachów niż do PES ;) Mi to akurat bardzo pasuje ale nie wszystkim może się podobać. Piłka nie jest już przyklejona do zawodnika jak kiedyś przez co łatwiej ją zgubić. Drybling 360 w połączeniu z genialną fizyką i animacją nie raz powodował u mnie opad szczeny. Na początku trochę trudno się przestawić na nowy styl gry, ale po jakimś czasie gra zaczyna przynosić satysfakcję i daje o sobie znać syndrom "jeszcze tylko jednego meczu". Komp gra bardzo agresywnie i często bardzo chamsko. Zdarzył mi się mecz gdzie miałem trzy kontuzje, ale niestety sędzia nie pokusił się o dawanie kartek :/ Ten element trochę do poprawy. Bardzo duże znaczenie ma ustawienie paska defensywny-ofensywny. W ogóle mam wrażenie, że styl gry zawsze narzuca przeciwnik i trzeba się do niego dostosować bo inaczej się przegra... Może z czasem nauczę się dyktować warunki. Jeszcze jedna rzecz która rzuca się w oczy po większej ilości meczy to brak schematów. No chyba że wyjdą one w późniejszym czasie, ale na pewno jest zdecydowanie lepiej w tym względzie niż w zeszłym roku. Ogólnie gra jest genialna i wciąga.

Co do GameFace to też macie tak że twarz zaimportowana do gry jest znacznie inna od tej która została zrobiona? I gdzie wpisuje się ten kod na polepszenie statystyk, bo niby każą wejść do sklepu ale tam nie widzę opcji wpisywania kodu.